PDA

View Full Version : Preview Daikin Racing Team-Brands hatch


P De Sonville
21-06-2005, 20:32
Alexandra Van de Velde:
“We moeten scoren in Brands Hatch”!!!

Wie de MINI S3 heeft gezien na de spectaculaire crash van Vanina Ickx tijdens de Spa Euro Race zal stomverbaasd zijn te vernemen dat deze wagen in een tijdspanne van anderhalve week terug paraat tekent voor de volgende Belcar-manche op het Engelse circuit van Brands Hatch.
Tijdens de start van de Spa Euro race kliefde Vanina Ickx als een mes door het peloton. Na de snelle dubbele linkse bocht was ze reeds zeven plaatsen opgeschoven. Bij het uitkomen van de Pif-Paf liet de BMW van Moore/Cox een gaatje waar Vanina meteen indook om zodoende de leiding te nemen in de Klasse TB. Het kwam echter tot een aanrijding waarbij beide wagens in het decor verdwenen. De MINI S3 kwam zelfs op zijn dak te liggen.
Alexandra Van de Velde: “Gezien onze positie in de tussenstand was dit uiteraard een ferme opdoffer. We waren zéér goed aan het seizoen begonnen met twee podiumplaatsen. Gezien het feit dat de Klasse TA minder dan vijf wagens telde reden die voor halve punten en daar konden we van profiteren. Het heeft echter niet mogen zijn. Dit is nu eenmaal de harde realiteit van autosport. We waren reeds blij dat beide partijen geen lichamelijke letsels opliepen. Door dit voorval nemen we een duik in de tussenstand en moeten we scoren in Brands Hatch. We krijgen in Brands Hatch een tweede kans omdat ook daar minder dan vijf wagen de Klasse TA bevolken en dus terug voor halve punten rijden. Ook de Euphony 24 Uren van Zolder worden voor ons zéér cruciaal betreft de titelontknoping. Het is een half mirakel dat de wagen terug aan de start staat. De ganse technische ploeg werkte zich uit de naad en verdient een pluim voor het geleverde werk. Na een probleemrijk leerjaar in 2004 hadden we de MINI dit seizoen echt onder de knie met reeds een paar klinkende resultaten tot gevolg. De ganse ploeg vormt een sterk geheel, is supergemotiveerd en blijft geloven in onze kansen tijdens de komende wedstrijden. Brands Hatch wordt wel een stap in het onbekende omdat we het circuit niet kennen. Maar dat geldt voor de overgrote meerderheid van de deelnemers. Momenteel wordt nog druk gewerkt aan de MINI en hopelijk kunnen we op tijd richting Engeland om de testday mee te maken op vrijdag”, besluit de Wetterse advocate.


Ook teameigenaar Christian Van de Velde is in de wolken over het geleverde werk van de ganse crew.
“Ondanks alles zijn we tevreden, maar deze uitstap betekent wel een flinke hap uit ons budget. Door het feit dat de motor ondersteboven nog een aantal seconden heeft gedraaid betekent dat er mogelijks technische schade is. We nemen echter geen risico’s en bouwden de reservemotor in die iets minder power heeft. Het andere exemplaar zal worden gereviseerd. Dit, gecombineerd met de rest van de wisselstukken, zijn uiteraard onvoorziene kosten. Het was de bedoeling om dit seizoen nog een sequentiële versnellingsbak in te bouwen, maar dit project ligt nu voorlopig in de koelkast. Laat ons hopen dat we vanaf nu van verdere pech gespaard blijven”, aldus Christian Van de Velde.