PDA

View Full Version : Preview Belgium Racing: Spa Euro Race


P De Sonville
08-06-2005, 13:00
Belgium Racing supergemotiveerd na positieve tests

Komende zaterdag wordt op de Ardeense omloop van Spa-Francorchamps de derde wedstrijd verreden van de Mediagroup Van Dyck Belcar.
Let wel op: Deze wedstrijd wordt verreden op zaterdag en gaat van start om 17u15. De geblokte vlag valt pas zes uren later om 23u15, wat deze race een specifiek karakter geeft. Enerzijds wordt er een speciale sfeer gecreëerd omdat een groot deel van de wedstrijd in het donker zal worden verreden, en anderzijds is dit meteen dé generale repetitie voor de komende 24 Uren van Zolder eind augustus. De deelnemende teams worden echter niet gespaard door de Belcar-organisatie. Met het Belcar New Race Festival(125 minuten), de 1000 km van Spa(2x60 minuten) en de Spa Euro Race(360 minuten) krijgen de teams tijdens de eerste drie races telkens een andere format voorgeschoteld. Niet eenvoudig voor de teams die er steeds een gans andere strategie moeten op nahouden.

De acht weken die gaapten tussen de tweede en de derde wedstrijd van het Belcarkampioenschap werd door de ganse crew van Belgium Racing aangewend om eindelijk eens in ideale omstandigheden te kunnen trainen en de Ultima te voorzien van verdere evoluties.

Patric Derdaele: “De komende wedstrijd over zes uren gaan we afhaspelen met de drie vaste Ultima-piloten (Patric Derdaele/Stefan Verhoeven/Johan Empsen).
Tijdens de aanloop naar de 1000 km van Spa hebben we door de slechte weersomstandigheden amper kunnen trainen op het circuit van Francorchamps en dat heeft ons duidelijk parten gespeeld. We wisten dat we tegenover vorig seizoen op het Ardeense circuit vooruitgang hadden geboekt, maar door de extreem slechte weersomstandigheden tijdens de twee wedstrijden over telkens 60 minuten hebben we dit niet in optimale omstandigheden kunnen benutten. Maar tijdens de welgekomen adempauze hebben we kosten noch moeite gespaard om in optimale omstandigheden naar komend weekend toe te leven. Tweemaal konden we een ganse dag gaan testen in Francorchamps. We hebben ons hierin laten bijstaan door één van de beste Belgische piloten, nl. Marc Goossens. Daarnaast werden nog een pak evoluties getest, waaronder o.a. de ophanging en een andere achtervleugel die vooral de stabiliteit van de Ultima ten goede komt. Goossens was vol lof over de Ultima en de evoluties die door de mecano’s werden doorgevoerd. De piloten zelf hebben ook véél kunnen rijden wat bevorderlijk is voor het vertrouwen. In ieder geval hebben we terug een aantal seconden gewonnen en hopen te kunnen wedijveren met de snelste wagens in GTB. In totaal heeft de wagen een dikke vijf uren gereden zonder één enkel technisch probleem. Daar konden we vorig seizoen enkel van dromen. We werken momenteel ook nog druk om de betrouwbaarheid van de wagen nog te verbeteren. In ieder geval hebben we achteraf preventief enkele onderdelen vervangen omdat komend weekend de Ultima inclusief vrije training, twee kwalificaties en de wedstrijd toch een dikke acht uren moet rijden. We zijn razend benieuwd en tegelijk ook supergemotiveerd omdat we weten dat we zéér competitief aan de start komen. Na de tegenslag tijdens het Belcar New Race Festival waar een podiumplaats binnen bereik lag willen we sponsors en supporters waar geven voor hun geld”, besluit Patric Derdaele.

Wat de BMW M3 van Broodcooren/De Coster betreft liggen de zaken vrij simpel. Het onafscheidelijke duo doet het momenteel voortreffelijk en stond reeds tweemaal op het podium in de Klasse TB. Ze vertrekken als leiders in TB richting Francorchamps. De opdracht luidt om in dezelfde positie terug huiswaarts te keren. Maar de concurrentie is niet mals en het wordt zeker geen fluitje van een cent. Ze beschikken immers niet over de snelste wagen in de Klasse TB, maar de betrouwbaarheid van de Belgium Racing-BMW is legendarisch. En tijdens een wedstrijd over zes uren zou dit wel eens van doorslaggevende aard kunnen zijn.