PDA

View Full Version : BHV EXPO GROEP RALLY - de cirkel is rond


Guido
11-06-2005, 23:47
PERSBERICHT - Roosendaal, juni 2005


ROOSENDAAL - Na zeven jaar van overleg, onderhandelen en enkele rechtszaken zijn de organisatie van de BHV Expo Groep rally en de gemeente Rucphen tot overeenstemming gekomen. Voor zaterdag 9 juli 2005 heeft de gemeente Rucphen een vergunning afgegeven tot het houden van een klassementsproef op haar grondgebied. De nieuwe klassementsproef ligt grotendeels aan de doorgaande weg (Schijfse Vaartkant) tussen Schijf en Rucphen.

“Mijn droom is helemaal uitgekomen”, glimlacht de wedstrijdleider van de BHV Expo Groep rally van de afgelopen jaren, John Elst. “De rally heeft met zijn start en finish inmiddels een vaste plaats verworven op de Markt in Roosendaal. De publieksproef van zaterdag op Vosdonk in Etten-Leur. Op zondag hebben we de publieksproef op industrieterrein de Borchwerf in Roosendaal en dan nu na jaren van overleg is het ons gelukt om de cirkel rond te krijgen. Met Rucphen erbij heeft de BHV-rally de beschikking over een perfecte route door een groot gedeelte van West-Brabant.” De voormalig wedstrijdleider van de BHV Expo Groep rally, Emmy Roovers heeft vanaf dit jaar de teugels in handen wat de wedstrijdleiding betreft, gaat verder. “Rucphen was het ontbrekende stukje in onze rallypuzzel. Met zijn negen kilometer lengte past deze proef perfect in ons bedachte traject en tijdschema. Met dit jaar 22 klassementsproeven, in de gemeentes Roosendaal, Zundert, Halderberge, Etten-Leur, Steenbergen en Rucphen, is de BHV rally 2005 een compacte, maar met zijn 550 kilometer lengte, beslist geen kleine of gemakkelijke rally te noemen. Bekend om de Brabantse gezelligheid en de mooie afwisselende proeven hoort de BHV rally absoluut tot een van de topevenementen in Nederland.”

De BHV Expo Groep rally, telt mee voor diverse kampioenschappen en wordt verreden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli De start en finish is op de Markt in Roosendaal. Op zaterdagavond ligt traditiegetrouw het zwaartepunt van de wedstrijd rondom het kerkdorp Achtmaal. De technische keuring van de rally-auto’s vindt op vrijdag 8 juli plaats bij Car Center Deluxe (op de hoek Spoorstraat/Gastelseweg) in Roosendaal. De service van de rallyauto’s is bij het stadion van RBC.

Meer informatie over de BHV EXPO Groep rally is te vinden op:

www.bhvexpogroeprally.com.

(info via Geert Grooten)