PDA

View Full Version : Preview First Motorsport: Spa Racing Festival


P De Sonville
26-09-2005, 00:50
Jo Jamers:

“Onze positie verdedigen”

Vorig seizoen dook de Porsche GT3 Supercup van First Motorsport als zesde algemeen en derde in de Klasse GTB onder de geblokte vlag na de Euphony 24 Uren van Zolder. Dit jaar moesten ze zich tevreden stellen met de tiende plaats algemeen en vierde in de Klasse GTB. De opdracht voor het rijderskwartet Van Rompuy/Jamers/Van Loo/Haane luidde om de wagen aan de finish te brengen. En ondanks het feit dat ze de laatste uren moesten rondfietsen met een schakelbak die geblokkeerd zat in vier versnelling konden ze uiteindelijk de opdracht volbrengen. Het was dan ook nagelbijten naar het einde van de wedstrijd toe. Er stond immers enorm veel op het spel. Door deze prestatie met een originele GT3 Supercup handhaven ze hun voortreffelijke derde plaats in de tussenstand van de Klasse GTB; Momenteel met méér dan 20 wagens de dichtstbevolkte Klasse in het Belcarkampioenschap. De tweede identieke bolide uit de stal van First Motorsport met Leest/Jeuris/Van Roey/Beliën haalde het einde niet door problemen aan de krachtbron.

“Met Penders/Lamot zijn de GTB-kampioenen reeds gekend, maar voor de overige podiumplaatsen wordt het nog knokken”, verduidelijkt teambaas Jo Jamers.
“Er zijn nog 40 punten te verdienen en momenteel tellen we vijf punten achterstand op de Ultima van Eric Qvick en 11,5 punten voorsprong op de GPR-Porsche van de Gastines/De Bock en 13 punten op de Ultima van Patric Derdaele. Op papier zijn we de traagste wagen uit de huidige top 5, maar op Penders/Lamot na ook de enige die steeds aan de meet stond. De regelmaat en de legendarische betrouwbaarheid van de Porsche is voor ons dus een belangrijke troef. Vooral in Francorchamps zullen we het moeilijk krijgen om de voornaamste concurrenten te volgen, maar we gaan terug proberen om het tempo hoog te houden en behouden de aankomst te bereiken. Als we na de wedstrijd in Francorchamps onze 3de positie in GTB kunnen handhaven, mogen we met een gerust gemoed richting Belcar Masters in Zolder, waar het verschil in vermogen van minder belang is dan in Francorchamps. Ik heb dan ook niets aan het toeval overgelaten. Versnellingsbak en koppeling werden volledig vernieuwd na de slopende 24 uren en ook de wiellagers werden preventief vervangen. Hetzelfde is trouwens ook gebeurd op de wagen van Leest/Jeuris”.

Wat betreft de wagen met het nummer 37 wordt Dirk Van Rompuy in Francorchamps vervangen door Georges Colman die tijdens de 24 Uren van Zolder nog de pannen van het dak reed in de Beliën-BMW V8 en nu plaatsneemt naast Johan Van Loo in de Porsche van First Motorsport. Van Dirk Van Rompuy was bij de aanvang van het seizoen reeds geweten dat hij maar vier van de zeven wedstrijden zou rijden met de 24 Uren van Zolder als hoogtepunt. Colman heeft ervaring zat en heeft 13 maal de 24 uren van Zolder en driemaal de 24 Uren van Francorchamps op zijn palmares staan. Ook was hij vier jaar op rij aktief op de BMW van Belgium Racing. Met de komende wedstrijd in Francorchamps gaat een droom van Colman in vervulling om met een Porsche in competitie te rijden.

Wat de tweede Porsche GT3 Supercup van Jeuris/Leest betreft hoopt Jo Jamers dat Dame Fortuna eindelijk eens aan hun zijde staat. Deze snelle tandem kende afgelopen seizoen reeds véél pech en hoopt op een goed resultaat tijdens de komende wedstrijden in Francorchamps en Zolder.

Kelly Jamers komt niet in aktie op de Ardeense omloop. Net zoals in Brands Hatch moet de dochter van teambaas Jo Jamers passen omdat ze het budget voor een volledig seizoen niet kon bijeenharken. Mogelijks komt ze nog in aktie tijdens de Belcar Masters om haar leidersplaats in de Ladies Challenge te verdedigen. Iets wat uiteraard ook geldt voor Johan Van Loo die momenteel aan de leiding staat in de Philip Verellen Junior Challenge.