PDA

View Full Version : Preview Daikin Racing Team-24 Uren van Zolder


P De Sonville
21-08-2005, 21:27
Alexandra Van de Velde:

“Deze wedstrijd kan het tij nog doen keren”

De tussenstand in het kampioenschap is niet om over naar huis te schrijven in het Daikin-kamp. Na de schitterende seizoensstart met een overwinning in Divisie Toerisme en de Klasse TB werd nog één podiumplaats behaald tijdens de 1000 km van Spa. Maar vanaf toen nam de MINI S3 een vrije duik in het klassement. Het zware ongeval tijdens de Spa Euro Race en een defecte alternator in het Engelse Brands Hatch zorgde voor twee 0-resultaten op rij. Zodoende zakte de Daikin-MINI in een tijdspanne van twee wedstrijden van de kop naar de kelder van de tussenstand in Divisie Toerisme en de Klasse TB. Maar het potentieel van de MINI S3 en zijn bemanning is bewezen en met een beetje geluk kunnen ze nog flink terugvechten tijdens de tweede seizoenshelft.

Met de Euphony 24 Uren van Zolder zijn we aanbeland bij de vijfde wedstrijd op een totaal van zeven. Maar door het feit dat tijdens deze etmaalrace dubbele punten te rapen zijn, is het seizoen op gebied van puntentelling pas halfweg. Tijdens de 24 Uren worden er punten verdeeld na 6 uren (25%), 12 uren (25%) en nog eens 50% aan de finish. Indien de Daikin-MINI erin slaagt de 24 Uren vol te maken kan het dameskwartet Van de Velde/Ickx/Grifnée/Uljee reeds een flinke sprong voorwaarts maken in de tussenstand van het klassement. Voor het Daikin Racing Team is deze ontmoeting dus van kapitaal belang en cruciaal betreffende het verdere verloop van het kampioenschap.

Homogeen team
Het Daikin Racing Team wijkt niet af van de traditie om hun bolide telkens door een team van vrouwelijke piloten te bemannen. Ook ditmaal werden naast het vaste duo Alexandra Van de Velde/Vanina Ickx twee amazones aangetrokken om het team te vervoegen. Enerzijds is er van Belgische zijde Caroline Grifnée die voor het eerst met een Toerismewagen aan een 24-urenwedstrijd deelneemt. Grifnée komt uit de karting en reed eerder de 24 Uren van Francorchamps voor 2pk’s. De Waalse werd in 2003 ook nog vice-kampioen bij de junioren in de Toyota Yaris Cup. Verder komt nog versterking van de snelle Nederlandse Gaby Uljee die in Nederland reeds letterlijk en figuurlijk meermaals het stof deed opwaaien. Deze 29-jarige uit Alphen aan de Rijn en levengezellin van Tim Coronel liet reeds van zich spreken in de Nederlandse Citroën Saxo Cup, Alfa 156 Challenge, DTCC, Renault Clio Cup en de Silhouets Light uit het BRL-kampioenschap. In juli won ze tijdens de Zolder Super Prix nog in beide races haar Klasse, de BRL Light. Dus voor deze Nedelandse heeft het Zolderse asfalt geen geheimen. De eerste meters en de aanpassing aan de MINI S3 verliepen dan ook vlekkeloos.

Alexandra Van de Velde: “Ik denk dat we over een homogeen team beschikken dat zich perfect zal houden aan de opgelegde instructies van het team betreffende de rondetijden. We willen absoluut deze etmaalrace uitrijden en gaan niet gaan sprinten na 6 en 12 uren om reeds punten te sprokkelen. De wagen werd terug volledig onderhanden genomen. Motor en reservemoter werden gereviseerd, evenals de versnellingsbak en de achterbrug, steekassen, wiellagers, enz. Er werden kosten noch moeite gespaard om de MINI terug in optima forma aan de start te brengen. Verder gaan we ook vanaf deze wedstrijd rijden met schokdempers van Moton. Deze moeten de wagen verzekeren van een nog betere wegligging. Ik denk dat, ondanks de pech die we reeds kenden, we nog flink kunnen opschuiven in het kampioenschap. Indien we probleemloos de wedstrijd kunnen uitrijden hoop ik minstens op een podium in de Klasse TB en eventueel het ereschavot in Divisie Toerisme. Zodoende kunnen we het tij doen keren in functie van de verdere afwikkeling van het kampioenschap”, besluit de Wetterse advocate.