PDA

View Full Version : Naar school bij een raceteam? Het kan bij het Racing for Maastricht Juniorteam!


Mark
12-01-2006, 20:17
Vandaag is het Racing for Maastricht Juniorteam officieel van start gegaan. Het juniorteam zal in 2006 van start gaan met een Yaris in de Belcar Sprintcup. Het team zal volledig bestaan uit jongeren die op het maatschappelijke vlak even in een moeilijk vaarwater zitten. Het juniorteam mag als een soort mini-onderneming worden gezien, met een injectie van 175.000 Euro door de Start Foundation (http://www.startfoundation.nl/index3.php?pid=70&id=1&Did=658) is dit mogelijk gemaakt.

Alle functies, zoals monteur, coureur, webdesigner en administratie, zullen door de jongeren vervuld worden. In samenwerking met enkele regionale opleidingcentra zal dit uitmonden in een volledige erkende opleiding. Hierdoor maken de jongeren in de toekomst meer kans op baan bij o.a. een garagebedrijf e.d. Via de Taskforce Jeugdwerkloosheid (http://jeugdwerkloosheid.szw.nl) zullen er ook subsidies binnenkomen om het project van het juniorteam te ondersteunen.

Het juniorteam is gevestigd in een oude loods op een industrieterrein in Maastricht die door Woonpunt (http://www.woonpunt.nl) ter beschikking word gesteld. Het opknappen van de loods en er een moderne leslocatie van maken is ook een van de werkzaamheden van het team.

Het juniorteam is voortgekomen uit Racing for Maastricht (http://www.racingformaastricht.nl). Het team is twee jaar geleden opgezet door leden van het jeugdbuurthuis 't Pleinsje (http://www.pleinsje.nl/) en de stichting Trajekt (http://www.trajekt.nl/nieuws/item/?QLNPRJ). Om een bezigheid voor de oudere jeugd te hebben is men destijds een raceteam begonnen, ondersteund door de enkele ondernemers uit Maastricht en omstreken die het maatschappelijk belang inzagen van dit team. Het afgelopen jaar zijn ze actief geweest op het rallycross circuit van Maasmechelen.

In 2006 wil Racing for Maastricht actief zijn met twee Yarissen in de Belcar Endurance Cup, een derde wagen zal ingezet worden in het Belgische rallycross wereldje. Leden uit het juniorteam kunnen later eventueel doorstromen naar het seniorteam. Coureurs voor de twee Yarissen in de Belcar Endurance Cup zijn nog niet bekend. Iemand die interesse heeft kan zich altijd melden bij Racing for Maastricht.

Mark
14-01-2006, 18:26
Een zeer uitvoerig verslag van dit project is hier te lezen: http://www.racingformaastricht.nl/nieuws/project.htm

Het beoogde budget voor dit twee jaar durende project bedraagt 945.000 Euro. Als er door dit project voorkomen kan worden dat jongeren aan de verkeerde kant van de samenleving terecht komen dan is dat een prachtige winst voor onze maatschappij.

Als die Yaris voorbij komt in de Sprintercup zit er dus een heel verhaal achter ;)

joost
15-01-2006, 22:12
Fijn, we wensen hen veel geluk. Wij deden iets soortgelijks de voorbije twee jaar al en de resultaten zijn een hart onder de riem voor alle partijen.
zie ook: www.racingforjobs.be

El Torro
15-01-2006, 23:22
Leuk project, voor een goed doel.
Maar met de helft van dat budget waren we allemaal al tamelijk content.
Maar in dat bedrag zitten nl. ook veel "in natura" gifts.

Rohrl-fan
16-01-2006, 14:26
:applaus: Schitterend initiatief! Ik zou bijna zelf terug op de schoolbanken willen zitten! ;)