PDA

View Full Version : Voorbeschouwing RS Racing/Belcar-1000km van Spa


P De Sonville
12-04-2005, 16:42
Drukke agenda voor RS Racing

Komend weekend wordt de tweede manche betwist van de Mediagroup Van Dyck Belcar. Voor RS Racing terug een wedstrijd op vertrouwd terrein na de escapades in Hockenheim met de Apollo en de VW Fun Cup in Francorchamps.

Afgelopen weekend kreeg het duo Ruben Maes/François Verbist de eer om de maidentrip van de Gumpert-Apollo op hun aktief te zetten tijdens de Duitse Divinol Cup. De vrije trainingen werden door beide youngsters afgewerkt maar tijdens de kwalificaties en de twee races stond Ruben Maes er alleen voor. François Verbist moest immers twee manches afwerken in de MINI Challenge in het voorprogramma van de openingsmanche van de BTCS. Voor Ruben was het een leerrijk weekend. Hij kwalificeerde de Gumpert-Apollo, voorzien van een Audi 4.2 l. V8 biturbo-motor, op de eerste startrij en eindigde derde in de eerste manche met een wagen die voor het eerst aan een wedstrijd deelnam. De tweede heat werd hij verraden door een defecte koppeling. Méér nieuws hierover kan je vinden op www.rsracing.be.

Tijdens het Belcar New Race Festival op Circuit Zolder, de openingsmanche van de Mediagroup Van Dyck Belcar, behaalde het duo Maes/Tanghe een schitterende 4de plaats algemeen achter de ongenaakbare Corvette en Vipers. Zodoende werden ze terug de eerste Porsche achter deze Amerikaanse krachtpatsers. Een mooie uitgangspositie voor het team uit Ingelmunster dat terug scherp staat voor de komende ontmoeting in Francorchamps. Ditmaal krijgt Ruben Maes zijn Waalse copain François Verbist als teammaat in de Porsche 996 biturbo.
Voor de eerste maal in de geschiedenis van de Belcar wordt de race opgesplitst in twee manches van elk één uur wedstrijd op zaterdag en zondag. Deze beide manches zijn voorzien van een verplichte pitstop wat het spektakelgehalte flink zal verhogen. De pilotenwissel zal voor Ruben en François geen probleem zijn. Beiden zijn perfect op elkaar ingesteld en waren destijds in de VW Fun Cup steeds de snelste betreft de pilotenwissel.

“We gaan terug trachten een plaats bij de top5 te bemachtigen”, benadrukt Ruben Maes. “Ik denk dat we twee héél snelle wedstrijden tegemoet gaan. En indien niemand uitvalt kunnen we normaliter niet op tegen de Corvette, de Vipers en de PSI-Porsche van Bouvy/Menten. Wat betreft het andere exemplaar van PSI is het afwachten hoelang Palttala in de wagen zal blijven. We zitten terug in de rol van underdog. Maar dat wil niet zeggen dat we een afwachtende race gaan rijden. In Zolder kon ik in het spoor blijven van de Viper van Kuismanen. Op het supersnelle Francorchamps zal dit waarschijnlijk te hoog gegrepen zijn. Met een top5 zijn we reeds zéér tevreden. Maandag gingen we nog testen in Francorchamps omdat we ginds nog niet reden in de huidige configuratie van de Porsche na het updaten van het motormanagement en de keuze voor Pirelli. In ideale omstandigheden zullen we tegenover vorig jaar een tweetal seconden rapper zijn. Maar de concurrentie stond uiteraard ook niet stil. In ieder geval zijn korte sprintwedstrijden niet in ons voordeel. Maar we zullen terug onze huid duur verkopen”, besluit een strijdvaardige Ruben Maes.