PDA

View Full Version : De Paddock goes ... Essen Motor Show!


Sennake
06-10-2005, 11:17
Zoals elk jaar gaan we ook dit jaar weer naar Essen. Het centrale thema in het showcentre is deze keer "Die Grüne Hölle" oftewel de Nürburgring. Diverse F1-bolides die er geschiedenis geschreven hebben zullen er te bewonderen zijn. Maar ook sportwagens en touring cars horen erbij. Lijkt me een zeer interessant onderwerp.

Gewoontegetrouw begeven we ons naar Essen op de eerste maandag na het openingsweekend. Dit jaar wordt dat dus op 28 november. De inkom bedraagt 16 euro, maar De Paddock clubleden zullen ook deze keer weer kunnen genieten van een korting. De details hierover volgen nog omdat ze nog op de kalender staan van onze eerstvolgende bestuursvergadering.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Meer info over de Racing Show vind je natuurlijk op de daarvoor bestemde site (http://ems.messe-essen.de/index.php?content=02000000&lang=de)...

Sennake
09-10-2005, 19:52
Ok, de kogel is door de kerk. Het clubvoordeel voor clubleden bedraagt :

1) gratis vervoer naar en van Essen
2) een korting van 6 euro op je ticket

Nuttige informatie :


Wanneer? Maandag 28 november 2004
Vertrek? om 06.00u aan "afrit 23" van de E313 Antwerpen richting Hasselt. Onderweg wordt er gestopt voor ontbijt. Voor de mensen die op deze plaats niet kunnen samenkomen om gezamelijk te rijden, kunnen natuurlijk apart rijden. Hoofdzaak is: we gaan om 10.00u. binnen.
Vervoer? Met enkele auto's, waarbij de bereidwillige bestuurders genieten van een DePaddock-kilometervergoeding van 40 euro per auto.
Inkom? De inkom bedraagt 16 euro pp. Voor groepen groter dan 20 man bedraagt de inkom 14 euro pp. DePaddock zal een voor de clubleden een tussenkomst doen in deze toegangsprijs van 6 euro per clublid. Niet-clubleden betalen de volle prijs.
Programma? Gans de dag wordt de beurs bezocht. In groep of een beetje individueel hangt van jezelf af. 's Avonds wordt er op de terugweg bij een wegrestaurant gestopt voor een gezamelijk avondmaal.
Terug? We verwachten terug te zijn omstreeks 22.00u.


Meer in detail ziet het er zo uit :

We komen samen om 05.50 uur aan afrit 23 van de E313 (Geel West). Dat is zeer vroeg, we weten het, maar daar staat tegenover dat je nog niet onbeten hoeft te hebben, want dat doen we gezamelijk. Wie van Antwerpen komt zal na het verlaten van de afrit recht voor zich de parking van winkel "Bertels" zien liggen. Daar moet je zijn. Wie van Hasselt komt moet na het verlaten van de afrit aan de lichten naar rechts, de brug over en dan zie je dezelfde parking aan je rechterkant liggen.

Vervolgens delen we ons in enkele groepen, zodat we zo weinig mogelijk auto's moeten inzetten, met dien verstande dat we wel comfortabel willen zitten, dus we gaan uit van 4 personen per auto. Moest het nu zijn dat we bv met 13 zijn, dan zetten we in de grootste auto 5 man natuurlijk.

De clubkas komt tussen in de transportonkosten en de parking van de bereidwillige chauffeurs, wat concreet betekent dat elke wagen 40 euro krijgt voor brandstof en parkinggeld. Wie dat wordt zien we wel, ik ben al sinds jaar en dag chauffeur en wil dat gerust blijven doen, en ik ben ervan overtuigd dat er nog wel wat goede zielen bijzijn.

Als iedereen ingestapt is (en we zouden graag om 06.00 uur vertrekken) rijden we richting Turnhout, om er de E34/A21 op te rijden in de richting van Eindhoven. We houden halt omstreeks 07.00 uur aan AC Hotel Venlo-Sevenum om te ontbijten. Dat is aan afrit 38 "Helden", maar wel aan de overzijde van de autostrade. Wie de afspraak in Geel gemist heeft kan ons daar vervoegen, we zullen er ontbijten van 07.00 uur tot 08.00 uur. We hoeven ons dus zeker niet te haasten. Hieronder staat een plannetje met de exacte place to be.

http://www.depaddock.eu/sennake/ontbijt.jpg

Ook in datzelfde restaurant worden de betalingen voor de tickets gedaan. Wie clublid is, betaalt slechts 10 euro. De clubkas legt het verschil bij. Wie geen clublid is mag uiteraard ook mee maar betaalt wel 16 euro. Eens al het inkomgeld verzameld is, de magen gevuld zijn en iedereen die nog ontbrak op het appel toegekomen is, zetten we onze weg voort.

We gaan terug de E34/A67 op, richting Venlo. We steken de grens over en vervolgen onze weg naar Duisburg - Essen. Eens we in Essen zijn volgen we de aangegeven route die ons naar de Grugahallen zal leiden. In de stad is het wel zaak om goed aan te sluiten omdat er nogal vaak van richting veranderd dient te worden en er een boel rode lichten zijn die ons zouden kunnen uiteensplitsen. In principe rijd ik op kop en wacht ik de rest van de groep op indien dit zou gebeuren. Maar om zeker te spelen en op de juiste bestemming aan te komen als je toch om één of andere reden zou verloren rijden, is dit het adres :

MESSE ESSEN GmbH
Norbertstrasse
D - 45131 Essen

We parkeren in de ondergrondse parking, die vlak onder de expositiehallen gelegen is. We wandelen op ons gemakje naar de ingang waar de deuren opengaan om 10.00 uur.

Eens we binnen zijn kan je de groep volgen (was vorig jaar enorm plezant) ofwel je eigen gang gaan, naar keuze. In elk geval spreken we af om ten laatste om 18.00 uur terug huiswaarts te keren (dan sluiten de deuren ook trouwens) omdat we onderweg in hetzelfde restaurant in de buurt van Venlo een gezamenlijk en afsluitend avondmaal gaan nemen. Van daaruit is het nog hooguit een uurtje tot Geel en daar scheiden onze wegen zich weer.

Dat is het zo'n beetje.

Aanmelden doe je in deze thread. Iedereen die in orde is met zijn lidgeld komt dus in aanmerking om voor een tegemoetkoming in de inkomprijs. Tevens zullen we in deze thread jullie op de hoogte houden van hoe we het transport zullen organiseren.

Scapa
09-10-2005, 21:19
Ik zal voor het tweede jaar op rij helaas weer verstek moeten laten gaan. Nu reeds verlof krijgen op het werk zal niet zo simpel zijn vermoed ik...

Mario
10-10-2005, 08:26
Hmm, dat thema interesseert me wel...
Ik laat nog wel iets weten.
Qua vervoer : mogelijk met de moto, mogelijk met de auto (ben in dat geval eventueel bereid passagiers mee te nemen (Saab 9-3 SS).

sledge
10-10-2005, 12:31
Als alles goed gaat, zou ik ook weer willen meegaan. van 28/11 tot 2/12 is trouwens ideaal om nog een weekje congé te pakken :)

Rallyloverke
25-10-2005, 16:54
Maandag 28/11? Ik reserveer thuis de auto om in Geel te raken en ga zekers mee! Dàt is nu een Paddock-afspraak die ik graag mee doe, enkel en alleen al voor de groepssfeer!

Sennake
26-10-2005, 09:37
Allee vooruit, da's al één auto vol (als alle "misschiens" daadwerkelijk een feit worden natuurlijk, maar daar ga ik voor het gemak even van uit).

Bezemwagen
26-10-2005, 18:32
Nog nen extra misschien.
Ik ga waarschijnlijk ook mee.
En een medecursist heeft ook interesse.

Sennake
27-10-2005, 07:45
Nog nen extra misschien.
Ik ga waarschijnlijk ook mee.
En een medecursist heeft ook interesse.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd ;)

Dominique
28-10-2005, 18:12
Ik zal er bij zijn (als ik mag van jullie natuurlijk).

Sennake
28-10-2005, 18:45
Ik zal er bij zijn (als ik mag van jullie natuurlijk).

Van mij wel :+

sledge
28-10-2005, 22:46
Ik heb vandaag mijn verlof aangevraagd voor 28/11. Men kon me nog niet garanderen dat het ok was, maar een maand op voorhand moet voldoende zijn. Heb extra benadrukt dat de maandag de belangrijkste dag is ;)

Ottooke
03-11-2005, 00:03
Mijn verlof is geregeld. Ik kom dus, net zoals vorig jaar, weer mee.

A.J.
15-11-2005, 16:22
ik kom ook. kan wel zijn dat ik apart naar ginder rij.

autofoto.be
16-11-2005, 09:58
Ik ga proberen erbij te zijn als dit mag?
Mijn zoon (17) heeft ook interesse.
We laten het tijdig weten.
Graag reactie vanuit de organisatie.

Groeten,

Eric
AUTOFOTO

Sennake
16-11-2005, 14:01
Ik ga proberen erbij te zijn als dit mag?
Mijn zoon (17) heeft ook interesse.
We laten het tijdig weten.
Graag reactie vanuit de organisatie.

Groeten,

Eric
AUTOFOTO

Tuurlijk mag dat. Waarom zouden we iemand weigeren? Alleen de financiële tussenkomst van De Paddock beperkt zich voor niet-clubleden tot het gratis vervoer. Clubleden krijgen dan nog eens 50% korting op hun inkomticket.

autofoto.be
21-11-2005, 11:51
Tuurlijk mag dat. Waarom zouden we iemand weigeren? Alleen de financiële tussenkomst van De Paddock beperkt zich voor niet-clubleden tot het gratis vervoer. Clubleden krijgen dan nog eens 50% korting op hun inkomticket.

Mijn zoon en ik kunnen helaas niet mee!
Graag tot een andere gelegenheid.
Veel plezier en post wat foto's om ons te laten watertanden aub.

Eric

Sennake
22-11-2005, 20:01
Ik vat even samen :

Gaan mee :

Sennake
Mario (laat nog iets weten)
Sledge
Johan
Bezemwagen + medecursist
Dominique
Ottooke
A.J. (rijdt misschien apart)
Huudo (laat nog iets weten)

Dat is 10 man. Er rekening mee houdende dat A.J. misschien apart rijdt kunnen we ons dus best verdelen in 2 groepjes van 4 en 5. Ik zal zelf wel taxi spelen, dus als er iemand anders zich (tegen een Paddock-vergoeding van 40 euro) geroepen voelt en zich wil melden, staat niets ons nog in de weg om er een geweldige dag van te maken.

In Sevenum, aan de ontbijttafel, wordt dan zoals elk jaar het inkomgeld verzameld. 8 euro voor clubleden en 16 euro voor niet-clubleden. Zie dus dat je ofwel je lidkaart meehebt, samen met 8 euro, ofwel 16 euro van je Essen-budget aftrekt...

Mario en Huudo : liefst wel bevestigen of afzeggen vóór maandagochtend, zodat we weten hoeveel man we verwachten en kunnen vertrekken als iedereen er is. Ook A.J. zou tegen dan moeten laten weten of hij op eigen houtje rijdt of alleen...

Als ik iemand of iets over het hoofd gezien heb, geef dan een seintje aub?

Thanks!

Jimbo
23-11-2005, 11:33
Ik zou ook graag meegaan. Heb net m'n verlof geregeld gekregen.

Er zijn echter wel wat praktische probleempjes...

. Ik heb nog altijd mijn lidkaart niet, omdat ik Werner heb misgelopen op de laatste Modelbouwmeeting (verdomd griepke!). Die kan ik dus onmogelijk bijhebben :);
. De kans - hoewel vrij klein - bestaat dat mijn vader mee zal gaan. Hij zaagt er nu al lang genoeg over :). In dit geval rijden we apart. Hierover zal ik zeker tegen vrijdag definitief uitsluitsel geven. Mijn vader is trouwens geen lid en zou dus de volle pot betalen;

Er even van uitgaande dat we apart zouden rijden, hoe wordt dat dan praktisch geregeld? Want uiteraard kunnen we dan niet bijleggen in Sevenum (we zouden over Maasmechelen - Heerlen - Aachen rijden). M.a.w., aan welke ingang gaan jullie binnen? We zouden daar dan gegarandeerd *voor* 10 uur staan te wachten, en dan kunnen we alsnog de inkom overhandigen.

Maar zoals gezegd, vrijdag zal ik laten weten of ik in Geel mee opstap, dan wel of we jullie in Essen vervoegen, als dat kan.

Jimbo.

Jimbo
23-11-2005, 14:35
De kogel is ondertussen al door de kerk.

We zouden graag allebei gaan. En wat veel handiger is: we stappen ook op in Geel.

Je mag dus twee personen aan het lijstje toevoegen.

Jimbo.

Sennake
23-11-2005, 15:56
Update : ik vat even samen :

Gaan mee :

Sennake
Mario (laat nog iets weten)
Sledge
Johan
Bezemwagen + medecursist
Dominique
Ottooke
A.J. (rijdt misschien apart)
Huudo (laat nog iets weten)
Jimbo + pa
Roverke114 + maat (misschien)

Dan zitten we nu toch al aan 3 auto's, dus zoek ik reeds 2 bereidwillige (en gesponsorde) chauffeurs...

Dominique
23-11-2005, 20:05
ik kan wel rijden, als je wil.

A.J.
24-11-2005, 00:49
als ik kom zal ik zeker apart rijden. Wil zeker gaan kijken maar heb het redelijk druk met mijn aankomende evenementen. En wat ook is, mijne Skyline rijdt niet zo graag in groep, dan ligt zijn verbruik te laag en krijg ik krampen in mijn been van steeds maar halfgas te rijden :D

Rohrl-fan
24-11-2005, 10:53
Ik ga zelf ook naar Essen, maar ik rij zelf op donderdag 01/12. Ik moet namelijk ook zien dat ik vrij kan krijgen, hé. Het hoofdthema dit jaar (Nürburgring) staat me in elk geval al wel aan! :)

Mario
24-11-2005, 14:45
Ik heb nog steeds interesse en verlof zal ook wel geen probleem zijn, maar wat wel een probleem kan/zal vormen is het uur van vertrek. Ik wil daar liefst niet later dan 15 uur vertrekken en ik vrees dat dit voor jullie te vroeg is (als ik zou meegaan, rij ik wel met m'n eigen wagen dus zou ik passagiers naar daar kunnen oppikken, maar als die dan niet meer terug weg kunnen...).
Dus waarschijnlijk ga ik niet mee.

Guido
24-11-2005, 14:46
Update : ik vat even samen :


Huudo (laat nog iets weten)


Dan zitten we nu toch al aan 3 auto's, dus zoek ik reeds 2 bereidwillige (en gesponsorde) chauffeurs...

Huudo gaat mee en kan/moet/zal rijden. :D

Wel geen viespeuken in mijn auto die windjes laten den de boel besmeuren enz. Die trap ik er onder weg zonder pardon uit. :D :D

Guido
24-11-2005, 14:49
als ik kom zal ik zeker apart rijden. Wil zeker gaan kijken maar heb het redelijk druk met mijn aankomende evenementen. En wat ook is, mijne Skyline rijdt niet zo graag in groep, dan ligt zijn verbruik te laag en krijg ik krampen in mijn been van steeds maar halfgas te rijden :D

zouden de passagiers op de achterbank (als die er al inzit) niet eerder krampen in hun benen krijgen dan gij vooraan? :D

En wie heeft er gezegd dat ge steeds halfgas moet rijden? Ge rijdt volgas tot in Sevenum, zorgt dat alles er mooi en netjes voor ons klaarstaat als we er toe gesukkeld komen. Als we vertrekken ruim je netjes onze varkensstal op, rijdt dan volgas verder naar Essen - steekt ons onderweg voorbij - en zorgt dat in Essen de deuren al open zijn tegen dat wij arriveren.

Als we terugkomen hetzelfde. Volgas naar het wegrestaurant met de bestelling onder de arm en tegen dat wij arriveren, onmiddellijk het eten op tafel, neen? :+ :D :D

Sennake
24-11-2005, 14:54
Ik wil daar liefst niet later dan 15 uur vertrekken en ik vrees dat dit voor jullie te vroeg is (als ik zou meegaan, rij ik wel met m'n eigen wagen dus zou ik passagiers naar daar kunnen oppikken, maar als die dan niet meer terug weg kunnen...).

Snap ik niet : als je toch zelf rijdt kan je toch ook zelf beslissen wanneer je ginder vertrekt? De andere passagiers zullen wij wel meenemen, da's geen probleem. Alleen : als je alleen rijdt kan je ook geen aanspraak maken op de kilometervergoeding natuurlijk...

Sennake
24-11-2005, 14:57
Update :

Gaan mee :

Sennake
Mario (rijdt in het beste geval apart)
Sledge
Johan
Bezemwagen + medecursist
Dominique
Ottooke
A.J. (rijdt apart)
Huudo
Jimbo + pa
Roverke114 + maat (misschien)

Dat is 12 man die in groep meegaan en 1 of 2 apart... Dus we zitten nog steeds op 3 auto's (en 2 aparte)[/QUOTE]

Mario
24-11-2005, 14:57
De kilometervergoeding interesseert me niet.
Als de anderen probleemloos in andere auto's gestopt kunnen worden voor de terugreis, is het voor mij goed.
Dan zal ik het nog eens overwegen.

Sennake
24-11-2005, 14:58
De kilometervergoeding interesseert me niet.
Als de anderen probleemloos in andere auto's gestopt kunnen worden voor de terugreis, is het voor mij goed.
Dan zal ik het nog eens overwegen.

Zie de update : dat lukt wel :)

Mark
24-11-2005, 15:57
Begint toch weer te kriebelen..........en helaas vrije tijd genoeg op dit moment:rolleyes: .

Kans is groot dat ik om 07.00 uur in Sevenum ben, ik rij liever niet tot ginder. Ben niet zo'n held in "convooi" rijden :o Nooit in het leger geweest, vandaar :D

Morgen definitief een antwoord ;)

Rallyloverke
24-11-2005, 16:34
En ik wil het konvooi echt niet doen vertragen door met mijn 1400je 5 man mee te nemen ... Dan kunnen we pas om 12u ontbijten :D

Rallyloverke
24-11-2005, 16:40
Potv... zie ik net bij de eregasten dat Carlos Sainz vandaag daar in Essen is.

sledge
24-11-2005, 17:25
En ik wil het konvooi echt niet doen vertragen door met mijn 1400je 5 man mee te nemen ... Dan kunnen we pas om 12u ontbijten :D

Als ik in mijn 1100'tje 5 man wil meenemen moet er iemand in de koffer die uitstapt om te duwen als het bergop gaat ;)

Sennake
24-11-2005, 17:33
Voorlopig hebben we chauffeurs genoeg hoor :

Dominique
Huudo
Sennake

Mark
24-11-2005, 17:38
Huudo gaat mee en kan/moet/zal rijden. :D


Je wilt zeker naar hal 4 (http://halle4.netfeed.de/)? :D :D

Sennake
24-11-2005, 18:09
Je wilt zeker naar hal 4 (http://halle4.netfeed.de/)? :D :D

En maandag zal hij zijne kodak nie vergeten zelle ;)

Guido
24-11-2005, 18:27
Je wilt zeker naar hal 4 (http://halle4.netfeed.de/)? :D :D

hela mateke, vorig jaar 'moest' ik wel naar Hal 4 he. En me dan daar gewoon achterlaten.... :D

Dominique
24-11-2005, 20:18
Wat is't? Moet ik den Huudo in het oog houden, voor als hij weer verloren loopt in hal 4? :D

Scapa
24-11-2005, 20:35
Kan er iemand voor mij wat catalogen meenemen? :D

sledge
24-11-2005, 20:41
Kan er iemand voor mij wat catalogen meenemen? :D

'k Zie niet in waarom we catalogen zouden moeten meenemen, volgens mij hebben ze dat in Essen met hopen ;)

Guido
24-11-2005, 20:43
'k Zie niet in waarom we catalogen zouden moeten meenemen, volgens mij hebben ze dat in Essen met hopen ;)

:applaus:

We zijn al goed bezig en nog niet eens vertrokken.

Mario
24-11-2005, 21:08
'k Vrees dat het toch niet zal gaan.
Heb een redelijk belangrijke opdracht gekregen op m'n werk. Bovendien zit ik nogal krap bij kas dus da's dan wel uitgespaard.
Veel plezier en kijkgenot in ieder geval ! :-)

Mark
26-11-2005, 00:38
Begint toch weer te kriebelen.........

Het jeukt nog steeds ;) In principe zal ik a.s. maandag om 07.00 uur in Sevenum zijn...................

Mocht het weer maandagmorgen zo bar en boos zijn als vandaag dan pas ik. Lijkt me sterk maar mocht het zo zijn dan bel of sms ik wel ;)

Guest
26-11-2005, 12:42
Laat je ons weten of je iets speciaal gezien hebt op gebied van modelbouw.Want in Duitsland zetten zo'n aantal krakken.Verleden jaar gevonden een grille om een escort MK2 rs 2000 te bouwen nooit ergens anders gezien ;Hou de thuisblijvers op de hoogte.

Guido
26-11-2005, 16:27
Laat je ons weten of je iets speciaal gezien hebt op gebied van modelbouw.Want in Duitsland zetten zo'n aantal krakken.Verleden jaar gevonden een grille om een escort MK2 rs 2000 te bouwen nooit ergens anders gezien ;Hou de thuisblijvers op de hoogte.

Wat is er voor jou speciaal op modelbouwgebied, dat we een beetje gerichter kunnen kijken. ;)

Bezemwagen
26-11-2005, 16:33
Ik moet tot mijn grote spijt afmelden:
Ik heb een belangrijke sollicitatie voor de boeg, die ik niet kan verzetten.

Mijn medecursist heeft zich gisteren zo ernstig geblesseerd dat hij maandag terug naar het ziekenhuis moet. Hij kan dus ook niet mee

Sennake
26-11-2005, 22:30
Update :

Gaan mee :

A.J. (rijdt apart)

Sennake
Sledge
Johan
Dominique
Ottooke
Huudo
Jimbo + pa
Roverke114 + maat (misschien)

Mark (komt rechtstreeks naar Sevenum)

Dat is 11 man die in groep meegaan... Dus we zitten nog steeds op 3 auto's (en 1 aparte)

MFahrer
27-11-2005, 10:08
Hallo,

Indien jullie daar een Porsche RSR Turbo (van Esci of dergelijke) vinden tegen een schappelijke prijs (tot 35 euro) of een Mercedes 190 EVO2 König Pilsner - BOSS, Diebels Alt of DEBIS (tot 25 euro) mag je die altijd meebrengen en betaal ik jullie die terug op de 16e.

RSR turbo: (geen 934 RSR turbo of 935 turbo hé)
http://i19.ebayimg.com/01/i/05/52/cc/34_1_b.JPG

Alvast bedankt!

G.

Guido
27-11-2005, 12:50
Update :

Gaan mee :

A.J. (rijdt apart)

Sennake
Sledge
Johan
Dominique
Ottooke
Huudo
Jimbo + pa
Roverke114 + maat (misschien)

Mark (komt rechtstreeks naar Sevenum)

Dat is 11 man die in groep meegaan... Dus we zitten nog steeds op 3 auto's (en 1 aparte)

Ik tel maar 10 mensen die vanaf Geel zullen rijden, of vergis ik mij?

Guido
27-11-2005, 12:53
Hallo,

Indien jullie daar een Porsche RSR Turbo (van Esci of dergelijke) vinden tegen een schappelijke prijs (tot 35 euro) of een Mercedes 190 EVO2 König Pilsner - BOSS, Diebels Alt of DEBIS (tot 25 euro) mag je die altijd meebrengen en betaal ik jullie die terug op de 16e.

RSR turbo: (geen 934 RSR turbo of 935 turbo hé)
http://i19.ebayimg.com/01/i/05/52/cc/34_1_b.JPG

Alvast bedankt!

G.

Is goed, van die Merc's zullen er dan toch telkens 2 moeten liggen. ;) :D Stuur me anders per email even je telefoonnr., moest er twijfel bestaan, dat we even kunnen kortsluiten.

Raceboy
27-11-2005, 13:10
kzal ook even een bestelling plaatsen:

Mocht ge de DTM kalender 2006 (ni het seizoen he, het jaar ;)) van HEEL tegenkomen, kben daar wel in geinteressseerd.

sledge
27-11-2005, 16:06
Hoe zit het in het Geel met het weer? Normaal vertrek ik morgen rond 4u15 richting Geel. Indien er sneeuwval voorspelt is, kan dat iets vroeger zijn ;). Volgens het kmi geven ze vannacht kans op sneeuwbuien *zucht*

Sennake
27-11-2005, 16:27
Hoe zit het in het Geel met het weer? Normaal vertrek ik morgen rond 4u15 richting Geel. Indien er sneeuwval voorspelt is, kan dat iets vroeger zijn ;). Volgens het kmi geven ze vannacht kans op sneeuwbuien *zucht*

Op dit moment is alles droog en is alle sneeuw weg. Geen vuiltje aan de lucht dus. Nu toch nog niet.

Sennake
27-11-2005, 16:29
Ik tel maar 10 mensen die vanaf Geel zullen rijden, of vergis ik mij?

Klopt, maar we gaan de Mark vanaf Sevenum toch niet op de porte-bagage meepakken eh? ;)

Of... misschien toch?

Sennake
27-11-2005, 16:31
kzal ook even een bestelling plaatsen:

Mocht ge de DTM kalender 2006 (ni het seizoen he, het jaar ;)) van HEEL tegenkomen, kben daar wel in geinteressseerd.

Voorbij de stand van HEEL Verlag komen we gegarandeerd. Zal wel pas op het einde van de dag zijn, want de ganse dag rondsleuren met zo'n joekel van een kalender :frusty:

Scapa
27-11-2005, 17:01
'k Zie niet in waarom we catalogen zouden moeten meenemen, volgens mij hebben ze dat in Essen met hopen ;)

Een goeike ;)

Was overigens niet serieus bedoeld hoor.

Raceboy
27-11-2005, 17:42
Voorbij de stand van HEEL Verlag komen we gegarandeerd. Zal wel pas op het einde van de dag zijn, want de ganse dag rondsleuren met zo'n joekel van een kalender :frusty:

had ge liever dat het een tuning onderdeel was geweest ? :D

Mark
27-11-2005, 20:15
Klopt, maar we gaan de Mark vanaf Sevenum toch niet op de porte-bagage meepakken eh? ;)


Afmelding bij deze :(

Guido
27-11-2005, 21:59
Klopt, maar we gaan de Mark vanaf Sevenum toch niet op de porte-bagage meepakken eh? ;)

Of... misschien toch?

"U heeft gelijk". 'k was even van gedacht dat hij apart zou rijden. Excuus! 3 auto's. ;)

MFahrer
29-11-2005, 13:30
En jongens?

Hoe was de trip?

G.

sledge
29-11-2005, 15:58
Goed, goed, ik zal vanavond wat een uitgebreider verlag typen.
Alleen: mijn 106je staat nu even bij de peugeot-garage. Gisteren rond 23u30 viel op de R4 de motor plots uit :confused: Gelukkig was er geen verkeer. Na enkele keren proberen starten, was hij dan toch weer weg. Kan evengoed vuil zijn, maar toch voor de zekerheid eens binnengedaan.

Alvast een kleinn teaserke van een band:
http://users.skynet.be/bk368139/Kim/teaserke.JPG

Rallyloverke
29-11-2005, 16:28
Awel, da's een goei en deftig teaserke van die band :)

Zoals elk jaar hebben we er Paddock-gewijs voor een goeie groepssfeer gezorgd :)

Sennake
29-11-2005, 16:59
Alvast een klein teaserke van een band:

Aha! Teaserkes! Doe ik ook graag aan mee :

kulgan
29-11-2005, 17:01
Oeioei sennnake, ik denk dat er wat vuil op uw lens zit....

MFahrer
29-11-2005, 17:09
Ik begin al een beeld te krijgen van de "groepssfeer"... dat belooft!

G.

Bart.Vandecavey
29-11-2005, 17:43
Aha! Teaserkes! Doe ik ook graag aan mee :

Guy ik vind wel dat je eerst die ster van madam haar poep mocht gehaald hebben hoor voor je ze fotografeerde...

Rallyloverke
29-11-2005, 18:02
Achteraf bekeken had de deze nog het meeste aan :)

Sennake
29-11-2005, 18:20
Ik begin al een beeld te krijgen van de "groepssfeer"... dat belooft!

G.

Aha! Groepssfeer! The "key-word"!!

Een voorsmaakje :

A.J.
29-11-2005, 18:25
Ja mannen, ik ben er uiteindelijk niet geraakt wegens teveel werk...

Maar veel auto's heb ik precies niet gemist... er waren alleen maar vrouwen en fotografen precies :D

Sennake
29-11-2005, 18:37
Maar veel auto's heb ik precies niet gemist...

Hoe? Waren daar ook auto's dan??? :+

Dominique
29-11-2005, 22:35
Ik heb nog een sfeerbeeldje: "Spic & Span" in een typische pose ...

Dominique
29-11-2005, 22:37
Vlak daarna kwam er weer een mooie vrouw voorbij, en meneer boog eerbiedig het hoofd ...

Guest
29-11-2005, 22:54
Was er in Essen iets nieuw te zien in verband met modelbouw?

Dominique
29-11-2005, 23:02
Was er in Essen iets nieuw te zien in verband met modelbouw?
Compleet niks. Diecasts genoeg, tot ze aan uw oren uit komen als het moet. Maar zo goed als geen kits, noch accessoires. Triestig als ge daarvoor speciaal naar ginder zou zijn getrokken.

Nismo
30-11-2005, 01:14
Compleet niks. Diecasts genoeg, tot ze aan uw oren uit komen als het moet. Maar zo goed als geen kits, noch accessoires. Triestig als ge daarvoor speciaal naar ginder zou zijn getrokken.

Triestig,triestig,...aan de foto's te zien was het daar toch zo triestig nog niet :+ :D :+

Grtzzzzzzz Nismo :gas:

MFahrer
30-11-2005, 08:19
Ben benieuwd voor het full-report!

G.

smiley
30-11-2005, 09:12
komen er nog meer foto's online ??
was daar trouwens een vectra DTM ??

Brecht
30-11-2005, 16:45
komen er nog meer foto's online ??
was daar trouwens een vectra DTM ??


http://carstyling.net/gallery-data/de/2005/essen/068.jpg

Dominique
30-11-2005, 17:05
Triestig,triestig,...aan de foto's te zien was het daar toch zo triestig nog niet :+ :D :+

Grtzzzzzzz Nismo :gas:
Voor die kits, he Nismo, voor die kits ... :rolleyes:

sledge
30-11-2005, 18:11
Zal ik dan maar de spits afbijten?

Thuis vertrokken om 4u00 richting afrit 23 van de E313, een goeie 130km verderop :) Buiten een hevige regenbui onderweg geen problemen gehad, iets wat op de terugweg wel even anders was. Ik kwam als eerste aan, en druppelsgewijs kwamen ook de andere beursgangers aan. We verdelen onds over 2 wagens, en vetrokken richting de ontbijtplaats. Na het ontbijt, de inkom te betalen en een preview van Huudo's kalender te krijgen, vertrokken richting Essen. Geen idee hoe het kwam, maar we reden van de eerste keer juist. Bepaalde mensen konden het wel niet laten om in de sneeuw eens goed aan de handrem te trekken op de eerste parking ;)
Tijdens de korte wandeling naar de inkom werden we door een groep studenten van bovenaf getrakteerd op een aanval met sneeuwballen. Helaas hebben we ze niet zo zwaar kunnen terugpakken.
Eenmaal binnen hebben we rustig rondgewandeld tot we bij de stand van Honda kwamen. Om de een of de andere reden raakten we daar niet weg. :+
Toen we uiteindlijk toch wegraakten, vielen Sennake en Huudo hun ogen op een slotbaan. Ze begonnen al te dromen van een hevig duel en schreven hen onmiddelijk in. Ondertussen gingen de anderen kijken, en zagen hoe de wagentjes heel vaak stilvielen. Gelukkig ging het bij ins helden al heel wat beter, al ging het gepaard met heel wat miserie.
http://users.skynet.be/bk368139/Kim/essen/miserie.jpg

Een klein stukje verder stond dan een vers stuk vlees een auto op te geilen. Iedereen die op dat moment een camera bijhad, begon direct met foto's te nemen. Nog wat verder kwamen we bij de stand van één of andere gele buitenlandse wagen, gebouwd in de één of de andere stad, maar om de één of andere reden was het moeilijk te focussen op de wagen. :+
Daarna was het de beurt aan het deel van de beurs waar je zwaar verlies kon doen: modellekes kopen ;) De vele uitlaten, bumpers, verlichting, veringen lieten we aan ons voorbijgaan, alhoewel het soms toch we unieke beelden opleverde.
http://users.skynet.be/bk368139/Kim/essen/stoel.jpg

Vervolgens ging het nogmaals richting Honda. Men moet daar stilaan gedacht hebben dat we Honda personeel waren ;) Maar het moet gezegt worden, die civic heeft me ook wel verrast, alhoewel ik zijn koffer nog steeds afschuwelijk vind. :+
Dan rustig iets gaan drinken, en ondertussen proberen een spyshot maken van de dames die schuin tegenover ons kwamen zitten.
Uiteindelijk sloten de deuren, en toen we terug bij ons wagen kwamen, bleek de parking al bijna verlaten. In theorie was het simpel om naar huis te rijden, maar de piloot en co-piloot raakten het niet eens, waardoor we ons alleen maar dieper in de problemen reden. Maar gelukkig melde men achter ons dat ze een gps systeem aan boord hadden. Feit blijft natuurlijk dat we op dat moment al wel een half uur schat ik aan het sukkelen waren. Onderweg hadden we vetrgaad verkeer, waarvan we handig gebruik maakten om de nederlandse cultuur te verkennen. Bepaalde diensten heb je daar al voor €25 trouwens.
Na een eind gereden te hebben, gingen we weer gaan eten in datzelfde restaurant. Die Nederlanders zijn harde werkers, op zo'n 12u hadden ze een volledig gebouw een afrit verder gelegd. Of kwam het door iets anders?
Tijdens het avondmaal gingen de meesten van ons voor het kerstmustmenu, wat heel wat hilariteit opleverde. Een 10tal zotten aan tafel met een kerstmust op. De mensen naast ons waren opvallend snel verdwenen :+
Vervolgens richting Geel, waar we onze eigen wagen terugvonden. Toen begon ik aan de 130km lange weg naar huis. Na een kort bezoek aan de pechstrook was ik net enkele minuten voor middernacht thuis.

smiley
30-11-2005, 18:27
http://carstyling.net/gallery-data/de/2005/essen/068.jpgooh maar een 2004 model.. nie veel gemist dus.. :D

MFahrer
30-11-2005, 22:19
Hahaaa... betrapt!

De heren gaan gewoon slot-trainen in het buitenland!

G.

MFahrer
01-12-2005, 12:40
Trouwens...

Veel teasers... weinig uitgebreid report hoor jongens! :D

Geduld is een mooie deugd... maar da's zo saai hé!

G.

Guido
02-12-2005, 22:54
Trouwens...

Veel teasers... weinig uitgebreid report hoor jongens!

Geduld is een mooie deugd... maar da's zo saai hé!

G.

U vraagt, wij draaien. Een iets uitgebreider verslag dan maar, vooral fotografisch. Ik hoef mijn materiaal immers niet te censureren. :D

Er lag sneeuw in Essen, en nog behoorlijk wat.
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-01.jpg

In de eerste hal schitterde Mercedes vooral door hun afwezigheid met een eigen stand. Jammer, maar Audi lost het mooi op door met een flink grotere stand uit te pakken. Op hun stand stond overigens de Audi R8 in LeMans 2005 livrei. Ik liet me versieren om deze foto te maken.
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-02.jpg

De tentoonstelling over "die Grüne Hölle" was wel ok, maar qua aankleding stelde het zoals gewoonlijk niet veel voor. Vooral veel groen en nog meer dennen, met daartussen de auto's. Voor mij nog altijd één van dè auto's allertijden:
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-03.jpg
en ook de Cossie dan maar op de gevoelige chip gelegd.
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-04.jpg

Ah ja, we hebben ook geslot. Niet 1 keer, maar zelfs 2 keer. Op deze wel erg grote baan was het voor de 2de keer dat we reden. En het is waar, Sennake draaide een sneller rondje dan ik, maar wat moest ik doen? 2x winnen ging toch niet - de eerste won ik en heb er zelfs een Dekra klakske aan over gehouden - want we moesten samen nog naar huis. :D Dan kan de sfeer maar beter goed blijven. De eerste koers was op een veel kleinere baan en naar verluidt met een magnetisch systeem dat de auto's er niet konden afvliegen... tja, je kan niet alles hebben nietwaar, maar het deed ons wel de bedenking formuleren dat als we 6 uur op zo'n knopke moeten duwen, we wel stijve vingers zouden krijgen. :D
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-05.jpg

Meer naar het einde toe, was ik blij deze Maybach Exelero te zien. Over schoonheid kan je natuurlijk twisten, maar het blijft wel een uniek stuk speciaal gemaakt in opdracht van bandenfabrikant Fulda.
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-15.jpg

En wat was dat nu met die Honda stand. Wel, ik heb jaren met een Honda Accord gereden en ben daarna overgestapt op PSA productjeus (Citroën en Peugeot) Deels omdat Honda geen diesels had toendertijd en deels omdat ze een erg slappe periode gekend hebben qua de diverse ontwerpen van hun wagens. Maar het tij lijkt gekeerd. De nieuwe Accord is zeker mooi en de nieuwe Civic zoniet nog mooier. De achterkant is voor interpretatie vatbaar, akkoord, maar de voorkant en het interieur/dashboard zijn bloedmooi. Dus iedere keer als we aan de Honda stand voorbij kwamen, móest ik er gewoon even gaan inzitten. De dagen van de 307 zijn geteld... Kan ook moeilijk anders, kijk maar naar de tellerpartij. Mooi, toch?
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-14.jpg

Guido
02-12-2005, 23:09
De tuning dan maar. Essen is uiteraard ook gekend voor zijn "doppel-end-rohr-edelsthal-sport-auspuff" standjes. En dit jaar was het niet anders. Er werden zelfs torens van opgezet. SPECIAAL VOOR MARK!! :D Hier een exemplaar met enkel "super-breite-end-rohr-edelsthal-sport-auspuff"
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-06.jpg

En dit is de enige echte "doppel-end-rohr-edelsthal-sport-auspuff"
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-07.jpg

Moest natuurlijk ook even opgepoetst worden voor de foto
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-08.jpg

Ook de Lexus lichten waren erg in trek dit jaar
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-11.jpg

En dan zijn er natuurlijk de onverbeterlijken die naar zo'n shows gaan om madammen te trekken. Een sfeerbeeld van de meute fotografen die als op commando de gebodypainte trezen bleven achtervolgen. Precies de spreekwoordelijke hond met zijn frikadel. Er was er maar eentje die na de voorstelling wist te vertellen dat het om een auto ging, van Slovaakse makelij, in Bratislava in elkaar gedraaid, door een dikke Ford V6 aangedreven, om en bij de 43K euro moet kosten, de naam K1 heeft en dat de fabrikant geen invoerplannen voor België heeft. Dus even gesproken met de verkoper. Wie was die kerel? Wel ik heb de brochure hier bij me op de bureau ligggen. Da's wat men noemt, uw prioriteiten kennen in het leven. ;)
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-09.jpg

Er was ook nog deze bangelijke Porsche. Alles wat je op een 911 kunt vijzen, was erop gedraaid en ingestoken. Maar als modelbouwer had ik meer oog voor de wel erg speciale en mooie lak. Toen ik de kostprijs per liter zag van deze verf, ben ik maar al "bouncing-ballend" verder gewandeld... Punaise, da's wat je kan noemen, dure verf. Ah ja, op een of andere stand had ik een bounce-ball meegegritseld...
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-12.jpg

Onder het motto, bouw eens een bad in uw Passat - het rijmt zelfs!
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-10.jpg

En ook onze Werner was weer van de partij dit jaar.
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/essen05-13.jpg

Guido
02-12-2005, 23:35
En geld heb ik natuurlijk ook uitgegeven. Bij Chaters een DVD gekocht "The Greatest Years Of Rallying - 1980s" GroepB gerief 'wette wel'. :D En omdat er geen kits te koop waren, of toch heel beperkt en wat er was interesseerde me niet echt, was ik op zoek naar wat anders. Op een bepaald ogenblik komen we aan een stand voorbij waar een dame met een op afstand bediend autootje aan het spelen was in zo'n demo-bakje. Ik blijf even staan om te kijken, vraagt ze "Möchten Sie mal probieren?" waarop een "Aber natürlich" volgde. Ik dus met dat kleinnood aan de gang. Iedereen er rond staan te kijken natuurlijk. Na een paar minuten kijk ik op en zeg "Na, geben Sie mir bitte eins". Iedereen stomverbaasd en die madam nog meer. Hihi, ik had mijn speelgoedje gevonden en ge kunt maar gekloot zijn voor 10 euro.
Komt de meneer vanachter de stand erbij en zegt tegen de dame "Jetzt solten sie ihn küssen. Sie sind den Erste Heute um eins zu kaufen" waarop ikke "wieso, sol ich ihnen jetzt küssen, oder wie?" Hilariteit alom en de meneer, maar snel een paar passen achteruit gedaan. :D :D

Dit is het autootje in kwestie. Er zitten zelfs enkele felbrandende leds in wat bij de wildste capriolen een erg mooi efffect geeft. Ook niet onbelangrijk: het ding wordt niet in China gemaakt - zoals gewoonlijk - maar gewoon in Duitsland. :D
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/spinning_car_00.jpg

Single Spin
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/spinning_car_01.jpg

Wild Spin
http://www.depaddock.eu/huudo/essen05/spinning_car_02.jpg

Voila, het zit er bijna weer op. Wat hebben we onthouden?

1. De nieuwe Civic is heel mooi
2. De kleinste Toyota heet Aygo
3. Een vrachtwagen met het Nederlands kenteken "BJ-ZP-25" heeft een heel speciale betekenis
4. Naar huis rijden doe je door "Autobahn 40, richtung Duisburg" te nemen
5. Als je op de terugweg honger krijgt, neem dan afrit "AC Sevenum" en niet "Sevenum"

Punt 4 en 5 gaan we gewoon in de praktijk brengen volgend jaar en daarmee een 16-jarige vloek beëindigen. :D :D

CU next year chaps!!!

sledge
02-12-2005, 23:39
4. Naar huis rijden doe je door "Autobahn 40, richtung Duisburg" te nemen

Nu, ik meen te herinneren dat dat reeds het idee was toen we van de parking reden, en toch liep het mis.... :applaus:
Dus ik weet het nog zo niet hoor van die vloek ;)

Guido
02-12-2005, 23:48
4. Naar huis rijden doe je door "Autobahn 40, richtung Duisburg" te nemen

Nu, ik meen te herinneren dat dat reeds het idee was toen we van de parking reden, en toch liep het mis.... :applaus:
Dus ik weet het nog zo niet hoor van die vloek ;)

lol, dan is het zeker de fout van de dubbele-co (zowel voor als achter) die enkel "hier moet ge links af " zegden, maar eigenlijk bedoelde "volg de weg naar de autobaan, ginder achter is dat links af".

Als ge als piloot de instructie krijgt "hier moet ge links af", dan rijdt ge de eerstvolgende straat - zijnde "hier" - links in, met alle gevolgen vandien natuurlijk.

Anyway, nu weet ik het. Ik heb andere jaren altijd gewoon blind gevolgd en dan ken je de weg na een paar jaar nog steeds niet. Door nu kop te doen, heb ik wel mijn lesje geleerd. En allez ja, deze keer was het mijn fout. :D :D

MFahrer
03-12-2005, 10:54
Het leek me een leuke dag... misschien hebben jullie er volgende keer één meer mee!

G.

Dominique
03-12-2005, 12:21
lol, dan is het zeker de fout van de dubbele-co (zowel voor als achter) die enkel "hier moet ge links af " zegden, maar eigenlijk bedoelde "volg de weg naar de autobaan, ginder achter is dat links af".

Als ge als piloot de instructie krijgt "hier moet ge links af", dan rijdt ge de eerstvolgende straat - zijnde "hier" - links in, met alle gevolgen vandien natuurlijk.

Anyway, nu weet ik het. Ik heb andere jaren altijd gewoon blind gevolgd en dan ken je de weg na een paar jaar nog steeds niet. Door nu kop te doen, heb ik wel mijn lesje geleerd. En allez ja, deze keer was het mijn fout. :D :D

Lol !!
Anders gezegd: je zit op de goeie weg, steekt een kruispunt over, en je slaat verderop links af om een rondje te maken in een woonwijk. Dan sla je rechts af (je rijdt dus in tegenovergestelde richting terug), je steekt terug datzelfde kruispunt over, doet verderop rechtsomkeer terwijl een paar honderd auto's rond je staan te wringen en rijdt terug in de goeie richting. Aan dat hele mooie kruispunt dat we nu al langs beide richtingen hebben mogen bewonderen slaan we nu links af. Dat wil zeggen dat we nu definitief van de goeie riching zijn afgeweken, en de mensen in de 2e auto de wanhoop nabij zijn en naar het GPS op de pocketPC grijpen.
En vanaf toen ging het plotseling allemaal verdacht goed :p
En zeggen dat we 's morgens er nog mee hebben gelachen dat we "eigenlijk toch geen GPS nodig hebben omdat er ene tussen zit die al voor de 16e keer naar ginder ging" ... (hihihihi):+

sledge
03-12-2005, 12:45
Eigenlijk was die gps niet nodig, want die gezellige (:p) baan waarop we reden bracht ons zowieso terug richting snelweg ;)

Dominique
03-12-2005, 13:11
Eigenlijk was die gps niet nodig, want die gezellige (:p) baan waarop we reden bracht ons zowieso terug richting snelweg ;)
Maar dat kon jij op het moment dat ik jullie belde met de melding "binnen 1,3 km rechts afslaan" nog lang niet weten :+

Sennake
03-12-2005, 13:15
Het leek me een leuke dag... misschien hebben jullie er volgende keer één meer mee!

G.

Mijnen beste vriend, zó goedkoop kom je er niet vanaf hoor! Je vraagt reisverslagen, awel je zal reisverslagen lezen! Eerst de mensen opjagen en dan afsluitend conclusies posten alvorens ik de tijd gehad heb om mijn verslag te posten, zo niet zenne :no:

Bon, we vertrokken dus om 6 uur in Geel. Ik moest van het minst ver komen dus kon ik ook het nauwkeurigst uitrekenen hoe laat ik moest vertrekken om om 6 uur ter plaatse te zijn. Ik was precies op tijd en stelde vast dat alle andere reisgenoten al ter plaatse stonden te wachten : perfecte timing, bedankt voor jullie stiptheid jongens!

Toen reden we richting Sevenum, waar we een stevig ontbijt namen, alhoewel ik eigenlijk trek had in spek met eieren, waarvan ik nog steeds overtuigd ben dat ik het vorig jaar gegeten heb en waarvan ze dit jaar zeiden dat ze dat niet hebben. Niet getreurd, de Segafredo-Senna koffie was er niet minder lekker om en aangezien de 2e tas gratis was werd ook die gedronken. De 3e was dan weer betalen stond er, waarbij de 4e dan weer gratis was... Wij schakelden als goede Belgen dus rechtstreeks over van de 2e naar de 4e tas...

Na de inkomgelden ontvangen te hebben en de chauffeurs hun vergoeding uitbetaald te hebben, ging het verder richting Essen. Zonder echte problemen kwamen we pal op de Gruga-Hallen uit. Een eerste parkeer-poging leidde enkel tot een 180° bocht, genomen in de sneeuw, mét handrem, aangetrokken door Huudo's bereidwillige co-piloot, met name ondergetekende.

De ondergrondse parking waar we 2 jaar geleden ingestaan hadden bleek dit jaar alleen voor VIP's voorbehouden te zijn zodat we in de grote parkeergarage terecht kwamen waarin we al ettelijke keren gestaan hebben. Onderweg naar de ingang werden we aangevallen met sneeuwballen door een paar pubers, en met sneeuw in de aanslag klommen we de trappen op om wraak te nemen. De eerlijkheid gebiedt mij om eraan toe te voegen dat onze wraakactie maar een flauw afkooksel was van hun initiële aanval...

Nu goed, ik kocht de tickets voor onze groep en wijle binnen. Zoals ik al gehoord, verwacht en gevreesd had was er geen Mercedes-stand. In de plaats daarvan vonden we echter wel een perfect alternatief dat mij direct het gevoel gaf van "ok, wat mij betreft kunnen we al naar huis, ik ben supervoldaan". Het betrof een prachtige Porsche 917 zoals Siffert in 1970 een seizoen lang bestuurde...

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_01.jpg

Even verder stond een Red Bull, waarvan ik ook niet kon nalaten om er een plaatje van te schieten :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_02.jpg

En nog wat verder was de impressionante Audi-stand, die een groot deel van de ex-Mercedes stand ingenomen had. Er stond een prachtig vuile Audi R8 zoals hij de finish van Le Mans dit jaar overschreden had. Huudo en Sledge staan er dromend naast te mijmeren terwijl ik de drang om foto's te nemen weer niet kan weerstaan :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_03.jpg

We wandelden een andere hal in en bevonden ons ineens bij Citroën waar de rally-wereldkampioen te bewonderen was. Een vriendelijke heer bood mij aan om een exclusieve Citroën-WRC-kalender op te sturen naar mijn thuisadres, waarop ik natuurlijk ingegaan ben. Ik weet niet waaraan ik dat verdiend had, maar ik heb ook nog niets ontvangen tot op heden, dus we zien wel waar we uitkomen...

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_04.jpg

Een beetje verder, op de stand van Renault, stond de nieuwe Cup-Clio te blinken, maar meer ook niet. Foto's van de binnenzijde mocht en kon ik niet nemen (omdat er niets inzat) en ook de motor ontbrak, iets wat we na een korte inspectie van de onderzijde direct vaststelden. Iets verderop (achteraan op de foto) staat dan de zogezegde F1-wereldkampioen, maar ten eerste was het een wagen van 2003 en ten tweede was het dan ook nog Trulli zijn kar...

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_05.jpg

Hoog tijd om eens af te zakken naar Halle 1A, het Showcenter. Er liep dit jaar een tentoonstelling over de Nürburgring, maar eerlijk gezegd vulde ze maar 1/3 van de hal. De gepresenteerde wagens waren echter wel de moeite en dus werd de camera weer maar eens bovengehaald.

Ik ga niet dezelfde wagens tonen als Huudo, die heb ik natuurlijk ook gefotografeerd, maar wat ik ook wel interessant vond was deze Porsche 956 :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_06.jpg

Wat me als doorwinterd modelbouwer wel opviel aan deze wagen was dat de Rothmans-striping van het jaar 1982 dateerde, terwijl de Rothmans letters in het lettertype van 1983 stonden. 1982 was namelijk het enige jaar waarin de Rothmans strepen niet dwars over de wagen liepen (zoals op deze foto dus), maar in dat jaar was het woord "ROTHMANS" in hoofdletters gespeld. Vanaf 1983 werd dat dan het woord zoals je het hier kan zien, met de dwarse Rothmans-streep...

Sennake
03-12-2005, 13:16
Iets verderop stond de Mercedes waarmee Senna in 1984 een race voor F1-piloten won ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Nürburgring. Aangezien ik dat model juist gekocht heb moest ik ook daar de nodige referentiefoto's van nemen :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_07.jpg

Ondertussen waren we bij de meer “menselijke aspecten” van de Racing Show aanbeland. Aangezien de grote strip-show in het Showcenter nog te lang op zich liet wachten besloten we om uit pure frustratie ander vrouwelijk schoon op de gevoelige plaat te leggen! Vanaf dat moment was dus geen enkel model meer veilig voor onze genadeloze camera’s. En als je als model alleen je achterste laat zien, dan wordt dat achterste ook gefotografeerd natuurlijk :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_08.jpg

Nog wat verderop vonden we een Slovaakse sportwagen nét iets minder interessant dan de beide gebodypainte modellen die de wagen moesten promoten. Huudo was dan ook de enige die achteraf wat informatie ingewonnen had over de auto, alle anderen hadden eerder enkele dozijn sexy foto’s als tegenwaarde voor de door Huudo ingewonnen informatie :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_09.jpg

Moe, maar voldaan trokken we stilaan terug naar de uitgang. Onderweg konden we niet weerstaaan aan de uitnodigende sportzetels om enkele minuten rust te nemen. Je ziet hier van links naar rechts : Johan, Sledge, Roverke114 (de andere 113 Roverkes waren al bezet) en Huudo. De rest staat aan mijn kant foto’s te nemen :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_10.jpg

Nu begon het tot Huudo door te dringen dat hij geen foto’s genomen had van de gebodypainte modellen, en daardoor begon hij serieus te flippen. Je kan het de jongen dan ook niet kwalijk nemen dat hij prompt naar links afdraaide telkens ik hem aanraadde om naar rechts af te draaien (je zou voor minder met zo'n bal in je oog) :

http://i9.photobucket.com/albums/a79/Sennake_models/essen2005/essen_11.jpg

Gelukkig was er de GPS van Dominique die ons rap weer op het goede spoor bracht. Blijft mijn frustratie dat ik er in 16 jaar tijd nog NOOIT in geslaagd ben om zonder omwegen vanuit Essen naar huis te rijden. Die werd echter weggejaagd met het verzinnen van grappige betekenissen van nummerplaten, die echter niet voor publicatie vatbaar zijn…

En als we dan ook nog eens in Sevenum de autosnelweg afrijden om tot de vaststelling te komen dat het restaurant waarin we ’s morgens nog ontbeten hadden, ineens verdwenen was, zonk de moed ons in de schoenen… Gelukkig was de juiste afrit enkele 100-en meters verder wél aanwezig. Na een stevige maaltijd mét bijbehorende kerstmuts zetten we onze weg naar geel verder; zonder noemenswaardige voorvallen deze keer.

Ik wens al mijn companen te bedanken voor een plezierige dag, en zoals ik in Essen al zei : of wij nu naar Essen gaan of naar Batibouw maakt eigenlijk niet uit, lachen doen we ALTIJD! Apropos : ik ben van plan om met zo’n plezante bende ook naar het Autosalon af te zakken in 2006. Dus kandidaten mogen zich al melden…

Tot de volgende!!!

Dominique
03-12-2005, 13:28
Apropos : ik ben van plan om met zo’n plezante bende ook naar het Autosalon af te zakken in 2006. Dus kandidaten mogen zich al melden…


Awel, als het zo zit: bij deze PRESENT !!!:D

MFahrer
03-12-2005, 13:46
Sennake... ik lees zo'n verslagen met veel plezier... zeker als er zo'n mooie foto's bijstaan (jij beschikt duidelijk over een zeer goed toestel)!

Een klein vraagje... hoe vonden jullie het slotten eigenlijk? Niet dat je het kan vergelijken om met zo'n standaard slot-auto's te rijden of de wagens waar je hiermee zal rijden... maar toch... De controllers zijn ook anders dan de standaard Carrera's die waarschijnlijk op die baan zaten! Zou je eigenlijk geslot hebben moest je binnenkort niet eens een keer langskomen?

Groeten

G.

Sennake
03-12-2005, 13:55
Een klein vraagje... hoe vonden jullie het slotten eigenlijk? Niet dat je het kan vergelijken om met zo'n standaard slot-auto's te rijden of de wagens waar je hiermee zal rijden... maar toch... De controllers zijn ook anders dan de standaard Carrera's die waarschijnlijk op die baan zaten! Zou je eigenlijk geslot hebben moest je binnenkort niet eens een keer langskomen?

Groeten

G.

Ik ga al 16 edities lang aan die slotracebaan voorbij, dus ik denk het niet. Dit jaar echter 2 keer geslot en het was wel plezant. De eerste keer waren het 1/32 autokes met magneetjes onder, en daarin was Huudo net iets meer bedreven dan ik. Hij paste de "Rossi-tactiek" toe en liet me tot in de laatste ronde in de waan dat ik aan de leiding kon blijven, waarna hij ineens de pace verhoogde en ik in een wanhoopspoging uit de (laatste) bocht vloog.

De grote Carrera-baan leunt zeker dichter aan bij jouw baan : veel groter, 1/24 ipv 1/32 en vooral : géén magneten. De wagens en vooral de electrische borsteltjes hadden al veel geleden zodat we bijna geen enkele ronde konden afleggen zonder dat een marshal een duwtje in ons gat moest geven, maar uiteindelijk toch 1 snelle ronde afgelegd die volle 3 seconden sneller bleek dan Huudo's beste tijd. Dat geeft de burger moed (ook al is die in dit geval feitelijk een militair). Het smaakt in elk geval zowel voor Huudo als mezelf naar MEER!

Guido
03-12-2005, 15:23
Zou je eigenlijk geslot hebben moest je binnenkort niet eens een keer langskomen?

Groeten

G.

Zoals Sennake al aangaf. Natuurlijk hadden we geslot - ook al zouden we niet komen rijden. Vorig jaar hadden het bijna gedaan, maar toen was het al afgelopen. Overigens is Sinterklaas hier geweest vandaag en had toch wel geen 8meter lange Carrera baan bij zeker voor mijn petekind... :D :D

Anyway, 'k ga nog wat slotten. Tot straks. :D

MFahrer
03-12-2005, 19:59
Hehe... Super!:applaus: Jullie spreken elkaar wel een beetje tegen... met het feit over het al da niet deelnemen... maar het doet me deugd dat het jullie er fun hadden! Zelfs de 1/24 zijn niet echt te vergelijken hoor (toch niet als het de standaard Carrera's zonder magneet waren).

Het trainen is al niet eens meer stiekem!:D Als je zelfs al een baan in de buurt hebt!


Greetz and have fun :gas: !

G.

Dominique
03-12-2005, 20:23
Ik heb nog geprobeerd om aan het slotten te geraken, maar ik vond geen tegenstander die het tegen mij durfde opnemen. Er werden dus geen trainingstijden geregistreerd op mijn naam :D

Jimbo
12-12-2005, 19:14
Aan die verslagen valt niet veel toe te voegen. Behalve dan dat het nog steeds wachten is op de... groepsmutsfoto! De, euh, Kerstmutsgroepsfoto. De... tja, hoe zeg je dat?

Dank aan de Paddock voor een toffe uitstap (ook vanwege de ouderlijke macht),
Jimbo.