PDA

View Full Version : een renstal ? waarom ?


ydg
21-12-2001, 11:35
Een autorenstal ? Waarom ?


De overkoepelende Internationale Automobielfederatie (F.I.A.) erkent in elk land en voor alle takken van de autosport slechts één nationale sportmacht. In België is de Koninklijke Automobielclub van België (K.A.C.B.) de enige houder van deze macht. Het beheer van de sportmacht wordt uitgeoefend door de Nationale Sportcommissie (N.S.K.) van de K.A.C.B.

De regionale sportmacht is tegenwoordig overgedragen aan de Vlaamse Autosportvereniging (V.A.S.) voor de Vlaamse en Brusselse (gedeeltelijk), en aan de Association Sportive Automobile Francophone (A.S.A.F.) voor de Waalse, Duitse en Brusselse (gedeeltelijk) regio's van het land. De verschillende provinciale comités (P.A.K. en C.S.A.P.) hangen dan weer van deze twee regionale verenigingen af.

De Nationale Sportcommissie van de K.A.C.B. heeft twee lijsten opgesteld, enerzijds een Lijst van de Belgische Inrichters van Autosportwedstrijden, met daarop 37 algemene inrichtende clubs, 2 organisatoren van alle-terreinenproeven (A.V.A.T.), en 17 kartingorganisatorclubs, en anderzijds een Lijst van de Belgische Officiële Renstallen met 32 erkende leden.

In tegenstelling tot een inrichtende vereniging is een renstal dus een pilotenclub, die het haar leden verplicht is, een zo volledig mogelijke algemene dienstverlening te verzekeren. Al te vaak echter beperkt deze ‘service’ zich tot het innen van de jaarlijkse bijdragen en het afleveren van een licentie-aanvraag…

Het is precies in deze dienstverlening dat de Nationale Autorenstal MAK vzw zich wil onderscheiden…

In onze statuten staat onder Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel haar actieve leden te begeleiden in het beoefenen van de autosport in al haar geledingen. Dit impliceert het stellen van alle mogelijke fysische, administratieve, publicitaire en sportieve activiteiten die de vereniging nodig acht om haar leden in de best mogelijke omstandigheden te informeren, initiëren, op te leiden, technische en/of materiële bijstand te verlenen vóór, tijdens en na hun deelname aan autosportproeven. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.


Wat betekent dit in realiteit, of wat koopt u méér voor uw lidgeld ?

 SPORTMANAGEMENT - van algemeen (club of team) tot persoonlijk (piloot)

 Beheer en kanalisatie van budgetten

 Met een pilotenpotentieel dat zowel grote namen van gevestigde waarden koppelt aan die van jonge talentvolle doorzetters stapt het bestuur naar de grootst mogelijke handelspartners om in een win-winrelatie publicitair impact te vertalen naar racebudgetten.

In grote lijnen houdt dit in dat wij de handelsondernemingen, piloten en racewagens in ideale combinaties bij elkaar passen, waardoor de belangen van alle partijen positief behartigd worden.

Dit kan ingevuld worden met de hele renstal als doelgroep, per team of per piloot individueel, naargelang de zelfstandigheid, structuur, ervaring en behoefte van elke entiteit...

 Informatieve, administratieve en technische bijstand.

 Alle wetenswaardigheden komen zo snel mogelijk bij onze leden terecht... Wij beschikken over een clublokaal waar maandelijks een pilotenvergadering doorgaat, gelardeerd door de wekelijkse babbelavonden om de groepsgeest te versterken, een clubblad voor legendarische anecdotes, en zéér binnenkort een onontbeerlijke website.

 Onze administratieve molen maalt voor ú : wij regelen vergunning-aanvragen, boeken theoretische en/of praktische toelatingsproeven, ontwarren reglementskluwens, volgen kalenderwijzigingen op, regelen technische prékeuringen, zoeken voor u uit wie waar welke onderdelen of wagens ter beschikking heeft, wij steken een handje toe indien handen tekort, kortom wij trachten naar beste vermogen onze doelstellingen als pilotenvereniging wáár te maken.

 Op elke wedstrijd is een gevolmachtigd MAK-bestuurslid ter beschikking.

 En zoveel meer…

Elk piloot, de mening toegedaan dat zijn of haar huidige club al deze verwachtingen inlost, heeft géén expliciete reden om een overstap te overwegen…

Wanneer ook maar één enkel argument U verduidelijkt, dat autoracen onder de vleugels van de Nationale Renstal MAK vzw bijzonder veel voordelen biedt, wordt Uw keuze voor 2002 erg makkelijk.

Wij nemen graag de tijd, om in een persoonlijk gesprek, alle samenwerkings-mogelijkheden toe te lichten, en verblijven, steeds tot uw dienst voor alle inlichtingen, met sportieve groeten.