PDA

View Full Version : Voorbeschouwing Daikin Racing Team/Belcar-1000km van Spa


P De Sonville
12-04-2005, 09:41
Ickx/Van de Velde supergemotiveerd na perfecte seizoenstart

Tijdens het Belcar New Race Festival, de traditionele seizoensopener van het Belgisch omloopseizoen, realiseerden Vanina Ickx en Alexandra Van de Velde een onwaarschijnlijke prestatie. Niet alleen wonnen ze hun Klasse TB, maar ook in Divisie Toerisme doken ze als eerste onder de geblokte vlag met de Daikin MINI S3. Een mooier geschenk konden beide amazones niet bedenken voor het team en sponsors die blijven geloven en investeren in het project.

“Na al onze miserie van vorig jaar konden we dergelijke opsteker wel gebruiken”, doet Alexandra uit de doeken. “Dat we de Divisie Toerisme zouden winnen had uiteraard niemand verwacht, laat staan ooit gehoopt. Want gezien de concurrentie kunnen we normaliter niet optornen tegen de supersnelle BMW’s V8 die voor ons buiten categorie rijden. Maar als ze het door één of andere reden laten afweten kunnen we er alleen maar van profiteren. Zelfs in onze eigen Klasse zijn er wagens die sneller zijn dan onze MINI S3. Doelstelling bij het begin van het seizoen was dezelfde als vorig jaar. Het podium viseren in TB en zoveel mogelijk wedstrijden uitrijden om zodoende een goede eindklassering te ambiëren op het einde van het seizoen. Vorig jaar konden we in TB amper twee wedstrijden uitrijden, maar stonden ook evenveel keren op het podium. Enerzijds zijn twee resultaten op zeven wedstrijden een mager resultaat. Maar anderzijds zaten we telkens op een provisionele podiumplaats alvorens telkens de handdoek in de ring te moeten werpen.
Momenteel hebben we dus een superstart genomen. De reeds verzamelde punten kunnen ze ons niet meer ontnemen en dus gaan we trachten om die voorsprong zo lang mogelijk te handhaven. We blijven met onze voeten op de grond en net zoals vorig seizoen gaan we trachten om alle wedstrijden aan de finish te staan en telkens een podium te viseren in onze Klasse TB. Iets wat op zich reeds geen eenvoudige opdracht wordt, want het deelnemersveld in TB wordt komend weekend uitgebreid met twee snelle BMW’s. Net zoals alle andere teams gaan we trachten om een zo snel mogelijke pilotenwissel door te voeren. Dit zal méér dan waarschijnlijk een zéér belangrijk moment worden tijdens de twee races over 60 minuten. Vanina ik ikzelf hebben wel het voordeel dat het kuipje en de gordels in dezelfde positie mogen blijven. En dat kan toch een winst van enkele seconden opleveren. Afgelopen maandag ben ik nog gaan testen op het circuit van Francorchamps. Maar door de wisselende weersomstandigheden heeft dit niet veel opgebracht. De wagen voelt wel beter aan tegenover vorig seizoen. In ieder geval komen we supergemotiveerd aan de start. We gaan uiteraard onze leiderspositie in de Klasse TB verdedigen en met een beetje meeval kunnen we zelfs Francorchamps verlaten als leiders in Divisie Toerisme”.