PDA

View Full Version : Citroën C2 "Super 1600" - Domino Collection - 1/24 - Ref DMN24KIT01


Guido
08-01-2006, 21:44
Even ter herinnering.

Ah, een nieuw soort thread, genaamd: Kit info:

Het lijkt me een goed idee om dit soort informatie te delen met elkaar. Dus, dit is geen bouwthread, maar wel eentje waar je foto's neemt van de inhoud van de kit zoals de onderdelen nieuw in de doos zitten. Op die manier kunnen we aan elkaar laten zien wat er zoal in de doos zit en wat de andere modelbouwers mogen verwachten als ze deze doos zouden willen aanschaffen. Is uiteraard geen verplichting, maar 'k ga zo af en toe er wel werk van proberen te maken.
2 verplichtingen - ah ja, het moet wat overzichtelijk blijven:
- 1: de thread moet starten met "Kit info: de omschrijving - het merk - de schaal - het referentie nummer"
- 2: de foto's moeten ge-upload worden naar DePaddock server.

;)

Guido
08-01-2006, 21:50
Overzicht
De kit wordt geleverd in een standaard kartonnen doosje zonder al te veel poeha aan de buitenkant, zoals we dat gewoon zijn voor dit soort multi-media kits. Uiteraard geen probleem, want soms durft de boxart van merken als Revell, Tamiya ed wel eens verkeerde verwachtingen scheppen door er fantastische tekeningen op te zetten.

Alles wordt keurig op zijn plaats gehouden door inpakmaterialen van het type "chipskes", maar voor de foto's heb ik die even eruit gelaten.

Montageplan
Ook zoals we dat gewoon zijn bij multi-media kits is de handleiding niet zo heel uitgebreid, maar toch voldoende om de bouw tot een goed einde te kunnen brengen. Deze kit is "by Renaissance" en dat wil toch zeggen dat de kwaliteit aanwezig is. Traditioneel wordt er op het eerste instructieblad een opsomming gegeven van alle onderdelen en ook in welke kleur deze moeten geschilderd worden. Verder niets op aan te merken.

Guido
08-01-2006, 22:02
De eerste foto toont een overzichtje van alles wat er in de doos zit. De volgende foto's zullen dan wat meer specifiek op de details in gaan.

Decals
De decals zijn weer van een uitzonderlijke kwaliteit. Zeer dun, scherp en goed gecentreerd geprint en van enige draagfilm is bijna geen spraken. Ook hier laat de "by Renaissance" zich duidelijk zien.

Foto-ets
De 2 foto-ets raampjes zijn zeer getailleerd. Zelfs de opspanner van de riem die over het reservewiel zit, is aanwezig. Net als de helmsupports, de snelsluitingen voor de koffer en motorkap enz. Compleet dus.

Ruiten
De voor- en achterruit zijn in vacuform. Op de zijruiten zijn de zwarte randen al aanwezig. Dus dat zal een beetje extra werk sparen. Overigens zijn er van de zowel de voor- als achterruit 2 exemplaren aanwezig in de kit. Een eerste keer missen bij het uitsnijden is dus toegestaan.

Carrosserie en rolkooi
Er zijn enkele tekortkomingen aan de body. De voorste bumper is niet helemaal correct en de verhoudingen achteraan kloppen ook niet 100%. De bumper vooraan is wellicht te corrigeren voor de durvers, maar aan de zijvleugels achteraan is niet te beginnen. Jammer, maar goed, er zal wel een reden voor zijn en wellicht dat indien alles 100% natuurgetrouw werd weergegeven de verhoudingen niet zouden kloppen. Afwachten dus totdat de kit gebouwd is om er een definitieve uitspraak over te doen.

De kwaliteit van de resin en het gietwerk daarentegen zijn van een zeer hoog niveau. Uiteraard is er veel "flash" aanwezig, maar voor de rest zijn er zeer weinig luchtbelletjes te bespeuren net zoals het ontbreken van enig ander fabricage spoor. Mooi zo!

Guido
08-01-2006, 22:31
Enkele onderdelen in detail uitgelicht.

Dashboard
Het dashboard is zeer fijntjes gegoten. De verluchtingsmonden en de stuurnaaf bijv. laten dat zeer goed zijn.

Remschijven
Ook de remschijven zijn van een uitzonderlijke kwaliteit, zowel de voor- als achterremmen. Er zit wat flash op en er is wat werk aan, maar eens afgewerkt zullen ze de vergelijking met plastieke exemplaren moeiteloos kunnen doorstaan.

Velgen
En hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de velgen.

Rubbers
Dat kan echter niet gezegd worden van de rubberen sloffen die over de velgen moeten. Het is een oud zeer bij multi-media kits, en je kan zien dat de kwaliteit dan ook maar matig is, zeker in vergelijking met de rubbers die door Tamiya of Hasegawa worden meegeleverd. Als er 1 gebied is waar de "artisans" nog kunnen verbeteren, is het hier. Ik ben best bereid om 10 euro meer te betalen voor een kit van deze categorie als bijv. de rubbers sterk zouden verbeteren.

Lenskappen
Last but not least en zeker het vermelden waard, zijn de kappen van de lampen rondom. Geen vacu-form hier, maar wel gegoten! Ik ben er niet zeker van of het plastiek is of doorzichtige resin. Ik vermoed het laatste, maar het is de eerste keer dat ik dit zie in een multi-media kit en da's zeker een vooruitgang te noemen in vergelijking met de vacu-form exemplaartjes uit het verleden.

Besluit
Domino doet een gouden zet en toont onmiddellijk hun ambities als rallymodelbouwspecialist. Ze durven het aan om een multi-media kit in de markt te zetten van een model dat wellicht anders nooit het levenslicht zou te zien krijgen. Dat ze daarvoor bij Renaissance te rade zijn gegaan is zonder twijfel de beste keuze aangezien de mannen uit de buurt van Rijsel gekend zijn voor hun kwalitatieve producten. Deze kit heeft enkele tekortkomingen, maar geen hond die daar naar gaat kraaien. :D Je haalt immers een leuk model in huis dat garant zal steun voor uren bouwplezier. Bovendien mag het zeker niet ontbreken in een "Freddy Loix collectie op 1/24ste". Bovendien heeft deze C2 er al een zustertje bijgekregen in de vorm van de versie "Bruno Thiry - Nicolas Gilsoul - Ypres 2004".

Enkel te verkrijgen bij www.domino.be. Benieuwd naar hun volgende uitgave.