PDA

View Full Version : Hoe schrijf je een Ferrari Enzo af? Een elektriciteitsmast doet het werk!


Mark
24-02-2006, 00:10
As fast as it was going, there wasn't much left of an expensive car (Ferrari Enzo) that hit a power pole Tuesday morning in Malibu, California.

http://a.abclocal.go.com/images/kabc/cms_exf_2005/news/local/ferrari7.jpg

abclocal.go.com (http://abclocal.go.com/kabc/story?section=local&id=3927255#)


Nog meer foto's, video en achtergrondinfo via de link. Via een andere site kom je dan weer te weten dat de voortvluchtige een prominent lid is van de Zweedse maffia. Tja reed dat volk vroeger in een Mercedes Benz met een kale kop of een paardestaart.....vandaag de dag dus een Ferrari. MB begint weer Salonfähig te worden :D

A.J.
24-02-2006, 00:19
Is die zijn caravan verloren? Aan de spiegels op de voorspatborden te zien moet er wel een caravan achter gehangen hebben.

Brecht
24-02-2006, 14:58
Ze hebben er ook een stukje van laten zien nog maar pas op het VTM nieuws.

Mark
24-02-2006, 15:18
Is die zijn caravan verloren? Aan de spiegels op de voorspatborden te zien moet er wel een caravan achter gehangen hebben.

Dan zullen we hem maar niet nomineren voor caravantrekker van het jaar :D

Een andere manier op je supercar af te schrijven is het uiltenen van de sleuteltjes aan een madam die je tegenkomt in de lobby van een hotel. Enkele weken terug waargebeurd in Ootmarsum (NL) :D

De vrouw en haar medepassagier verbleven in een hotel in Ootmarsum en mochten de sportauto even lenen van een andere hotelgast. De proefrit eindigde na nog geen kilometer in een drama...

http://www.autoblog.nl/archive/2006/01/15/vrouw_rijdt_porsche_tijdens_pr

Bart.Vandecavey
24-02-2006, 17:26
Dan zullen we hem maar niet nomineren voor caravantrekker van het jaar :D

Een andere manier op je supercar af te schrijven is de het uiltenen van de sleuteltjes aan een madam die je tegenkomt in de lobby van een hotel. Enkele weken terug waargebeurd in Ootmarsum (NL) :D

Via een bericht op http://www.tctubantia.nl

OOTMARSUM – De Porsche Carrera GT die zaterdagmorgen vroeg betrokken was bij een ongeval in Ootmarsum, was eigendom van de Enschedese ondernemer Peter van Merksteijn.

Bij het ongeval raakte een 30-jarige vrouw Nederlandse vrouw die woonachtig is in het Belgische Wuustwezel gewond. Een inzittende, een 45-jarige man uit het Belgische Schoten, bleef ongedeerd. De wagen, met een nieuwprijs van 450.000 euro, raakte totaal vernield.

Het verhaal van het ongeval in Ootmarsum heeft een opmerkelijke gelijkenis met het ongeval met een Ferrari 348 sportwagen, aan het begin van de jaren negentig in Hengelo. Die wagen was eigendom van Peters broer Koos van Merksteijn. Hij leende zijn Ferrari (nieuwprijs toen ruim 300.000 gulden) uit aan een willekeurige klant van een snackbar aan de Bornsestraat in Hengelo. Koos van Merksteijn kende die klant niet, maar hij zei meteen ‘ja’ toen de man vroeg of hij even een stukje mocht sturen in de rode Ferrari. De ‘proefrit’ duurde slechts enkele honderden meters: de wagen botste in volle vaart tegen een andere auto en raakte zwaar beschadigd. De brokstukken van de rode Ferrari waren destijds gewild bij souvenirjagers. Het ongeval gebeurde op korte afstand van de snackbar.

Peter van Merksteijn zelf wilde gisteren niet reageren op het ongeval met zijn Porsche in Ootmarsum. De in Enschede woonachtige ondernemer is net terug van een avontuur in de Dakar-rally. Samen met een paar vrienden had de mede-eigenaar van een staalbedrijf zich ingekocht bij een ‘persteam’ dat meedeed aan de rally. De Dakar-rally eindigde afgelopen zondag op het strand van de Senegalese hoofdstad. Van Merksteijn en zijn ploegmaten waren op dat moment al weer in Twente. Van Merksteijn zelf heeft ruime ervaring met snelle auto’s: de Enschedeër is in het bezit van een race-licentie. Hij nam in het verleden al deel aan FIA GT-races en stond een paar jaar geleden aan de start van de 24 Uur van Daytona.

Ervaring

De vrouw die bij het ongeval met de Porsche gewond raakte was te gast bij hotel De Wiemsel in Ootmarsum. Volgens bronnen zou Van Merksteijn zijn wagen hebben uitgeleend omdat de vrouw tegen de eigenaar had gezegd dat ze ervaring had met Porsches. Het ongeval vond plaats rond half vier ’s nachts. Op de Denekamerstraat tussen Ootmarsum en Tilligte raakte de vrouw met hoge snelheid de controle over de wagen kwijt. De Porsche kwam tegen een boom tot stilstand. Direct na het ongeval werd het alarmnummer 112 gebeld door uitgaanspubliek, dat het ongeval heeft zien gebeuren. Of de vrouw alcohol heeft gedronken is nog niet bekend. Volgens een politie-woordvoerster wordt haar bloed nog onderzocht. Het slachtoffer ligt overigens, in tegenstelling tot wat de politie gisteren meldde, nog steeds op de intensive care van het ziekenhuis in Enschede.

De Porsche Carrera GT is een van de snelste productieauto’s ter wereld. De wagen kost rond de 450.000 euro. De tiencylinder heeft een vermogen van ruim 600 pk. De wagen heeft een top van 330 kilometer per uur en accellereert van nul naar 200 kilometer in amper tien seconden.

Premie op maat

Volgens woordvoerder W. Kok van Centraal Beheer, de grootste autoverzekeraar van Nederland, wordt bij het afsluiten van verzekeringen voor dergelijke snelle en dure auto’s heel erg gekeken naar de eigenaar en zijn ervaringen. De all-risks-jaarpremie voor een dergelijke sportwagen bedraagt ongeveer 4000 euro. ‘Maar eigenlijk gaat het bij dergelijke auto’s om een premie op maat’, zegt Kok. ‘We kijken naar het rij-verleden en de historie van de eigenaar. Brokkenmakers accepteren we niet.’ Als de auto verzekerd is, dan maakt het volgens Kok eigenlijk niet uit wie er achter het stuur zat bij een ongeval. Als de bestuurder op het moment van het ongeval alcohol heeft gedonken verandert dat de zaak echter, zegt Kok. ‘Zeker als de eigenaar wist dat degene die achter het stuur zat heeft gedronken.’

http://www.brandweertubbergen.nl/uitruk/fotos/140106ongeval2.jpg

http://www.brandweertubbergen.nl/uitruk/fotos/140106ongeval3.jpg

foto's: Reinhard Hellweg

Swa
24-02-2006, 19:40
De dame in kwestie ligt momenteel in het Middelheimziekenhuis in Antwerpen.
Gebroken bekken, enkele gebroken ribben,...

Veel geluk gehad dus.

Foto's van de Porsche te bekijken op http://www.brandweertubbergen.nl/

Foto-archief 14 januarie

Mario
25-02-2006, 16:04
Ik meen niet lang geleden gelezen te hebben dat die Nederlandse Tsjakka-idioot zijn Bugatti ook in de prak is gereden door een garagehouder.

Hier dus : http://www.saabforum.nl/viewtopic.php?t=10525

Lambo
25-02-2006, 19:49
En één of andere journalist is er recentelijk ook in geslaagd de eerste Corvette C06 in Nederland op zijn kop te leggen (op het terrein van een wegrestaurant n.b.)

Misschien rijden die Nederlanders dan toch wel niet zoveel beter dan de Belgen als zij altijd denken en beweren... ;)

Mark
26-02-2006, 02:10
Misschien rijden die Nederlanders dan toch wel niet zoveel beter dan de Belgen als zij altijd denken en beweren... ;)

Ga eens naar een nationaal raceweekend op Circuitpark Zandvoort :D

Richard
26-02-2006, 13:00
:D dat is zeker zo, we noemen de Clio Cup niet voor niets de Clico Cup, die Hollanders hier zeggen wel dat ze goed kunnen rijden maar het stikt hier van de linksplakkers en zondagrijders...

Mark
28-02-2006, 13:34
Na een Ferrari en Porsche kan Ford niet achterblijven :D

2 jaar wachten op de auto.........en dan na 2 dagen en maar liefst 9 mijl op de klok hebben we dit:

http://s133702574.onlinehome.us/pictures/blog/fordgtwreck.jpg
foto: http://acrosstheboard.blogspot.com

Lambo
28-02-2006, 17:21
Apwaus! (Op zijn Wim Helsens ;) )

Bramzel
28-02-2006, 18:24
Opvallend; zowel de Enzo als de Carrera GT zijn het eigendom van coureurs ;)

De Enzo is van ex-Gizmondo baas (bedrijf is failliet, hij allesbehalve, 1+1=?) Stefan Erikkson, die met de Gizmondo Cirtek 360GT op LeMans en in het FIAGT meedeed. De Carrera GT was van Peter van Merksteijn, bekend van de nederlandse circuits en uit de Spyker op LeMans.

Mark
28-02-2006, 20:02
De Enzo is van ex-Gizmondo baas (bedrijf is failliet, hij allesbehalve, 1+1=?) Stefan Erikkson, die met de Gizmondo Cirtek 360GT op LeMans en in het FIAGT meedeed.

Zoek maar eens op Uppsala, zware jongens ;)

Bramzel
02-03-2006, 11:37
Zoek maar eens op Uppsala, zware jongens ;)

Yup, heavy shit. We hebben een paar ontwikkelaars die bij Gizmondo vandaan komen bij Simbin nu, die volgen alles op de voet omdat ze die kerel ook wel kunnen schieten. Zij kregen de laatste 2 maand niet betaald en die kerel heeft gewoon 2 Enzo's (nu nog 1 dus) en 1 SLR. Maar hij lijkt zich met dit ongeluk toch serieus in de voet geschoten te hebben. De snelheid was 162mph (ruim over de 250km/h!), niet 120mph zoals hij zei. Hij beweert dat een zekere "Dietrich" de wagen bestuurde, maar die's nergens te bekennen. De Enzo stond in de UK geregistreerd en voldeed dus niet aan de US goedkeuringseisen. De SLR waartegen hij reed (die ook van hem schijnt te zijn) staat in de UK bij Scotland Yard geregistreerd als gestolen. En zo zijn er nog tal van zeer onfrisse dingen.

Werner333
08-03-2006, 22:26
Nog wat fotokes van de Enzo: http://velocetoday.com/news/news_56.php

Werner333
08-03-2006, 22:32
En nog + uitgebreid arikel over de crash en enkele speculaties.....
http://www.ferrariownersclub.co.uk/happenings/2006/march/enzo_crash/report.asp

Raceboy
06-12-2006, 19:44
Russiche miljardair crasht Enzo en hij gaat het nog overleven ook

http://www.jalopnik.com/photogallery/FerrariEnzoFlambe

Mr.Dallara
06-12-2006, 21:32
Russiche miljardair crasht Enzo en hij gaat het nog overleven ook

http://www.jalopnik.com/photogallery/FerrariEnzoFlambe


... én hij heeft ook nog eens dankzij -wie anders ook dan- Flahout kunnen gebruik maken van een gratis vliegtuig ritje naar België richting het millitair ziekenhuis in Brussel op kosten van de Belgische belastings betaler!
Terwijl die Rus zo rijk is als de zee diep is! (Hij heeft een deel van de Russische energie markt in handen)

Dank u Flahout voor het zoveelste zaakje dat ons geld kost en uw zakken steeds weer vult...

R@ce@holiC
07-12-2006, 01:43
... én hij heeft ook nog eens dankzij -wie anders ook dan- Flahout kunnen gebruik maken van een gratis vliegtuig ritje naar België richting het millitair ziekenhuis in Brussel op kosten van de Belgische belastings betaler!
Terwijl die Rus zo rijk is als de zee diep is! (Hij heeft een deel van de Russische energie markt in handen)

Dank u Flahout voor het zoveelste zaakje dat ons geld kost en uw zakken steeds weer vult...Correctie, de rus betaald alles terug! Daarover moest men blijkbaar de garantie hebben vooraleer het vliegtuig zelfs vertrok. Volgens Flahout is de transport kost zelfs reeds geregeld...

Ook niet altijd slecht denken over onze overheden ;).

Mark
01-03-2007, 23:54
Zij kregen de laatste 2 maand niet betaald en die kerel heeft gewoon 2 Enzo's (nu nog 1 dus) en 1 SLR. Maar hij lijkt zich met dit ongeluk toch serieus in de voet geschoten te hebben. .


Daar lijkt het wel op:
Bank Sues Over Ferrari

The Capital Bank of Chester is now asking the Los Angeles Superior Court to enforce more than £665,000 in civil judgements against Eriksson.

The bank alleges that Eriksson, who is Swedish, failed to pay back a loan he had for the Ferrari and for another car, a Mercedes-Benz McLaren SLR, purchased by Eriksson's former company, Gizmondo Europe Ltd.

http://news.sky.com/skynews/article/0,,30200-1253408,00.html?f=rss


Voor enkele andere akkefietjes zit ie alvast 3 jaar op water en brood :)

Ottooke
27-03-2007, 21:54
En de volgende :)

Acteur crasht Ferrari Enzo
Tijdens de opnames van de film Redline heeft acteur Eddie Griffin .... een Ferrari Enzo total loss gereden tegen een vangrail. De auto behoorde toe aan producer Daniel Sadek ....


Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/74882 (inclusief kort filmpje)

Verschrikkelijk slechte wegligging van die wagen.

Mark
27-03-2007, 22:17
Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/74882 (inclusief kort filmpje)


De grootste en meest actieve internet community van NL, wie zei ook alweer dat wij een tolerant volkje waren? :D :D De reacties op dergelijke berichten zijn soms hilarisch te noemen.

Wie gaat nu een dergelijke proef uitvoeren in de buurt van een betonnen muurtje? Vooral met zo'n understeer karakteristiek ;) Brother can't drive :D