PDA

View Full Version : WK 2005 - Citroën Xsara - S.Loeb


Loeten
14-07-2006, 14:54
Grote vakantie is modelbouwen...

Na de Celica-rage is het tijd voor wat anders. Iets moderns nu, zo vroeg het vrouwtje hier. Het werd deze Wereldkampioen. Laatst nog door Scoobyfreak gebouwen, dus ik heb wat referentie. Ik probeer in de mate van het mogelijke een bouwverslag te houden. Maar zoals Scooby al zei: weinig inhoud in deze Hellerdoos... Of ik de Renaissance-decals ga nodig hebben weet ik niet. Tips zijn heel welkom.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6391.jpg

:gas: (Start op dinsdag 18/07) :gas:

Loeten
02-08-2006, 10:28
De start liet wat langer op zich wachten... In de ardennen heb ik me vooral op de BMW geconcentreerd. De Citroën (body) kreeg enkel wat schuurbeurtjes.

Ondertussen heb ik wel al de achterbumper vastgezet en kreeg dit alles al drie laagjes primer. De spoiler achteraan kreeg ook primer en enkele laagjes TS-27.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6573.jpg

Voor de rest weinig nieuws over dit project. Ik twijfel nog aan de decals want sommige zijn echt slecht. Ik zie wel wat het budget voor deze maand aan kan want met de voetbal... Hoewel, moet lukken. Ik doe wel de twee uitmatchen van Club (Roeselare en Anderlecht) maar ik heb toch nog wat reserve. Ik was namelijk mijn abonnement kwijt. Dat ging me dus 50 euro extra kosten om toch nog mijn thuismatchen te kunnen zien. Maar plots kwam de kleine hier met mijn abo af. Hij vond het een mooi kaartje en had het gebruikt om mee te spelen...

Decals van Renaissance en enkele zeteltjes voor de BMW en komende projecten en ook nog die Gunze, ja ik ben rond met het budget. Geen ebay-aankopen dus :(

Nu eerst nog uitmaken welke kleuren deze wagen nodig heeft. Het zal niet eenvoudig spuiten worden denk ik... Het rood is al duidelijk: Gloss bright red TS-49 maar het blauw... Moonlight Blue in Tamiya kleuren... HELP Scooby??

Verder heb ik nog wat ideeën zoals misschien het uitsnijden van de roosters om echt gaas te plaatsen. Ook die ruitenwissers staan me niet aan. Het is nog wat denken hierzo...

grtzzz

kulgan
02-08-2006, 11:21
Is het blauw niet het 'Telefonica Blue'?? kan mij wel de nummer niet herinneren...

Loeten
02-08-2006, 11:37
Is het blauw niet het 'Telefonica Blue'?? kan mij wel de nummer niet herinneren...

Dat zou dan moeten TS-51 (Racing Blue) moeten zijn??

:bye:

Luigi
02-08-2006, 12:49
Op mijn busjes TS-51 staat er "Telefonica Blue" maar die zijn dan ook wel al enkele jaren oud. Het kan dus perfect zijn dat ze de naam veranderd hebben.

scoobyfreak
02-08-2006, 17:00
ik heb er geen idee van welk kleur dat dat is van tamiya, ik heb dat blauw gebruikt dat ik nog over had van de loix-vasin 206wrc,omdat dat het juiste kleur lijkt

best vraagen aan steven van domino, hij zal dat wel weten:D

Steven
02-08-2006, 20:06
dat blauw zal RAL5002 zijn (zoals loix wrc en huidige xsara's). deze referentie van kleur komt redelijk veel voor bij blauwe rallywagens. de Telefonica of racing blue is metallic en dit is niet zo op de xsara.
greetz

Loeten
02-08-2006, 21:02
RAL 5002, das Motip dacht ik he? Lukt dat in combinatie met Tamiya spuitbussen en zo? Heb totaal geen ervaring met Motip, dus dat zal even oefenen worden... Morgen naar de Supra bazar...

scoobyfreak
02-08-2006, 21:28
Motip lukt zeker samen met tamiya, ik heb de xsara eerst voledig rood gespoten(buiten het dak dat al wit gespooten was) en dan met dat blauw van motip, en geen probleemen gehad, en motip spuit zeer makenlijk en droogt ook enorm rap

Loeten
02-08-2006, 22:41
Mercikes voor de tip Scooby. inderdaad dat dak moet ook nog eens wit. Okey, ik kan morgen beginnen, want nu regent het en geraak ik niet droog in de garage...

Loeten
03-08-2006, 14:03
Ik ga zeker verbeteringen aanbrengen. De vele mooie resultaten op de fora steken mij ook aan tot zo'n verbouwwerk.

Momenteel ben ik bezig om de luchtgaten op de motorkap los te maken. Eerst doorbranden met een opgewarmde naald (super!) en dan bijsnijden en schuren. Hieronder al een eerste foto daarvan.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6588.jpg

Normaal moet ook aan de bumper het platieken gaas weggesneden worden. Dat zal wat extra werken worden.

Ik wissel dit ruw werk wat af met het precisiewerk van de kabeltjes op de BMW. Kwestie van niet teveel last te krijgen van eentonigheid en op tijd je concentratie even laten zakken.

Straks meer foto's van het uitgesneden deel. De ruitenwissers twijfel ik nog. Maar heel waarschijnlijk gaan ze er ook uit.

Aan het interieur ga ik ook aanpassingen doen, al gaan die niet zo opvallen denk ik. Dat is nog effe denken...

Grtzz

Flame
03-08-2006, 17:47
je gaat extreem in details zo te horen, goe bezig

Loeten
03-08-2006, 20:20
Ja Flame, ik heb zo nu en dan zin (en tijd) om wat extra's te doen.

De luchtgaten zijn vrijgemaakt op de kap. De spoiler volgt deze avond. De ruitenwissers ben ik nog niet uit. Ze zien er redelijk uit, maar toch twijfel ik.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6595.jpg

Grtzz

Loeten
05-08-2006, 12:43
Scoobyfreak heeft deze een tijdje terug gemaakt en wees me er toen op dat de wagen niks inhoudt. Ik moet hem 200% gelijk geven. Ben gisteren eens echt aan de wagen begonnen. Alle onderdelen verven om ze dan vandaag of morgen te kleven. Ewel... Als ik hier 20 onderdelen liggen heb, dan is dat veel...

Normaal kun je de body doen in de tijd dat je de rest maakt zodat je op het einde van de rit ongeveer gelijk uitkomt. Hier dus niet he. De body heeft al zijn witte basiskleur gekregen. Het afplakken voor het rood en blauw moet nog komen.

Ik heb ook beslist dat ik de decals van Renaissance erbij ga halen. Deze van Heller lijken nergens op. Wat een amateurgedoe. Toch zeker die kleurovergangen en de decals voor op het gaas... Misschien gebruik ik wel de decals van de ADAC Deutschland Rally...

Ook heb ik al de RAL 5002 gehaald. In de Supra bazar hebben ze geen Motip, maar wel Dupli Color. Nog geen 5 euro voor 400ml... Amai... Iemand trouwens ervaring met deze verf / spuitbussen? Zo zou je gaan twijfelen om in de toekomst nog Dupli Color te gebruiken. Bestaat er bvb een RAL nummer voor de witte spuitbussen TS-26 (Pure White) want ik heb daar al wat busjes van gebruikt. Hetzelfde voor de primer, misschien dat ik deze ga beginnen gebruiken... Maar dan wil ik natuurlijk ook kwaliteit he. Als die samen met de prijs naar beneden gaat, dan keer ik terug naar de handigheid van Tamiya spuitbussen.

Zo, nu wat plakken, straks decals voor de M1 (neej nog steeds niet gedaan)

En vanavond nog foto's als ik tijd heb.

grtzzz

Loeten
05-08-2006, 19:16
Via Eric van het Nederlandse forum kreeg ik een prachtige link meet veel nuttige info. het is wel niet de Xsara 2005 maar dat speelt geen rol. Nu heb ik een idee van het interieur en waar de gordels naartoe lopen. Heller is te karig met info. Zo heb ik al enkele fouten opgemerkt waar ik nog wat aan kan doen. Ik kan weer verder nu! (Best niet te jaloers worden op dat meesterwerk)

Voor de geïnteresseerden:

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastien_aucouturier/album?.dir=594c&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastien_aucouturier/my_photos

Hieronder enkele foto's van wat al af is. Gelukkig had Scoobyfreak me gewaarschuwd voor de decals. Amai, die van reji zijn moelijk, maar deze van Heller toch ook hoor. Morgen de Renaissance-decals kopen.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6597.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6599.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6601.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6605.jpg

Deze laatste is natuurlijk een dryfitje... Enkele delen moeten nog geverfd worden...

grtzz

Gèrre
05-08-2006, 21:19
ziet er al zeer goed uit
een vraagje dat dashboard heb je dit geschilderd of gespoten ?

Sennake
05-08-2006, 21:29
Ja Flame, ik heb zo nu en dan zin (en tijd) om wat extra's te doen.

De luchtgaten zijn vrijgemaakt op de kap. De spoiler volgt deze avond. De ruitenwissers ben ik nog niet uit. Ze zien er redelijk uit, maar toch twijfel ik.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6595.jpg

Grtzz

Tuurlijk moeten die ondingen eruit! Waar trekt dat nu op. En die belachelijke snelsluitingen ook : eraf schuren en vervangen door foto-ets exemplaren. Je zal er achteraf nog zo fier op zijn ;)

Loeten
05-08-2006, 21:51
ziet er al zeer goed uit
een vraagje dat dashboard heb je dit geschilderd of gespoten ?

Euhm, geschilderd... De decals erop moeten nog vervangen worden door die van Renaissance...

En die belachelijke snelsluitingen ook : eraf schuren en vervangen door foto-ets exemplaren.

Oeps, jah, niet aan gedacht... Heb er ook geen liggen. Kan er wel meebrengen morgen als ik ga, maar natuurlijk heb ik wel al de wagen gespoten, maar nog niet met rood en blauw. Zou dat nog te doen zijn?

Eigenlijk is dit eerder een detail waar ik minder naar kijk en wat mij als modelbouwer geen topper maar een subtopper of middenmoter maakt. :o

Ik ga der wel over nadenken (zoals ik met dat vernissen heb gedaan)

:+ :cool:

scoobyfreak
06-08-2006, 01:21
de buitenkant van de achterste wielkasten moeten ook zilver he, of moet je dat nog spuiten?

commanderke
06-08-2006, 12:59
Ik heb op mijn Porsche de snelsluitingen ook weggeschuurt maar nu moet ik gaatjes boren om die pinnekes van die photo etch snelsluitingen door te steken en ik vraag me toch af hoe ik dat ga uitmeten dat die beide op exact dezelfde hoogte enz. staan.

Loeten
06-08-2006, 15:50
de buitenkant van de achterste wielkasten moeten ook zilver he, of moet je dat nog spuiten?

Klopt helemaal, heb ik gisteren nog gedaan. De voorste is niet nodig.

:gas:

Loeten
08-08-2006, 00:09
Nadat ik gisteren de Renaissancedecals had gekocht in Domino (waar de eigenaar verdorie nog familie blijkt te zijn ook...) schoot ik vandaag weer in actie. Zoals Scoobyfreak opmerkte, zitten er heel weinig onderdelen in deze kit. Dus alles vliegt vooruit. Je moet opzettelijk pauze nemen of de onderdelen zouden niet droog geraken :p :+

Allez vooruit, hier een overzichtje van het geleverde werk:

Zo zag het dashboard eruit met decals van Heller: (eigenlijk zijn die nog makkelijk hanteerbaar en "plakken" ze goed, maar zoals je ziet, geen kwaliteit he)

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6609.jpg

Dit is dan met de betere Renaissancedecals:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6611.jpg

De body werd ook reeds afgeplakt voor de verschillende lakkleuren. De witte verf zit er op en was goed uitgehard. Nu komt de rode TS-49. Alles staat na de derde laag netjes te drogen in de garage. Morgen mag de tape (TAMIYA nu) er voorzichtig af. De blauwe laag komt dan na het weekend om toch alles zo goed mogelijk te laten uitharden.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6612.jpg

Morgen een foto van de gespoten body.

Het achterwiel werd ook weer vastgezet. Ik heb er een extra buis in geplaatst om het wat realistischer vast te maken.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6615.jpg

De beide zetels kregen gordels op de manier die jullie al kennen. Hier waren er gordels meegegoten. Ik heb die gebruikt als extra reliëf en voor de sluitstukken. Let niet op de schuine zetel van Elena, die werd reeds recht gezet. Hij was er in gaan zitten toen de boel nog maar half vast zat... :+

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6618.jpg

Achteraan een extra brede baar voor de gordels aan vast te maken.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6619.jpg

:p

Loeten
08-08-2006, 00:13
En tot slotte een algemeen overzichtje van het interieur. Alles is af. Enkel de body moet nu bewerkt worden. Liefst zoals het hoort: spuiten, uitharden, decallen, sollen, vernissen, details, afwerking...

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6621.jpg

Alle commentaar welkom.

De M1 is voor de komende dagen. Enkele decals zitten er al op, maar dat is het tonen nog niet waard...

:gas:

Nismo
08-08-2006, 00:31
Goe bezig, en laat de verf maar goed uitharden. :applaus:

Loeten
08-08-2006, 09:38
Goe bezig, en laat de verf maar goed uitharden. :applaus:

Zeker weten, heb ondertussen ondervonden dat je door het langere wachten en uitharden je geen vuile plekken meer krijgt als je de body vastneemt en tijdens het decallen.

grtzz

BSmodels
08-08-2006, 15:00
Zeker weten, heb ondertussen ondervonden dat je door het langere wachten en uitharden je geen vuile plekken meer krijgt als je de body vastneemt en tijdens het decallen.

grtzz


:applaus: :applaus: ben blij dat je dat inziet. Ik kan er soms niet bij aan welk tempo hier een auto wordt gebouwd. En als je niet kan stil zitten, de beste oplossing: begin aan meerdere auto's (wat je goed begrepen hebt)

voor de rest, weer sterk bezig

206WRC-ke
08-08-2006, 20:11
Zeer mooi !!!

Loeten
09-08-2006, 13:09
Bedankt voor de reacties.

@ BS Models: Het is inderdaad best (voor mij alvast) om meerdere projecten te starten. Als ik aan iets bezig ben zoals modelbouw dan doe ik graag enkele uurtjes door en dus moet je ook eens afwisselen. Daardoor blijf je extra geconcentreerd en gemotiveerd. En met de grote vakantie... Wat moet een leerkracht dan allemaal doen, zoveel tijd (allez, denken de meesten he :D:D)

Een voorlopige update: De rode kleur mag nu netjes uitharden. Veel niveauverschil tussen het wit en het rood is er gelukkig niet. Bovendien moeten daar steeds decals over. Toch zou ik ze graag wat uitvlakken, iemand een idee??

foto's:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6622.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6630.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6631.jpg

Komend weekend (ten vroegste) komt het blauw er op...

;) :p

Sennake
09-08-2006, 14:59
Veel niveauverschil tussen het wit en het rood is er gelukkig niet. Bovendien moeten daar steeds decals over. Toch zou ik ze graag wat uitvlakken, iemand een idee??

Wegschuren met 2400 schuurpapier (of fijner) en daarna polishen met Tamiya compound. Werkt als een tierelier (alhoewel ik niet weet wat dat is eigenlijk) :)

Guido
09-08-2006, 15:38
...

Werkt als een tierelier (alhoewel ik niet weet wat dat is eigenlijk) :)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Tierelier

Denk dat het door de tijd heen geëvolueerd is van "het brand als een tierelier" naar "het werkt als een tierelier", wat dus zoveel zou willen zeggen als
"het brand zeer makkelijk" / "het werkt zeer makkelijk". ;)




Dus volgende keer zeggen we: "het werkt als een Spirula Wiligum" :D :D

Loeten
13-08-2006, 11:26
Hele korte update hier:

1/ RAL 5002 is gespoten (drie laagjes) => Moet er bij zeggen dat die spuitbussen van Dupli Color erg goed werken. Ze spuiten precies beter dan die van Tamiya waar er meer dikke lagen uitkomen. De Dupli is meer nevel dus je hebt veel minder kans op druipers en oneffenheden. Nadeel is de veel langere droogtijd. Zeker twee uur wachten voor de volgende laag en 24 uur voor hij echt droog is.

Vanavond haal ik de afplakband eraf. Ben heel benieuwd... Decals zullen voor dinsdag zijn want ik ga 48 uur wachten...

2/ Rolkooi is hersteld. Ik had even een dryfit gedaan en de rolkooi was (gelukkig eigenlijk) afgebroken. Ik heb hem meteen helemaal los gemaakt, versneden en hersteld zodat hij nu correct in de auto zit.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6635.jpg

Grtzzz

Loeten
15-08-2006, 22:19
UPDATE:

Ook de blauwe kleur is aan de wagen toegevoegd (RAL 5002). Het duurt een tijdje eer deze Dupli Color droogt en uithardt. Ik heb de wagen een dag of 4 laten staan... Enkel de verf op de Tesatape wilde niet erg drogen. Die op de Tamiyatape wel. Goed dat je dat weet, anders kun je heeeeeel lang wachten :P

Hieronder wat foto's van de spuittoestand en van de uitgeharde verf, ontdaan van alle tape...

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6676.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6677.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6707.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6708.jpg

De komende dagen volgen de decals...

grtzzzz

Loeten
18-08-2006, 13:20
Stap voor stap nader ik het einde van deze wagen. Gisteren een paar uur bezig geweest met de decals. Ik ben er eigenlijk niet helemaal tevreden over. Wel over mijn werk, niet over de kleuren van Renaissance.

Zo is de decal van Michelin op de zijkanten veel te licht. Die van Heller waren dus correcter. Ook zat er een vlekje op een decal van "total" en was er een fout in een stripe, maar die kon je makkelijk oplossen. Ook de oergang van rood naar wit is niet perfect van kleur. En dan bedoel ik het geel in de decal... (vlekjes en geen rechte overgang)

Het blijft bij een setje extra decals altijd moeilijk om uit te vissen waar al die decals moeten. Ik heb er zelfs een behoorlijk aantal teveel... Enerzijds omdat ik de Deutschland-versie bouw, anderzijds omdat enkele decals overbodig of dubbel waren... Gelukkig zijn heel wat goede foto's te vinden op de site van de Deutschland rally zelf. Das het voordeel van een recent model.

Straks mag er een eerste laag blanke lak van Gunze over. Ik durf niet zo goed, het is de eerste keer en ik hoop dat alle decals goed aansluiten om gene miserie te hebben. Ik heb al eerder over decalproblemen gelezen na het aanbrengen van blanke lak... Hopelijk is die Gunze echt wel zo goed.

Foto's:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6719.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6720.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6721.jpg

Ook de wielen zijn nu in orde:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6722.jpg

Zoals je ook kon zien zijn de ruitenwissers per ongeluk afgebroken...

Dan nog deze decals: iemand een idee waar ze voor dienen? Ik heb dit nog nergens op referentiefoto's teruggevonden...

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6723.jpg

Ten slotte merk ik net dat ik een lichtkapje mankeer. Het zit niet op het raam en in de doos, dus ik vrees dat dit ofwel er niet bij zat ofwel verdwenen is. Wat moet ik doen? Heller mailen of Domino waar ik de doos kocht?

Grtzzz

kulgan
18-08-2006, 13:25
Die decals zijn voor op de banden...
SL = slicks
AVG = avant gauche
Die getallekes ben ik niet zeker wat dat is, ik dacht eerst aan druk maar 2.2 bar in de achterbanden lijkt mij wat veel

scoobyfreak
18-08-2006, 13:58
sl = sebastien loeb fd = francuis duval

Sennake
18-08-2006, 14:20
Straks mag er een eerste laag blanke lak van Gunze over. Ik durf niet zo goed, het is de eerste keer en ik hoop dat alle decals goed aansluiten om gene miserie te hebben. Ik heb al eerder over decalproblemen gelezen na het aanbrengen van blanke lak... Hopelijk is die Gunze echt wel zo goed.

Onthou 1 ding en vergeet het NOOIT : EERSTE LAAG = MISTLAAG!!!

Zelfs de beste Gunze lak kan rare dingen doen met je decals als je de eerste laag meteen "dik" zet. na een eerste mistlaag zitten je decals geseald en mag je gewone lagen aanbrengen (na een uurtje wachten. Dit is de belangrijkste raad die ik je kan geven, die ook gegarandeerd succes zal verzekeren.

En dus : succes!! ;)

Loeten
18-08-2006, 14:43
Aha, dat van die banden had ik een licht vermoeden... Weet niet of ik dat er ook ga op zetten. Lijkt mij nogal, tja, kweetniet... Het is eens wat anders maar, neej, beter als ik ergens reservebandjes zou liggen hebben.

Onthou 1 ding en vergeet het NOOIT : EERSTE LAAG = MISTLAAG!!!

Okey hihi :o

Dat van die mistlagen had ik al vaker gelezen; ook voor de verf en zo is dat heel belangrijk. Vandaar ook dat ik die Motip / Dupli Color zo goed vind. De verf komt er veel dunner en gespreider uit zodat je direct nevels heb.

Ik ga me dus zeker aan je raad houden en beginnen met enkele heel lichte mistlagen.

:Offtopic: Sennake, het valt me trouwens op dat jij op je profielfoto zo sterk op die chief van CSI (Las Vegas) lijkt. Hoe heet diene insectenkenner nu weer... Allez, en ik mis geen enkele van de drie reeksen... Het hoofd van het team die last had van doofheid... GIL GRISSOM... Best grappig...

Okey, ik ga me nu even in de mist wagen... More tonight...

Steven
18-08-2006, 21:35
heel schoon werk tot nu toe.
vraagje:
in welke kleur is dashbord geverfd? een tamiya referentie?

Loeten
18-08-2006, 21:47
heel schoon werk tot nu toe.
vraagje:
in welke kleur is dashbord geverfd? een tamiya referentie?

Het dashboard is naar eigen interpretatie. Ik vond geen referenties en dus besloot ik maar dit kleur te nemen. Het is XF-66 Light Grey. Natuurlijk niet volgens werkelijkheid, wel jammer, maar niet zo erg en niet zo opvallend als bvb de decals op de body. Iedereen kent de wagen van de buitenzijde, het interieur is vaak onbekend... Normaal moest het Satin US ghost grey (nr 127 volgens Heller)

Kan ik trouwens bij jullie terecht voor het ontbrekende onderdeel of neem ik rechtstreeks contact op bij Heller... Misschien dat je big chief de moeite wil doen in mijn plaats nu hij weet dat we beide neef zijn van dezelfde nicht, :applaus:

Grtzz

Steven
18-08-2006, 21:52
Het zal makkelijker en vlugger gaan als je zelf Heller contacteert. Als je het via ons doet dan contacteer ik heller dus is het eigenlijk een omweg.
Nu weet ik niet hoe het zit met Heller want naar het schijnt gaat het heel slecht met Heller en komt een faillisement heel dichtbij.

Loeten
19-08-2006, 09:37
Het zal makkelijker en vlugger gaan als je zelf Heller contacteert. Als je het via ons doet dan contacteer ik heller dus is het eigenlijk een omweg.
Nu weet ik niet hoe het zit met Heller want naar het schijnt gaat het heel slecht met Heller en komt een faillisement heel dichtbij.

Heb daar iets van gehoord / gelezen...

Straks moet ik nog een nieuwe doos aankopen... :fight: Misschien kan ik me redden met een lampkapje uit een andere doos. Maar dan zal die later ook een kapje te kort komen :s

grtzzz (enne mistlaag 1 ligt erop)

Loeten
21-08-2006, 14:23
Na 3 mistlaagjes en 1 dekkende laag Semi Gloss ben ik weer verder gegaan. Ik vrees evenwel een beetje te vroeg. Of de dekking op de raamspijlen was niet voldoende. Bij het afplakken voor de raamrubbers zijn de decals daar namelijk gesneuveld...

Gelukkig heb ik het rustig aangepakt en had ik enkel maar dat raam afgeplakt. Nu weet ik wat me te wachten kan staan bij de andere ramen. Eerst ga ik nog 24 uur wachten eer ik verder doe om die vernis nog beter te doen hechten.

Foto's van na de nevellagen:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6730.jpg

Na de laatste deklaag:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6734.jpg

Het afplakken van de ramen:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6726.jpg

:gas:

Dragonfly
21-08-2006, 16:44
ziet er allemaal zeer netjes uit

Nismo
22-08-2006, 00:08
Na 3 mistlaagjes en 1 dekkende laag Semi Gloss ben ik weer verder gegaan............................................ .....

Had je niet beter met "GLOSS" gespoten, want Semi-Gloss is zowat tussen mat en glanzend in.

Sennake
22-08-2006, 06:59
Na 3 mistlaagjes en 1 dekkende laag Semi Gloss ben ik weer verder gegaan. Ik vrees evenwel een beetje te vroeg. ... Eerst ga ik nog 24 uur wachten eer ik verder doe om die vernis nog beter te doen hechten.


Oeioeioei!! Hier gaan RAMPEN van komen!!

1) Semi-gloss vernis is eigenlijk de verkeerde vernis, het moet gloss vernis zijn maar goed, dat is een kwestie van smaak en tenslotte kan je als laatste laag nog altijd een laag gloss zetten.

2) ZEER BELANGRIJK : Gunze Sangyo vernis is zeer goede vernis MAAR heeft een zeer lange droogtijd nodig!! Tussen de lagen door volstaan 24 uur, maar na de laatste laag moet je MINSTENS een week, bij voorkeur zelfs 2 weken wachten vooraleer verder te doen!! De vernis LIJKT helemaal droog van buitenaf, maar dat IS NIET ZO! De onderliggende lagen drogen erg langzaam, zeker als je de tussentijden van 24 uur niet gerespecteerd hebt. Dus als je het model aanraakt lijkt het perfect droog te zijn, maar als je het begint te manipuleren gaan de onderliggende vernislagen beginnen te schuiven en staan je vingerafdrukken er overal in. Ook het loskomen van decals door afplakfolie is hier een gevolg van. Geloof me, leg dat model opzij tot minstens september en doe verder aan de BMW. Je zal er wel bij varen!

Een goede raad van via secura, euh ik bedoel Sennake. ;)

Loeten
22-08-2006, 10:15
1) Semi-gloss vernis is eigenlijk de verkeerde vernis, het moet gloss vernis zijn maar goed, dat is een kwestie van smaak en tenslotte kan je als laatste laag nog altijd een laag gloss zetten.

Ik had eerst zoiets als: Gloss zal teveel blinken, dus dan maar Semi Gloss, maar zoals ik de wagen nu zie, vind ik ook dat hij veel te mat uitkomt. Ik haal dus zo gauw als mogelijk nog een busje Gloss. Aangezien ik enkel de voorste raamrubbers heb gedaan, kan ik dus nog een nieuw laagje zetten.

2) ZEER BELANGRIJK : Gunze Sangyo vernis is zeer goede vernis MAAR heeft een zeer lange droogtijd nodig!! Tussen de lagen door volstaan 24 uur, maar na de laatste laag moet je MINSTENS een week, bij voorkeur zelfs 2 weken wachten vooraleer verder te doen!! De vernis LIJKT helemaal droog van buitenaf, maar dat IS NIET ZO! De onderliggende lagen drogen erg langzaam, zeker als je de tussentijden van 24 uur niet gerespecteerd hebt. Dus als je het model aanraakt lijkt het perfect droog te zijn, maar als je het begint te manipuleren gaan de onderliggende vernislagen beginnen te schuiven en staan je vingerafdrukken er overal in. Ook het loskomen van decals door afplakfolie is hier een gevolg van. Geloof me, leg dat model opzij tot minstens september en doe verder aan de BMW. Je zal er wel bij varen!

Ik heb eigenlijk projectjes genoeg lopen om deze Citroën de kans te geven uit te harden. Het zal dus ook zo lopen met de BMW. Ben ik effe blij dat ik deze voorgenomen heb. Met al die decals was de M1 nu geruïneerd...

Nogmaals dank voor je hulp Sennake !!

Een goede raad van via secura, euh ik bedoel Sennake. ;)

Oei hier is het via Dexia...

Deze gaat dus even op een veilige plaats om geen rampen te krijgen.

:gas: :gas:

Flame
22-08-2006, 15:57
luisterd toch naar de goede raad !!!!!!!!!

Loeten
22-08-2006, 16:40
luister(t) toch naar de goede raad !!!!!!!!!

Ja zo hoort het ook he Flame... :applaus:

Dit project wordt nu eventjes netjes opgeborgen om uit te harden. Op deze manier ligt de body en al de rest niet vol stof: doos netjes toe en opzij...

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6747.jpg

See ya in september...

BSmodels
22-08-2006, 18:03
allé, t' is niet te schatten.
Ik heb vorige week net hetzelfde meegemaakt. Vernis lag er meer dan een week op, dus dacht dat het wel Ok was. Bij mij was het een decal op een decal die eraf kwam. Het rare was dat er eigenlijk een plekje iets groter dan de decal was losgekomen, je zag duidelijk waar de decal gezeten had. Er was als het ware een "putje". Decal was gelukkig niet kapot en heb alles voorzichtig kunnen repareren.

stilaan begint de Gunze vernis zijn geheimen prijs te geven :)

Loeten
23-09-2006, 18:31
Tijd om deze weer uit de doos te halen. Allez, de kas stond wel uit de doos om uit te harden. Denk en hoop dat het voldoende was. Daarnet even in het herfstzonnetje gezet voor foto's. Morgen komen de lichten erop en worden de x-18 laagjes gezet...

foto's:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6928.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6929.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6930.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6935.jpg

:D

Flame
24-09-2006, 00:08
mooi geheel en de glans is er ook, ligt goed gaaf

Duval The Best
24-09-2006, 01:09
Ziet er heel mooi uit hoor !
knap gedaan

vinnie
24-09-2006, 09:33
mooi mooi mooi das alles wat ik er kan van zeggen :applaus: :applaus:
GRTS vinnie

Flame
24-09-2006, 16:02
:) :p :d ;) twas maar een proef:applaus:

Loeten
29-09-2006, 22:14
:fight: :fight: :fight:

Zot word ik ervan... Hoe een model naar de knoppen helpen in 5 stappen...
Netjes afplakken om mooie raamrubbers te schilderen en lap, de decal van de ADAC rally is gesneuveld... Ik vrees dat hier mijn laklaag de mist is in gegaan: is stukken en kapotgescheurd. Het zal dus toch de versie van de Monte Carlo moeten worden. Hopelijk komen die decals ook makkelijk mee...

Tweede ramp: de raamrubber boven het voorste raam is verre van perfect. De lijn is mislukt ook al werd het goed afgeplakt. Het trekt op niks...

Of hoe je een goeie paintjob en decallering doet verdwijnen als sneeuw voor de zon en een mooie wagen doet mislukken. De decals vallen nog te redden met de andere, maar die rubber...

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Modelbouw_004.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Modelbouw_005.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Modelbouw_006.jpg

:frusty: :frusty: :mad: :mad:

206WRC-ke
30-09-2006, 00:40
Vandaar dat ik steeds altijd de decals op het laatste aanbreng als raamrubbers enzo geschilderd zijn...

Wel jammer voor je mooie model!

scoobyfreak
30-09-2006, 01:00
Is idd wel kl.... hoopenlijk krijg je die raamrubbers nog mooi

is anders wel een prachtig model aan het worden.

Loeten
30-09-2006, 10:33
Vandaar dat ik steeds altijd de decals op het laatste aanbreng als raamrubbers enzo geschilderd zijn...

Wel jammer voor je mooie model!


Dat deed ik dus vroeger ook zo. Maar dan kon je geen beschermende lak over je decals aanbrengen. Ik heb nu gewoon de stappen van Huudo en Sennake gevolgd. Daar is helemaal niks mis mee hoor. Ik vermoed dat op die plaats de wet coat te droog was...:( Ik ben alvast op mijn hoede voor de M1. Deze Xsara zal zeker nog te redden vallen. Heb er nu ook een nachtje over kunnen slapen he. Plus, het valt op dat het enkel een decal van Heller is die mee kwam, die van Renaissance zijn blijven hangen...

Grtzzz

Loeten
30-09-2006, 20:25
Zo down was ik gisteren, zo happy ben ik vandaag! Alles lukte zoals het moest. Ben ook extra voorzichtig geweest met de decals.

Voila: zo staat hij er nu bij:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6949.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6954.jpg

Vanavond komen de lichten en de ruiten erin en plaats ik de roosters. Normaal komt er vanavond ook nog een foto-overzichtje... Hij is dus zo goed als klaar (95% of zo)

De gescheurde decal wordt dan hersteld van zodra de tweede doos van de Citrioën binnen is (voor versie 2006).

Grtzzz

BSmodels
30-09-2006, 20:59
hélaba, zo gaat dat niet hé, vertellen wat je gedaan hebt :fight:

Loeten
30-09-2006, 21:25
hélaba, zo gaat dat niet hé, vertellen wat je gedaan hebt :fight:

Niet zoveel hoor. Hoopte op meer, maar zat met den thuiswacht..

Anyway, ben dus begonnen met het weghalen van die mislukte raamrubber met thinner. Daarna opnieuw afgeplakt en geschilderd, net als de raamrubbers aan beide zijden. Ook aan de voorste bumper kwam een streepje mat zwart.

Ondertussen zitten de koplampen erin (met oranje detail voor knipperlicht), de roosters zijn ook geplaatst, net als dat grijze camstuk naast de luchthapper.

Straks of morgen het vervolg...:gas:

Loeten
01-10-2006, 19:30
Hij is zo goed als af. Deze avond komen nog:

- enkele decals op de ramen
- het laatste lampenkapje
- de antennes
- enkele retouchkes

Dus tegen 22.00 uur mag je een fotoreeks verwachten. Zal wel van binnen zijn aangezien er buiten een onweer langsgekomen is...

Even een sneakpeak:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6961.jpg

Grtzzz

Loeten
02-10-2006, 00:20
Voila, we zijn er. Net voor middernacht is ie klaar. Op dat ene glaasje van het linkervoorlicht na, maar dat plaats ik morgen. Ik moet daarvoor in de voorraadkast van modellen en die kast staat bij het zoontje in de kamer...

Morgen probeer ik nog wat goeie foto's te maken bij daglicht. En dan krijg je een kort bouwverslagje met + en - . Nu vlug onder de wol...

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6964.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6965.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_6966.jpg

grtzzzz

Owja, de ruitenwissers ontbreken nog hoor... Weer bijna vergeten...

Guest
02-10-2006, 07:29
Heel knap gedaan.Ik kan het niet zo,maar ik heb een opmerking ,maak de antennes eens wat dunner.Als je geen draadjes hebt is dit zeer eenvoudig,je neemt een stuk afval waar de onderdelen aanhangen .verwarm deze met een aansteker en trekt deze uit dan krijg je heel dunne draagjes plastic ,maakt daar je antennes van ,het gaat nog toffer zijn.
Dit is geen kritiek want ik kan niet zo mooi bouwen.:bye:

MFahrer
02-10-2006, 07:51
Mooi gedaan hoor! Mooie wagen, die van Loeb!!!

G.

Gèrre
02-10-2006, 09:43
mooi mooi die xsara van Loeb

snowybjorn
02-10-2006, 11:05
ondanks de nodige problemen die je gehad hebt, is ie toch heel goed geslaagd.

Duval The Best
02-10-2006, 16:49
Heel mooie wagen hoor !
Knap gedaan , ik zou da ook nog nie zo mooi kunnen.
Maar wie weet zal dat later wel lukken :p

Sennake
02-10-2006, 16:51
Ik kan alleen maar beamen wat hier gezegd wordt, inclusief wat Racer zegt natuurlijk : vervang die vreselijke antennes door dunne ijzerdraad of gerokken sprue; je model zal er de helft beter uitzien!

Loeten
02-10-2006, 17:40
Ik kan alleen maar beamen wat hier gezegd wordt, inclusief wat Racer zegt natuurlijk : vervang die vreselijke antennes door dunne ijzerdraad of gerokken sprue; je model zal er de helft beter uitzien!

Helemaal mee eens, ik heb die er gewoon ongeplakt aangezet voor de kleine, hij wou hem afgewerkt zien. En weet je wat die spruit van bijna 3 jaar zei: die stokjes zijn niet mooi... :applaus: :applaus:

Komt zeker in orde, maar ik ga de onderste delen van de bijgeleverde antennes wel hergebruiken als voetstukje. Ik heb dat hier eens ergens gelezen.

Grtzz en merci voor de vele hulp en tips ! Dit model kwam er goed uit dankzij jullie mening! Thanks !!

Flame
02-10-2006, 18:15
toch nog een goed einde, knap :gas:

Duval The Best
02-10-2006, 19:57
Helemaal mee eens, ik heb die er gewoon ongeplakt aangezet voor de kleine, hij wou hem afgewerkt zien. En weet je wat die spruit van bijna 3 jaar zei: die stokjes zijn niet mooi... :applaus: :applaus:

Komt zeker in orde, maar ik ga de onderste delen van de bijgeleverde antennes wel hergebruiken als voetstukje. Ik heb dat hier eens ergens gelezen.

Grtzz en merci voor de vele hulp en tips ! Dit model kwam er goed uit dankzij jullie mening! Thanks !!

Ja da wijsheid komt uit een kindermond zeggen ze altijd hé :eek:
Maar is heel mooie auto die je gemaakt hebt hoor !
En de Supra Bazar-auto :eek: en Pyck zijn auto zien er ook prachtig uit.

206WRC-ke
02-10-2006, 21:37
Mooi model !!

BSmodels
03-10-2006, 14:50
prachtig model Loeten.

Na die raamrubbers dacht ik , verdomme t'is naar de kl..... maar geduld en gezond verstand brengt in vele gevallen de oplossing ;)

great work :applaus:



ps: die klein mannen kunnen dikwijls hard zijn hé :D

scoobyfreak
04-10-2006, 00:18
Mooie xsara ze ;) is veel mooier van jou met die roosters die je hebt uitgesneden


vindt het aleen jammer dat je die "citroen en xsara" op de koffer zilver hebt gelaaten. en zou ook de binnenkant van de deuren zwart schilderen, gaat een mooier efect hebben.

Loeten
08-10-2006, 11:07
Scooby, ik heb ook problemen met dat zilveren gedoe langs achter. Hoe heb jij dat opgelost?? Gewoon overschilderen en dan de decal?? Ik ga het onthouden voor de versie van 2006, als ie wereldkampioen wordt.

Voor de deuren zit ik vast, het model is reeds vastgelijmd en heb dit pas achteraf opgemerkt. De meeste modellen hebben van die kuipen waardoor je de binnenkant van de body niet ziet. Deze dus niet en lap, daar heb je het lelijke effect al...

De citroën kreeg nu zijn tweede lampeglaasje, geleend uit een andere kit die ik staan heb: de Xsara 2001. Ook heb ik Heller daarnet gemaild om een nieuw glaasje... Ben benieuwd.

Straks vervang ik nog de antennes en dan mag ie even naar buiten. De zon schijnt, dus fotografieweertje...

Hopelijk heb ik tijd, want met die stemming... Mag straks weer gaan tellen. Hopelijk zijn we vroeg klaar, want morgen zeeklas, zal al zwaar genoeg zijn...

Grtzzz

Loeten
08-10-2006, 11:10
Voor de deuren zit ik vast, het model is reeds vastgelijmd en heb dit pas achteraf opgemerkt. De meeste modellen hebben van die kuipen waardoor je de binnenkant van de body niet ziet. Deze dus niet en lap, daar heb je het lelijke effect al...

Oeps, heb de body toch toevallig losgekregen. Toch een voordeel met secondenlijm. Hoe gek het ook klinkt, maar je krijgt dat wel weer los in tegenstelling tot plasticlijm... Dus dit probleem kan ik nu meteen aanpakken !!

Thanks voor de info !!

Flame
08-10-2006, 14:13
hij is nog niet af en je gaat al restorenen :crazy:

Loeten
08-10-2006, 15:43
hij is nog niet af en je gaat al restaureren :crazy:

Tja foutjes moet je rechtzetten he...

De binnenzijde van de body is nu zwart. Hopelijk is dat wat te zien op de foto...

De antennes zijn afgeknipt, gaatje in gebrand met warme naald, zwart gemaakt en daarna de passende ijzerdraadjes ingelijmd en geschilderd waar nodig. Enkel dat kleintje moet nog.

En daar heb ik nu tijd voor, want ben zonet uitgeloot geweest om niet te moeten tellen... Derde keer opgeroepen, derde keer vrij en naar huis. Pff zoveel geluk zeg...

Grtzzz

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Zeeklas_2006_011.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Img_7017.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/Zeeklas_2006_012.jpg

:p

Duval The Best
08-10-2006, 18:12
Ziet er knap uit !
Amai jij hebt vandaag veel gewerkt aan je auto's :D
Die bmw is ook prachtig vind ik

scoobyfreak
08-10-2006, 22:23
Ik heb die zilveren dingen meegespooten op de koffer en daarna die decals van renaisance op geplakt,en het logo van citroen heb ik het rood van die v'tjes er afgedaan met een mesje.

Loeten
22-10-2006, 16:00
Deze wagen raakt maar niet af. Nadat de antennes vervangen werden, bleken de ruitenwissers naar de knoppen. Mooi aansluiten deden ze ook al niet meer en nu blijkt eentje kapot. Aftermarket dus.

Nog een vraagje aan sennake: welke sluitringen koop ik het best??

http://www.modelkits.be/domino/images/producten/getPic.php?foto=REA24ACR.jpg

http://www.modelkits.be/domino/images/producten/getPic.php?foto=REA24ACR01.jpg

Hier ga ik ze wellicht niet meer vervangen, maar eens je die binnen hebt... Misschien dat de Civic en de M1 ze krijgen. De Lancer zeker en vast.

Grtzzzz

Loeten
22-10-2006, 17:22
Heb even wat foto's buiten gemaakt. De ruitenwissers moeten dus nog geplaatst worden (herfstvakantie).

Voor de rest ben ik behoorlijk tevreden. Enkele tips hier zullen me wel helpen bij de bouw van de Xsara 2006. Bovendien moet ik bij deze nog wat decals herstellen (ook herfstvakantie)

En voor de rest is ie klaar...

(voor de aandachtigen: de wielen staan op de foto's wat paraplu. Dat ligt aan het feit dat die behoorlijk los zitten. In de vitrinekast heb ik ze recht gezet ;))

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_014.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_016.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_018.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_019.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_020.jpg

grtzzz

Loeten
22-10-2006, 17:29
http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_021.jpg

En in de vitrinekast bij zijn vriendjes:

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_022.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/modelbouw_023.jpg

Op naar de volgende...

scoobyfreak
22-10-2006, 17:59
Vraagje,

die spoiler, is dat die van renaissance? want hij staat presies paraplu en is wel enorm hoog ook...

Loeten
22-10-2006, 18:39
Vraagje,

die spoiler, is dat die van renaissance? want hij staat presies paraplu en is wel enorm hoog ook...

Hey Scooby, het is de Renaissance-spoiler hoor. Heb voor alle zekerheid nog eens in de spare box gekeken. Misschien geeft de foto een beetje een verkeerde indruk. Hij staat wel hoog, das juist. Ik heb ook eens naar jouw pics gekeken en volgens mij heb jij de Heller-spoiler gebruikt... Die is heel klein...

Grtzz

Sennake
22-10-2006, 21:12
Nog een vraagje aan sennake: welke sluitringen koop ik het best??

http://www.modelkits.be/domino/images/producten/getPic.php?foto=REA24ACR.jpg

http://www.modelkits.be/domino/images/producten/getPic.php?foto=REA24ACR01.jpg


Maakt in principe niet zoveel uit, maar om te beginnen zou ik de bovenste nemen, die zien er iets eenvoudiger uit.

Loeten
09-09-2007, 07:54
Even deze van onder het stof halen...

De wagen werd nog eens goed onder handen genomen:
- De gescheurde decals werden vervangen.
- De wielen werden beter vastgezet zodat ze niet paraplu komen te staan.
- De wagen kreeg eindelijk zijn ruitenwissers.

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/IMG_9380.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/IMG_9381.jpg

http://albums.modelbrouwers.nl/coppermine/albums/userpics/10261/IMG_9407.jpg

Nu is ie af en kun je de eindfoto's HIER (http://forum.depaddock.eu/showthread.php?t=15277) vinden...