PDA

View Full Version : Voorbeschouwing BNRF Belgium Racing


P De Sonville
23-03-2005, 22:58
Belgium Racing klaar voor de aftrap

News info

Momenteel wordt met man en macht koortsachtig gesleuteld om de Ultima en de beide BMW’s klaar te krijgen voor de eerste afspraak.
“Ze maken het ons niet makkelijk”, verduidelijkt Patric Derdaele.
“De laatste jaren vervroegt de openingsmanche telkens en altijd is het knokken om de bolides in optima forma op de startgrid te plaatsen. De openingsmanche van de Zolder Touring Cup is reeds voor 20 maart, terwijl amper één week later de Mediagroup Van Dyck Belcar reeds op gang wordt geschoten tijdens het Belcar New Race Festival. Maar we zullen er staan met prachtig materiaal”.

Eén ding is zeker. De ganse crew van Belgium Racing heeft afgelopen winter zéér hard gewerkt. Vooral de Ultima kreeg véél aandacht en komt met de laatste evoluties aan de start. De Engelse sportwagen, die zal bestuurd worden door het trio Derdaele/ Empsen/Verhoeven, werd volledig gerestyled en vooral de aërodynamica kreeg extra aandacht. De wagen werd voorzien van splitter, diffuser en vlakke bodem terwijl ook de body volledig in carbon werd gemaakt. De motor werd gereviseerd, voorzien van méér power en méér koppel, terwijl ook de schakelbak werd aangepast. 2004 was een leerrijk debuutjaar van een volledig nieuw concept. De crew van Belgium Racing heeft in 2004 véél ervaring opgedaan en de kinderziektes de kop ingedrukt.

Naast de Ultima zal ook het duo Broodcooren/De Coster terug de handschoen opnemen in de Belcar. Ditmaal met de BMW E36 M3 die volledig werd gereviseerd. Zij zullen mogelijks worden bijgestaan door Bürrick en/of Theuws.