PDA

View Full Version : Race Baan


The Leader
09-01-2006, 10:01
Ik ben van plan om een nieuwe race baan aan te schaffen; ik heb namelijk een Carrera sero 140 van in de jaren '80. Maar aangezien hij niet meer goed werkt en er toch geen stukken meer van zijn ben ik van plan iets nieuw aan te schaffen.

Wat raden jullie ( =de kenners) aan Carrera, Ninco of scalextric. Ik zou persoonlijk voor de Carrera Evolution reeks gaan. Omdat ik toch een goede ervaring heb met Carrera. Maar alle goede raad is welkom.

Een andere vraag is, zijn er gespecialiseerde winkels in de buurt van Dilbeek ( ten westen van Brussel).

alvast bedankt.

Nismo
09-01-2006, 12:46
Ik heb mijne zoon een jaar of 3 terug een racebaan van Ninco cadeau gedaan en ik moet zeggen dat die van uitstekende kwaliteit is en van een redelijke prijs. Dus prijs-kwaliteit zou ik gaan voor Ninco.
Carerra is ook van goede kwaliteit maar het prijskaartje valt wat duurder uit.

Grtzzzzzzz Nismo ;)

MFahrer
09-01-2006, 14:45
The Leader heeft me ge-PMmed met exact dezelfde vragen. Ik heb daar geantwoord voor deze thread te zien. Tis niet dat ik niet wil antwoorden hé!

Antwoord uit PM ter info voor eventuele andere geïnteresseerden:

---

Hey,

Leuk te weten dat er echt interesse is in het slotten!

De keuze van baan is moeilijk te zeggen... Ikzelf heb naast mijn houten baan een Ninco baan liggen, omdat ik er een héél mooie zaak kon aan doen... de prijs voor een grote startkit was fenomenaal laag.

er zijn gewoon enkele structurele verschillen.

Ninco: Veel grip, correlig wegdek
Scalex sport: gladder, minder grip, smaller
Carrera: gladder, minder grip, breed.

Tis eigenlijk gewoon te zien wat je wilt... wil je ook op 1/24 rijden... dan is carrera de beste keuze... anders is het gewoon persoonlijke voorkeur.

Zelf een baan maken zoals ik gedaan heb, is ook leuk natuurlijk. mijn ninco baan (19,5m, http://users.pandora.be/fiat850/slots.htm) doe ik binnenkort weg en maak ik de baan volledig opnieuw in hout. De reden waarom ik ombouw is omdat ik het principe van de ideale lijnen superrealistisch vind om op te rijden, en dat kan je alleen bekomen als je zelf freest.


Freezslot (www.freezslot.be) is mijn favoriete winkel in Jette. Ik ben van gent en ga er wekelijks of tweewekelijks bij. De eigenaar is supersympathiek en geeft je ongetwijfeld alle verdere info die je nodig hebt. Zeg maar dat "Gunther" je heeft gestuurd! Doen hé als je gaat!

Je gaat je ogen uitkijken daar!

---


G.

Chauffeur
09-01-2006, 15:08
Misschien een domme vraag, maar bestaat zoiets ook voor Trucks?

Thanks

Dries

MFahrer
09-01-2006, 15:10
Ffly (GBTracks) brengt trucks uit...

Ik heb een MAN T1400 race truck... rijdt tof hoor!

G.