PDA

View Full Version : Info


Rrubinio
23-12-2001, 09:51
Microsoft zet patch voor Explorer-fouten on line

Microsoft heeft een patch on line gezet die drie veiligheidsproblemen met Internet Explorer oplost. Eén probleem heeft alleen te maken met Internet Explorer 6. Bij dat probleem is het mogelijk om een ‘kwaadaardige’ code op de computer van een slachtoffer te activeren. Met de code kan persoonlijke informatie gestolen worden en kunnen bepaalde zaken op de computer van het slachoffer aangepast worden. De patch lost verder twee problemen op die zowel in Internet Explorer 5.5 en 6 voorkomen. In het eerste geval is het mogelijk dat de beheerder van een webserver data van de computer van een argeloze websurfer naar de server transporteert. Bij het tweede kan een aanvaller een stukje HTML-code toevoegen aan een website. Als die webpage bezocht wordt, is het mogelijk dat het slachtoffer gevraagd wordt een virusbestand te downloaden.
URL Microsoft (http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/ms01-058.asp)
Bron: HBvL (Multi Media)


Muziekdienst Pressplay biedt abonnementen aan.

Woensdag is Pressplay, de muziek-abonnementendienst van Universal en Sony, van start gegaan. Twee weken eerder startte concurrent MusicNet (EMI, BMG, Warner) al met zijn on line dienst. De muziek van Pressplay zal in eerste instantie (tegen betaling) aangeboden worden door MSN, Yahoo en Roxio. Later zal ook MP3.com zich aansluiten. Pressplay biedt vier maandelijkse abonnementen aan, uiteenlopend van 9.95 dollar voor 300 streams en 30 muziekdownloads tot 24.95 dollar voor 1.000streams, 100 downloads en de mogelijkhjeid 20 nummers op cd’s te branden. Het overbrengen van de muziek naar MP3-spelers is niet mogelijk. Bij MusicNet is zowel het wegschrijven naar cd als het transporteren naar MP3-speler niet toegelaten.
Bron: HBvL (Multi Media)



Onduidelijkheid over de toekomst van KaZaa.

Het is de voorbije weken erg stil geworden rond de populaire uitwisselingsnetwerk KaZaa. Precies twee weken geleden bepaalde een Nederlandse rechter nochtans dat KaZaa het uitwisselen van auteursrechterlijk beschermde muziek tussen de netwerkgebruiker onmogelijkmoest worden. Indien KaZaa hier niet in slaagde, zou het bedrijf een dwangsom van 2 miljoen frank per dag moeten betalen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat het erg snel zover zal komen. KaZaa onderhandelt momenteel immers met de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra over het oprichten van een legale (betaalde) muziekdienst. «Er zolang deze onderhandelongen voortduren, is er geen gevaar voor de gebruiker van KaZaa», aldus een advocaat van het internetbedrijf. Dat KaZaa na sz onderhandelingen een grondige verandering zal ondergaan, lijkt onafwendbaar. MusicCity en Grokster, die hetzelfde netwerk als KaZaa gebruiken, blijven voorlopig wel buiten schot.
Bron: HBvL (Multi Media)