PDA

View Full Version : In aanbouw: Mitsubishi Lancer Evo V - Tamiya 1/24


206WRC-ke
25-10-2005, 21:55
Hallo menskens :D

Lang geleden hé dat je mij hier nog eens zag (of liever las :D)

Modelbouw zal iets voor de wintermaanden te vullen worden denk ik. Deze zomer had ik niet echt de tijd hiervoor. Nu het vroeg donker is en ik nog steeds zin heb om modellekes te bouwen, heb ik me weer es een doos opengedaan.

De Ford Focus WRC01 die ik "vorig seizoen" begonnen was, maar nog niet heb afgewerkt heb ik gelaten voor wat die is (doe ik later wel es verder).

http://www.tamiya.at/albums/TL01%20Chassis/58225%20Mitsubishi%20Lancer%20EVO%20V%20WRC.jpg

Ik had hier nog een Mitsubishi Lancer Evo 5 van Tamiya in 1/24 liggen en ben begonnen aan die. Zo ene als op bovenstaande foto dus. Momenteel staat alles nog in z'n jonge schoentjes, wat schilderen hier en daar en stilaan wat beginnen plakken. Ik moet er terug nog wat inkomen denk ik, want secuur schilderen en zo lukt nog nie al te best vind ik.... Ge ga da wel zien op foto's die ik later wel es post.

Ik had wel nog een vraagje...
Vorig jaar heb ik de rode Peugeot 206 WRC gemaakt. Nu is er aan die Lancer terug een klein beetje rood, en kheb hier nog rood staan van m'n Peugeot. De Lancer moet MS-3 verf hebben, terwijl de Peugeot TS verf had of zo. Nu is mijn vraag, voor dat kleine beetje rood dat ik maar nodig heb voor de Lancer, zou ik dat overschotje van de Peugeot kunnen gebruiken? Is er veel verschil tss die MS-3 verf en het rood van de Peugeot? Zal dat hard opvallen? Ik vind het niet echt de moeite om een nieuwe bus te kopen voor zo'n strookje van 6 cm en de bumpers, dat hier daarna dan toch maar staat te staan...... Dont know.....

:)

Good to be back ;)

Nismo
25-10-2005, 22:18
Als dat rood TS-49 is ,is dat geen probleem.
TS-49 en MS-3 zijn alle twee Bright Red.

Grtzzzzzzz Nismo

206WRC-ke
25-10-2005, 22:27
Yep, heb de spuitbus van onder het stof gehaald :D Het is TS-49 ;)
Kzal er dus rapper aan kunnen doorwerken dan dak dacht :D
thx

206WRC-ke
27-10-2005, 23:02
Ik heb eens wat fotootjes gemaakt van m'n Mitsu in opbouw. Heb deze avond het intereur afgewerkt en gemonteerd. Morgen ga ik proberen de delen op de kas te spuiten en dan beginnen daaraan.

Alle comment welkom!

http://www.wrcplace.be/Mitsu01.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu02.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu03.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu04.jpg

Loeten
28-10-2005, 18:12
Ziet er prachtig uit. Ik maak em binnenkort (hoewel) ook dus nu heb ik al wat vergelijkingswaarden...

Succes verder !!

Sennake
28-10-2005, 18:49
Ik vind hem zeer geslaagd, maar... ik zou de decalgordels vervangen door echte.

206WRC-ke
28-10-2005, 19:25
Thx. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet erg veel aandacht heb besteed aan het interieur en de onderkant. Dit omdat het toch bijna niet te zien is en ik vlug aan de buitenkant resultaat wou zien. Toch vind ik het ook nog goed.

De gordels vervangen door echte, ja mss, maar ik heb daar nog niets van ervaring mee... (materialen en zo...) en lukt dit nu nog als de rolkooi er al op staat?... Moet ik onthouden voor mijn volgende project mss :D

ac.cobra427
28-10-2005, 22:29
De gordels vervangen door echte, ja mss, maar ik heb daar nog niets van ervaring mee... (materialen en zo...) en lukt dit nu nog als de rolkooi er al op staat?... Moet ik onthouden voor mijn volgende project mss :D

Als ge geen aftermarket gordels hebt, kan je gewoon die decalletjes gebruiken. Snij een reepje dun karton of dik papier evengroot als de decal, en kleef je decal daar gewoon op. Het blijft dan natuurlijk wel een decal, maar je kan hem dan nog wel in de vorm buigen die je wil.

206WRC-ke
30-10-2005, 22:06
Voila, gisteren en vandaag heb ik nog wa verder gedaan aan m'n Mitsu. Hij zit volledig in elkaar. Ben net begonnen met de eerste decals aan te brengen.

http://www.wrcplace.be/Mitsu06.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu05.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu07.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu08.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu09.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu10.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu11.jpg

Heb nogal wat miserie gehad om de achterbumper aan te brengen, wat je mss wel ziet. Hij paste niet helemaal en m'n lijm hield dan niet en al.... Swat, heb er toch nog proberen het beste van te maken. Ook de spoiler wou niet in z'n gaatjes passen...

Nadat ik de kleefband had verwijderd om de onderste rode streep te spuiten, was er ook wat verf in de fijne geultje van de deure gelopen (in eentje wel niets), heb dat wat kunnen retoucheren met witte verf... Verder zijn er nog wat puntjes aan die niet zo mooi zijn, maar die je maar van dicht ziet...

Nismo
30-10-2005, 22:51
Ik monteer altijd eerst de volledige body alvorens ik aan het spuitwerk begin.Je moet achteraf wel wat meer afplakken als je meerdere kleuren gaat spuiten,maar je hebt dan wel geen problemen meer met lijmresten als je bumpers e.d. nog moet gaan monteren,zeker niet als je problemen krijgt tijdens het monteren.
Maak er in ieder geval nog iets moois van,want ik denk dat er nog bouwers onder ons zijn die regelmatig nog iets moeten retoucheren achteraf.

Grtzzzzzzz Nismo

Sennake
30-10-2005, 22:51
Ook de spoiler wou niet in z'n gaatjes passen...

Daar is het "dryfitten" goed voor : alles eerst passen vooraleer je daadwerkelijk gaat lijmen. Als het niet past kan je bv de gaatjes een beetje dieper uitboren of de pinnetjes een beetje afschuren...

206WRC-ke
31-10-2005, 00:05
Ja, had ik ook gedaan, maar ik weet niet hoe het kwam, ze wilden maar niet passen. Al bij al valt het toch nog mee...

206WRC-ke
31-10-2005, 23:53
Lancer is bijna afgewerkt. Groot deel van de decals erop gedaan vandaag, nog de kant van de copiloot zal ik morgen doen en dan is hij al klaar, en dat in een kleine twee weken :) Plaats dan wel foto's...

Mss haal ik morgen wel al de Xsara... (als et open is :D)

206WRC-ke
01-11-2005, 16:37
Voila, ons "machien" is af!! Joehoe :D

Vandaag nog de laatste kant voorzien van decals.

http://www.wrcplace.be/Mitsu17.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu12.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu13.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu14.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu15.jpg
http://www.wrcplace.be/Mitsu16.jpg

Heb wel ontdekt dat ik 2 mini-decals voor het interieur ben vergeten, maja tot daar...

Zieso, alle commentaar welkom :)

En subiet naar de Domino achter m'n OMV-Xsara :p (srry da ik er niet van kan zwijgen :p)

jurgen
01-11-2005, 16:42
goed gelukt, ik maak ze niet beter hoor! en een grote verbetering tegenover uw 206 :applaus:

mss toch de ruitrubbers niet vergeten ;-)

206WRC-ke
01-11-2005, 16:46
Niet vergeten hoor, maar die waren zo aartsmoeilijk.... Op de tweede foto goed te zien, ik weet het. De bovenkant van de ruitrubber ging goed, maar die zijkant.... Zelfs met een tandenstokertje ging het niet, je zat direct tegen de deur en da moest je dan afkuisen en al, wat niet zo evident was... Allez ja... :)

Pat
01-11-2005, 18:12
Misschien iets dat je kan helpen met de deurrubbers ...

Ik heb hier nog ergens een productje liggen dat eigenlijk een soort van vloeibare afplakband vormt. Aanbrengen met een penseel, laten drogen, het nodige snijwerk met scalpel, dan trek je het te verven gedeelte er gewoon af.
Heeft een nogal rubberige textuur.
Na het verven het overblijvende gedeelte "rubber" verwijderen en klaar.
Ik zoek straks even het flesje en weet je de naam te zeggen.
Misschien kunnen Sennake of anderen hier reeds helpen ...

Pat
01-11-2005, 18:22
Gevonden !

Product heet "Micro Mask" en hoort in de lijn producten van Microscale, zoals ook Micro Set en Micro Sol.

http://www.scififantmodmadrealm.com/MMMM/MMMM-14.jpg

scoobyfreak
02-11-2005, 01:01
mooi ma vind de ruitrubbers nie zo goed maar al doende leert men he

Sennake
02-11-2005, 12:15
Gevonden !

Product heet "Micro Mask" en hoort in de lijn producten van Microscale, zoals ook Micro Set en Micro Sol.

Bestaat ook van andere firma's, onder andere "Maskol" van Humbrol (purper goedje).

Guido
03-11-2005, 00:00
Uw Rechtvaardige Rechter spreekt tot u. ;) :D

Het is zeker een mooi en leuk model geworden! Waar je op kan letten bij een volgend project - en wat dus bij dit model nog voor verbetering vatbaar zou kunnen zijn.

- De antennes: de kan je net boven de voet afknippen, een klein gaatje in boren en van de sprue een fijner exemplaar trekken (zoals uitgelegd in de Tamiya instructies). Dat exemplaar dan bevestigen in het gaatje. Als je bovenaan een extra bolletje verf aanbrengt zal dat drogen als het bolletje op een echte antenne.
- de ruitrubbers: al eerder aangegeven en mits wat afplekwerk, zo gepiept
- dakrubbers: het is op zich al verdienstelijk dat je daaraan begonnen bent, want ik vind die zeker zo lastig als de ruitrubbers. Echter, als je ook deze afplekt, zien ze er, eens geverfd, extra strak uit
- aflijning deurpanelen: als je dan nog zin hebt, kan je de deurpanelen nog zwart maken met een heel fijn permanent stiftje dat ze in de betere schoolgeriefhandel verkopen.
- binnenkant uitlaatpijpje niet zwart? 't is niet goed te zien op de foto, maar ik denk dat de binnenkant van de uitlaat niet geverfd is. Deze moet zwart zijn. Ik ben allergisch aan uitlaatjes die niet zwart gemaakt zijn aan de binnenkant. :D

In principe zijn de antennes en de deurpanelen zeker nog te doen - moest je nog zin hebben - alsook de dakrubbers zou je nog eens met dat fijne stiftje kunnen nalopen. Als je de ruitrubbers nog zou willen doen, wees dan extra voorzichtig met de decals, die zouden kunnen lossen. ;)

Tot zover uw RR. Hopelijk heb je er wat aan. ;)

206WRC-ke
03-11-2005, 00:14
Bedankt voor de rechtvaardige info. Zal het zeker onthouden. Mijn modellen zijn zeker nog te verbeteren ;)

Zal zien of ik de Mitsu nog doe, momenteel druk bezig aan de Xsara ;) Zal proberen al een en ander toe te passen (ruitrubbers en zo), enkel dat van die antennes zie ik niet zo direct zitten.... :)

Loeten
03-11-2005, 22:23
- binnenkant uitlaatpijpje niet zwart? 't is niet goed te zien op de foto, maar ik denk dat de binnenkant van de uitlaat niet geverfd is. Deze moet zwart zijn. Ik ben allergisch aan uitlaatjes die niet zwart gemaakt zijn aan de binnenkant. :D


Ik loop meteen naar mijn tien modellen in mijn glazen kast... Ik zou niet willen dat jij onder de jeuk en het niezen zit, want dan kun je zelf niet meer bouwen...:applaus: :applaus: :applaus: :applaus:

Trouwens, die tips ga ik ook nog eens nakijken zodat ik misschien een aantal kits moet aanpassen... Misschien binnenkort eens allemaal posten om te laten checken...