PDA

View Full Version : Nieuw kwalificatiesysteem in DTM 2006.


Mark
16-02-2006, 23:39
So beschloss der DMSB nach Angaben von motorsport aktuell ein vollkommen neues Format für die kommende Saison, das nach dem "Shoot-out-Prinzip" vonstatten gehen soll.

www.adrivo.com


20 Wagens, 2 merken, 3 verschillende jaargangen van wagens...........dat kon weleens een leuk worden. Een MB '04 die het snelle rondje van een Audi '06 verpest zodat ie net buiten de boot valt :) Dat gaat smullen worden voor de fans. Godzijdank is dat het ene rondje sneller rijden verdwenen. Zien we de wagens tenminste weer meer op het circuit voor hetzelfde prijskaartje ;)

Opzet:
* 15 minuten met alle 20 wagens op de baan. Na 15 minuten vallen de laatste 6 af.
* 10 minuten met 14 wagens. De laatse 6 van dit groepje vallen af.
* 7 minuten met 8 wagens voor de pole.
* geen grens aan het aantal rondjes.

The Interceptor
17-02-2006, 02:53
Zoiets als het nieuwe kwalificatiesysteem in de F1 dus.
Toch benieuwd wat het gaat worden. Ik vond het oude DTM kwalificatie systeem toch altijd héél interessant. Enkel jammer dat het laatste jaar die eerst kwalificatie sessie nog amper werd uitgezonden.

Maar nu gaat er natuurlijk wel constant volle actie op de baan zijn. Zeker bij de DTM aangezien de wagens daar meer aan mekaar gewaagd zijn als in bv de F1.

Maar vallen na elke sessie de tijden weer weg, of kan het zijn dat ge in het allereerste deel al meteen de pole tijd neerzet?
En het geheel zal zich wellicht afspelen binnen een tijdspanne van één uur? Ideaal voor de tv dus (met twee grote reclameblokken).