PDA

View Full Version : 1/24 Slotracing


MFahrer
11-08-2005, 07:37
Hey guys,

Je ziet mijn naam vooral opduiken in the "Modelbouw voor beginners" thread omdat ik jullie tips en ervaringen goed kan gebruiken als beginnend 1/24 slotracer. Om eens te verduidelijken waar ik mee bezig ben, stel ik hier eens wat projectjes van me voor.

De Porsche 935 Turbo waar ik de laatste dagen zoveel vragen over had in de beginner thread. De 935 rijdt zondag een drie-uurse in Group 5:
http://users.pandora.be/fiat850/maxim%20109.jpg

De 935 naast mijn backup voor group 5 (en mijn eerste -veel te rap- in elkaar gestoken 1/24 kit), je ziet dat mijn modelbouwskills er door jullie ferm op vooruit gegaan zijn.
http://users.pandora.be/fiat850/maxim%20113.jpg

Diezelfde 320i na een paar grote koersen. Jammer genoeg had ik toen niet de tijd om de body te vernissen, de decals zijn allemaal afgepulverd. Vandaar dat ik zoveel vragen had over de vernislagen, de andere wagens hebben nooit zoveel schade door de vernislagen. Deze 320 zou ik volledig willen herbeginnen en in de Würth-kleuren steken. Je zal ook wel vragen vinden over het "ontlakken en zo" in de beginners-sectie.
http://users.pandora.be/fiat850/maxim%20112.jpg

Sierra RS500 Würth voor Group A met in de achtergrond de 635 die ook voor Group A geprepareed heb, maar die hier z'n eigen thread heeft:
http://users.pandora.be/fiat850/635csi%20017.jpg

Mijn eerste FIA GT wagen:
http://users.pandora.be/fiat850/maxim%20110.jpg

Een projectje voor een Procar race binnenkort: Ik passeerde overlaatst een winkeltje die uitverkoop deed en ik vonder er dit en een kit van een Mercedes 190 2.3 16 group A staan. De dozen waren volledig vergeeld en ik heb ze samen meegekregen voor 14 euro. De compact komt in de Hasseröder-kleuren:
http://users.pandora.be/fiat850/Bmw%20compact%20001.jpg

Al deze bodies staan dus op volledig instelbare rolling chassis. De spoorbreedte, de grondspeling, de wielbasis, de overbrenging... alles is apart instelbaar naar de body en (de overbrenging) naar de aard van het circuit.

Als je commentaar hebt over de bodies of vragen over het racen, post het gerust!

Groeten


Gunther

Guido
11-08-2005, 12:37
Schitterend!!

wil dat nu zeggen dat de 935 gelukt is en op tijd klaar is geraakt?

En waar wordt er geracet deze zondag?

MFahrer
11-08-2005, 13:33
De 935 staat nu nog wat te "drogen" tot ik van't werk thuis kom, alhoewel hij volgens mij al droog genoeg is op dit moment. De tweede laag ligt er wel wat dikker op maar hij staat al sinds gisterenmiddag te drogen, en toen was de vernislaag van eergisteren al mooi droog.

Vanavond dus nog het interieur, de ruiten en de uitlaten aan de body bevestigen, en de body dan zo dicht mogelijk tegen het chassis zetten. Hopelijk kan ik dan vanavond m'n testrondjes gaan afmalen op een circuit in Jette. Dus het ziet er naar uit dat ik m'n deadline juist gehaald heb!

Ik ben ook eens benieuwd wat de body gaat wegen als hij af is. De Bmw body weegt 59 gram (bevestigingslatjes inbegrepen). Toen ik de 935 body recht uit de doos op de weeschaal zette met alles erbij (ruiten en roosters in het raamwerk, decals op papier en de bevestigingslatjes) woog het geheel 46 gram. Trek daar het plastic raamwerk van en misschien een grammetje van de ingekorte (lichtmetaal) bevestigingslatjes en ik zit misschien heel dicht in de buurt van het minimumgewicht (43 gram) voor de race, hetgeen uiteraard ideaal zou zijn. Het is natuurlijk te zien hoeveel de verf en de vernis op de body weegt. Het zwaartepunt van deze body licht ook veel lager dan die van de Bmw.

Zondag wordt er geraced bij slotrace-club Merlijn in Wezembeek Oppem, een club die zijn 25 jarig bestaan viert.

Gunther

Guido
11-08-2005, 14:58
Dus het ziet er naar uit dat ik m'n deadline juist gehaald heb!


Allez, da's goed om horen. ;)


Zondag wordt er geraced bij slotrace-club Merlijn in Wezembeek Oppem, een club die zijn 25 jarig bestaan viert.

Gunther

Kan je misschien de adresgegevens posten, of een link naar een evt. website. Moesten er mensen zijn die interesse hebben om te komen kijken?

MFahrer
12-08-2005, 07:24
Even een korte update...

M'n 935 had gisteren avond veel succes... iedereen moest hem es vast hebben... ze waren er allemaal van overtuigd... de body was mooi gelukt, maar stond te hoog op het chassis.

Waar hij ook succes had... was op het circuit... het beestje ging 4 tienden sneller rond per ronde dan onze 320 op exact hetzelfde chassis. We draaiden gisteren op testavond dezelde tijden als de beste in die klasse tijdens de vorige kwalificatie. Dat belooft voor zondag! Nu nog juist de body wat beter op de chassis zetten... en we zijn vertrokken!

Voor de geïnteresseerden, dit weekend wordt er gereden bij http://www.slotracingmerlijn.be/, de locatie is mooi op de site aangegeven.

Misschien tot zondag...

Gunther