PDA

View Full Version : Voorbeschouwing BNRF RS Racing


P De Sonville
23-03-2005, 22:51
GROTE AMBITIE VOOR MAES/VERBIST/TANGHE

De toon is reeds gezet. Vorige zondag haalde Ruben Maes aan de zijde van Koen Wauters in een AD Sport-Porsche 993 zijn eerste zege binnen van het seizoen. Beiden besloten in de aanloop naar de Mediagroup Van Dyck Belcar kilometers te verorberen teneinde scherp te staan voor de start van het nieuwe Belgische omloopkampioenschap. Deze wedstrijd, meetellend voor de Zolder Touring Cup, over vier uren was meteen een schot in de roos. Het gelegenheidsduo Maes/Wauters dook met de AD Sport-Porsche 993 na vier uren wedstrijd als eerste onder de geblokte vlag met maar liefst vijf ronden voorsprong op de concurrentie. Een bewijs dat Ruben reeds scherp staat, want komende zondag wordt het andere koek. Dan wordt op Circuit Zolder in het kader van het Belcar New Race Festival de eerste wedstrijd verreden voor de Mediagroup Van Dyck Belcar. Eén van de mooiste en moeilijkste omloopkampioenschappen in Europa. En deze wedstrijd is meteen de eerste van het seizoen dat RS Racing met eigen materiaal op de proppen komt. Zijnde de Porsche 996 Biturbo. Ruben wordt terug eerste piloot terwijl François Verbist en Olivier Tanghe terug afwisselend het tweede zitje zullen delen. Tijdens het Belcar New Race Festival wordt Ruben bijgestaan door Olivier Tanghe.

2005 wordt het derde seizoen dat Ruben Maes en François Verbist samen aantreden in de Mediagroup Van Dyck Belcar. Na een seizoen met de VW Bora TDI Variant werd vorig jaar voor het eerst gestart met een Porsche 996 Biturbo, ‘made by Olaf Manthey’. Dat de Duitser Manthey geen rommel afleverde vertaalde zich reeds vlug in klinkende resultaten voor een team dat voor het eerst een Porsche inzet tegenover kleppers met méér ervaring. Als derde piloot werd Olivier Tanghe aangetrokken, terwijl Jacques Castelein het trio kwam versterken tijdens de Euphony 24 Uren van Zolder. En zo zal het ook geschieden in 2005.

In 2004 reden ze alle wedstrijden uit met als hoogtepunt een podiumplaats tijdens de Euphony 24 Uren van Zolder, 11 jaar nadat vader Rudy Maes deze uitputtende etmaalrace had gewonnen. Bovendien eindigden ze bij de eindafrekening van het kampioenschap derde in de Klasse GTA en vierde algemeen in de Divisie GT. Als klap op de vuurpijl veroverde Ruben nog de felbegeerde Philip Verellen Junior Trophy als beste jonge piloot.
En aan ambitie ontbreekt het niet bij RS Racing in Ingelmunster. Maar ze blijven bescheiden met beide voeten op de grond en onderschatten de concurrentie niet.

Ruben Maes: “Gezien de concurrentie is het bijna utopisch om nog beter te doen dan vorig seizoen. In 2004 waren we de mannen van de regelmaat. We namen geen risico’s en moesten de krachtige Porsche Biturbo nog onder de knie krijgen. Nooit hebben we optimaal gebruik gemaakt van het potentieel van de wagen. We kunnen dus nog progressie maken. Ondertussen werd de wagen in Duitsland volledig gereviseerd. Maar met de behaalde resultaten van vorig seizoen in het achterhoofd mogen we niet blijven hangen op dit niveau. In competitie moet je steeds trachten de lat hoger te leggen. Terug alle wedstrijden aan de finish staan is dezelfde ambitie als vorig seizoen. Dus geen gekke toeren gaan uithalen. Maar we willen wel een plaatsje opschuiven bij de eindafrekening in Divisie GT algemeen. Een top 3 dus. Verder gaan we trachten méér op het podium te staan. Vorig seizoen lukte dit tijdens de mooiste wedstrijd van het seizoen. Dit jaar willen we op dat gebied iets méér. En indien de echte favorieten het laten afweten kunnen we in onze rol van underdog misschien wel de spreekwoordelijke derde hond worden die met het been gaat lopen. Misschien lukt het wel eens en wordt een eerste overwinning in dit prestigieuze kampioenschap wel een feit”, besluit de 22-jarige Youngster uit Ingelmunster.