PDA

View Full Version : Motorcross Fort Koningshooikt 28/29 mei 2005


TommySoprano
23-05-2005, 18:14
Het circuit:

http://users.skynet.be/motocrossnieuws/fort/

Het Persbericht:

Persbericht: BMB Motorcross Fort Koningshooikt 28/29 mei 2005
Na een afwezigheid van 8 jaar staat het Fort van Koningshooikt terug op de BMB-kalender en wel voor het laatste weekend van mei.

Door de jaren heen verwierf het circuit op het Fort een reputatie die ver over de landsgrenzen heen reikt.
Dit jaar nam de kersverse BMB-club MC ’t Fort het initiatief om deze prachtige site terug op de nationale motorcrosskalender te zetten. En hoe, de dynamische club onder leiding van Eddy Stroobants en Willy Flamand, schotelt de toeschouwers een compleet weekend voor.

Zaterdag 28 mei 2005
Op zaterdag zorgt de club voor een primeur door de allereerste BMB-jeugdcross ooit in te richten. Vanaf 9 u00 werken jeugdige piloteninitiaties en wedstrijden af. Bij de initiaties werken de pilootjes proeven af onder de deskundige leiding van Bloso/VMBB-monitoren. Om 16u30 volgt er als afsluiter van het sportieve gedeelte een race met de steeds populairder wordende pitbikes. Deze minimotoren staan garant voor een hilarisch spektakel.
Na het motorsportspektakel volgt er een grote barbecue en ’s avonds laat zorgt een stripact voor de nodige animatie in de feesttent.

Zondag 29 mei 2005
Zondag is het dan de beurt aan de “groten”. De nationale klassen van de BMB betwisten dan op de erg technische omloop van het fort de 7de wedstrijd van hun nationale kampioenschap en de 3 wedstrijd van de Joël Robert Trophy. Daarnaast komen ook de piloten van de regionale VMCF-federatie in actie.
Zodoende is er ook startgelegenheid voor vrijetijdsrijders en komen ook zijspannen en quads aan bod.

Bij de gemengde Inters Open klasse wordt het uitkijken naar de prestaties van enkele streekpiloten. In de eerste plaats Jurgen Stroobants, zoon van organisator Eddy, die zijn KTM 450 steeds beter beheerst. In een eigen organisatie wel Jurgen natuurlijk uitblinken op het Fort, maar hij zal de overwinning niet zomaar in de schoot gegooid krijgen.

Een andere gekende naam uit de streek is Tim Op De Beeck. De spektakelpiloot uit Duffel woont op een steenworp van het circuit en liet er in het verleden al onder de felle aanmoedigingen van het publiek mooie dingen zien.

Maar laten we ook Koningshooiktenaar Sven Wauters niet uitvlakken voor een mooie prestatie.

De streekpiloten zullen alvast veel tegenstand mogen verwachten van GP-rijders zoals David Segers, Tom De Belder en Steve Seronval.

Glenn Lambaerts en Timothy Stroobants (beiden uit OLV Waver) zijn de streekpiloten bij de beloften. Bart Flamand, de zoon van mede-inrichter Willy (Putte) en Kenny Andries (OLV Waver) zijn dat op hun beurt bij de Juniors-seniors 250/500cc

Ook bij de quads is een streekpiloot, favoriet. Jan Vlaeymans uit Koningshooikt won dit seizoen zowat alles wat er te winnen viel in de quadklasse van de VMCF-Federatie.

Op zondag vangen de trainingen reeds aan om 8u00. De wedstrijden lopen van 10u30 tot 18u40.

U vindt het Fort van Koningshooikt op de weg Duffel-Koningshooikt.

Verdere informatie kan u altijd inwinnen bij organisator Eddy Stroobants op 0475/75.84.88 of via fax: 015/55.63.72 of via e-mail: ktm@stroobants-e.be

Opgelet: Je kan nog altijd inschrijven voor de vrijetijdsrijdersklasse!!










Even Verklaren:

Joël Robert Trophy: Deze wedstrijdencyclus werd in 1992 in het leven geroepen om de jonge BMB-piloten meer rijgelegenheid te geven. De wedstrijdbudgetten voor deze regelmatigheidstrofee zijn economisch gemakkelijker rond te krijgen, gezien het gelimiteerde prijzengeld. Toch is het spektakel er niet minder om. In de JRT strijden immers de Belgische topcrossers van morgen. Via deze weg wisten toppiloten zoals Steve Ramon, Marvin Van Daele en Sven Breugelmans zich te onderscheiden.

Het JRT-kampioenschap richt zich vooral op de Nationale motorcrossklassen, te weten: Beloften, Juniors 125, Juniors 250/500, Seniors 250/500, Nationalen 125 en Nationalen 250.
De Beloften staan open voor piloten van 15 tot en met 17 jaar. De motoren zijn 125cc tweetakt of 250cc viertaktmachines.


BMB : BMB staat voor Belgische Motorrijders Bond. Deze federatie is de Belgische vertegenwoordiger van de FIM (de internationale motorsportfederatie). Onder de koepelstructuur van de BMB opereren twee regionale liga’s. De VMBB (Vlaamse Motorrijders Bond van België) langs Vlaamse zijde, de FMWB (Fédération Motocycliste de Belgique) langs Waalse zijde. Het actiegebied van de BMB beslaat het volledige Belgische grondgebied.

Toch mag voorzichtig gesteld worden dat de regio Mechelen-Lier altijd een kweekvijver was voor BMB-motorcrosspiloten.

Naast motorcross organiseert de BMB ook wegrace, enduro, trial en supermoto wedstrijden.

http://www.fmb-bmb.be