PDA

View Full Version : Herck en de tactiek van de verbrande aarde


Mark
03-08-2005, 00:18
Herck en de tactiek van de verbrande aarde

Zoals iedereen wellicht weet is de jonge Michael Herck een talent c.q. ster in wording. Behalve snelheid heeft de kleine Herck ook de beschikking over dat ene belangrijke item in de autosport namelijk geld. Pa Herck is er eentje uit Monaco ;) Na zijn kartcarrieré in 2002 heeft Herck in 2003 niets anders dan getest met meerdere FRenault's 1600 op de diverse circuits. Alles met het oog op de monstercampagne in 2004.

In 2004 deed de 15-jarige Herck een aanval op de FRenault 1600 kampioenschappen in België, Italië en Spanje. In elk land een wagen en knallen maar. Niet zonder de succes overigens.........de kampioenschapsbekers uit Italië en Spanje staan op de schouw van de open haard ;) In België liep de clan Herck tegen een probleem aan. De wagen werd daar na afloop van een race "illegaal bevonden". Pa Andre startte een hetze tegen Renault Belux en liet dit via zijn perskanaal racinglife.be "uitlekken" naar de buitenwereld. (allemaal terug te vinden op dit forum ;) ) Alle schepen achter je verbranden is met het oog op de toekomst niet verstandig.

Na de 1600 was het in 2005 tijd voor wat sterkers. Bestelling gedaan bij Dallara voor een F3 en knallen maar..........de hele week door testen. Het doel was Euro F3 maar dat ging helaas niet. Herck was te jong.........dan maar naar Duitsland. Ook in dat land maakt de clan Herck geen vrienden. In Duitsland mag men racen met modellen t/m het jaar 2004. Herck rijdt met een 2005 wagen rond buiten mededinging...............dat is op zich nog geen probleem. Echter als je zo af en toe aan de start komt met Michelins i.p.v de Hankooks die in de Recaro F3 Cup verplicht zijn dan zet je kwaad bloed.

Een paar weekjes terug was het prijs op de Lausitzring. Code Rood en de kleine Herck schijnt kleurenblind te zijn...........het ventje reed vrolijk door en verbeterde zowaar de beste tijd op dat moment.Toch ging het niet helemaal goed.......Herck crashte in de veroorzaker van de Code Rood. Ai, ai........alweer wat vijanden erbij. In de traditie van de Herckjes is dit uiteraard nog niet het einde van dit verhaal. Herckje bleef zitten na deze crash en dat was het teken om de jonge gast richting medisch centrum te vervoeren voor een check-up. Althans.......dat was de bedoeling. Tegen alle richtlijnen nam Pa Andre zijn zoon mee.......

Nach neun Minuten musste das Training für einige Minuten unterbrochen werden. Christian Zeller hatte sich gedreht und stand bereits hinter den Leitplanken, als Gastpilot Michael Herck trotz gelber Flaggen in den Zeller-Dallara krachte. Dem Belgier, der nach dem Einschlag noch kurz im Auto sitzen blieb, wurden wegen Missachtung der gelben Flaggen noch während des Trainings alle Zeiten gestrichen. Zudem kam sein Vater auf dem Motorroller zur Unfallstelle gefahren, um seinen 16-Jährigen Sohn abzuholen, statt ihn zum obligatorischen Check ins Medical Centre bringen zu lassen. Über eine Bestrafung von Michael Herck verhandeln die Sportkommissare noch.
http://www.formel3.com/index.php?inhalt=news&id=245


Afgelopen weekend was het weer prijs. Herckje draaide de snelste tijden in de traingen..............pole voor Michael! Echter aan de start van de race hebben ze hem niet gezien. Om volstrekt onduidelijke redenen diende de clan Herck haar forfait in. Wat zou er nu weer aan de hand zijn??????????????????

Dat de kleine Herck aan een stuurtje kan duwen mag duidelijk zijn, dat er geen budgetzorgen zijn is ook duidelijk. Zie hier de twee perfekte ingrediënten om uit te groeien tot een topper van formaat. Echter als je iedereen tegen je in het harnas jaagt dan kan dat op een later tijdstip nog weleens zuur opbreken. Welk gerenommeerd F1 team wil zich nu afficheren met een coureur die in zijn "junior-dagen" een beschadigd imago heeft opgelopen? Dank je wel papa ;)

bluelite
03-08-2005, 02:52
Lees ik het goed; heeft Herck klop gekregen van papa omdat hij in die gecrashte wagen gereden was? Hoe is't mogelijk ...

Mark
03-08-2005, 20:44
Lees ik het goed; heeft Herck klop gekregen van papa omdat hij in die gecrashte wagen gereden was? Hoe is't mogelijk ...

Nee, Pa heeft zijn zoon uit de ambulance gehaald...........

Mark
06-09-2005, 12:56
Welk gerenommeerd F1 team wil zich nu afficheren met een coureur die in zijn "junior-dagen" een beschadigd imago heeft opgelopen? Dank je wel papa ;)

Weg met de naam Herck en verder onder de naam: Bas Leinders Junior Racing

Bas Leinders start een eigen F3-team op dat in 2006 met Mercedes-motoren zal deelnemen aan de Formule 3 Euroseries. De nieuwe renstal heet Bas Leinders Junior Racing en heeft met de jonge Belg Michael Herck al een eerste rijder onder contract.

http://pitstoptv.belbone.be/nieuwsbericht.php?newsid=9596

FIRE
06-09-2005, 17:08
Weg met de naam Herck en verder onder de naam: Bas Leinders Junior Racing
Bas Leinders Junior Racing, wat zal senior dan wel niet worden? GP2, Champcar of zelfs F1? ;)

Leuk dat Belgie er weer een team bijkrijgt in 1 van Europa's toonaangevende kampioenschappen. Het team is dus eigenlijk het team van Herck met Leinders als manager. Vraag me wel af of een rol als teambaas in Europa te combineren is met een eventueel champcar seizoen.

FIRE
06-09-2005, 17:53
Ik begrijp van http://www.grandprix.com/ns/ns15533.html dat de Hercks van Roemeense afkomst zijn. Klopt dit? De naam klinkt niet erg Roemeens.

Eddy V
06-09-2005, 20:03
Misschien is de naam afgekort zoals de betreurde Keith O'dor destijds. Zijn vader heeft, toen hij naar Engeland trok, de eerste en de paar laatste letters van zijn voor Engeland onuitspreekbare naam genomen.

Mark
09-09-2005, 13:19
Echter als je iedereen tegen je in het harnas jaagt dan kan dat op een later tijdstip nog weleens zuur opbreken. Welk gerenommeerd F1 team wil zich nu afficheren met een coureur die in zijn "junior-dagen" een beschadigd imago heeft opgelopen? Dank je wel papa ;)

Pa Herck heeft nu ook aan de stok met de pers. Op een rechtzaakje meer of minder kijkt ie niet. Ditmaal is het feest voor Olivier de Wilde van la Dernière Heure. De gekleurde versie van dit verhaal is ook te lezen op www.racinglife.be Na aanleiding van het akkefietje met de Wilde heeft men besloten om de activiteiten van Racinglife in België te staken.

Nog maar de vraag of Nobbie Haug zo blij is met deze nieuwe aanwinst in de Euro F3series :rolleyes: De jongens van de Ster houden nu eenmaal niet van relletjes en andere strubbelingen, niet goed voor het imago.

FIRE
09-09-2005, 17:55
Olivier de Wilde maakt zich niet populair (http://forum.depaddock.eu/showthread.php?t=11262) ;)

Mark
09-09-2005, 18:32
Olivier de Wilde maakt zich niet populair (http://forum.depaddock.eu/showthread.php?t=11262) ;)

In een week tijd twee rechtzaken aan je broek krijgen...........hoe langer hoe meer krijg ik het idee dat "de waarheid" in de autosport een heikel punt is. Horen, zien en vooral zwijgen lijkt het wel........

Eddy V
09-09-2005, 19:14
Tja, mijnheer Dewilde heeft zijn naam niet gestolen. Hij is al meermaals in aanvaring gekomen met collega's, rijders, teams, bk's enz.

Scapa
19-03-2006, 19:16
Vanop www.turbomagazine.be:

Que tous ceux qui pensent que la Belgique pourra compter sur un compatriote dans les Euro Series F3 2006... révisent leur jugement ! En effet, suite à la news parue ce samedi sur notre site web, Pascal Tortosa, team-manager du Bas Leinders Junior Racing Team, nous a fait parvenir un message précisant que Michael Herck était engagée sous licence monégasque, et défendait donc les couleurs de la Principauté de Monaco ! Voilà qui a le mérite d'être clair ! Excellente stratégie de communication donc de l'équipe à laquelle Bas Leinders a donné son nom. Bon vent à Michael et à son entourage, et gageons que l'un ou l'autre website monégasque permettra au public de suivre les performances de ce réel espoir de la monoplace... (V. Franssen)



Ook daar maken ze geen vrienden ;-)