PDA

View Full Version : Voorbeschouwing MSE MVD Belcar (1000km Spa)


mse
13-04-2005, 00:41
Podium Toerisme halen is de opdracht 16/17 April 2005 1000km Spa

Dit weekend vindt de eerste uitstap plaats naar het legendarische circuit van Spa-Francorchamps voor de tweede manche van de MVD Belcar 2005.
Voor het eerst in de geschiedenis van de MVD-Belcar zullen het twee manches worden van 60 minuten. Eentje op zaterdagnamiddag en de tweede manche op zondagmorgen.

Als we even terugblikken op het afgelopen New Race Festival, met als resultaat een 3de plaats Toerisme voor de BMW en 2de TA en een 3de plaats TA voor de Mondeo, kunnen we stellen dat dit naar ieders tevredenheid was.
Opsteker is dat de Mondeo de snelste ronde in koers voor zijn rekening nam. Marc Neyens die de start nam kliefde zich werkelijk door het veld en reed in no time binnen de top 10 algemeen. Een mechanisch defect gooide echter roet in het eten. Nadien werd gekozen om de punten voor het kampioenschap veilig te stellen.
In de tweede wedstrijdhelft was er nog een aanrijding met de Z3 van Guino Kenis. Na bekijken van de wedstrijdbeelden heeft de racedirector de aanrijding overigens als een koersfeit geklasseerd.
Ondertussen hadden Peter en Serge zich via vaste rondetijden een mooie 2de plaats TA toegeëigend.

Voor de eerste race in Spa willen we geen echte doelstellingen neerzetten. Gezien de nieuwe tijdsduur zullen vooral de wissels snel moeten gebeuren. Hoe de Mondeo en de BMW zullen reageren op een sprint van 60 minuten, zal na de eerste manche geweten zijn. Eén doelstelling willen we zeker handhaven : punten pakken voor het kampioenschap. De V8 van George Severich is waarschijnlijk te hoog gegrepen, maar de andere TA’s liggen binnen het bereik.

Even ter herinnering voor de sponsors:
1ste manche Zaterdag 13h40
2de manche Zondag 9h15

MSE PERS