PDA

View Full Version : Belgian Westhoek Classic


BiHorNie
22-07-2006, 17:16
Nog een kleine 2 maanden en dan is het terug zover. De tweede editie van de Belgian Westhoek Classic wordt verreden op zaterdag 16 september!

Wat is de Belgian Westhoek Classic?
De BWC is de vijfde manche van het VAS Classic kampioenschap. Met deze wedstrijd willen we teruggaan in de tijd van het rallyrijden. De bedoeling is om een geheim parcours af te leggen en de verschillende tijdscontroles langs het parcours op tijd aan te doen. De start en aankomst bevindt zich te Deerlijk. De eerste deelnemer vertrekt op zaterdag 16 september om 11 uur en om 21u.30 is de aankomst voorzien.

Met welke wagen kan ik deelnemen?
Deelnemen kan met iedere wagen! Zelfs met je dagdagelijkse wagen! De wagens worden volgens leeftijd wel onderverdeeld in 3 verschillende klasses: de Toer Timers, de Young Timers en natuurlijk de Old Timers.

Hoeveel kost het me?
Er zijn twee verschillende inschrijvingspakketten beschikbaar:
- Pakket 1: 30 euro
Hierin zijn inbegrepen: de basisbenodigdheden (set roadbooks, verplichte verzekering, rallyplaten,...) en tijdens de middagpauze 1 belegd broodje per persoon.
- Pakket 2: 55 euro
Dit is een aanvulling op pakket 1. Je krijgt tijdens de middagpauze 2 belegde broodjes per persoon en na de finish krijgt u een warme maaltijd aangeboden (keuze uit stoofvlees met frietjes of vispannetje met frietjes)

Aan wat kan ik me verwachten?
De BWC staat garant voor een vrij lang en divers parcours. Een kleine 300 kilometer moet er afgewerkt worden in 3 etappes. Hoogtepunt is onze 'marathonetappe' van 136 kilometer. Ook het wedstrijdgebied is vrij uitgestrekt en zorgt voor een diversiteit aan streken. Op het menu staat onder andere de Leiestreek, de Westhoek, Noord-Frankrijk, de streek rond Roeselare en als afsluiter de zijkant van Tielt. De 2 uitgebreide pauzes bevinden zich op het verkeersvrije marktplein van het kleine Westhoekdorpje Geluveld. In totaal zijn er 29 tijdscontroles die aangedaan moeten worden en 4 regularityproeven zijn er gepland.

Is voorkennis vereist?
Voorkennis is niet vereist. Eén week voor de start van de wedstrijd krijgt u het wedstrijdreglement thuis toegestuurd waarin de volledige werking van de wedstrijd wordt uitgelegd. Ook een overzicht met uitleg van de navigatiesystemen is erin verwerkt. Na de wedstrijd krijgt u een bundel "uitleg van de rit" waarin de belangrijkste valstrikken uitgelegd staan. Handig om iets van op te steken dus...

Hoe kan ik inschrijven?
Een folder met daarbij een inschrijvingsformulier vindt u hier (http://users.belgacom.net/vrv/bwc/folder.pdf). Er kan ook online ingeschreven worden via www.belgianwesthoekclassic.tk (http://www.belgianwesthoekclassic.tk).
De inschrijvingen lopen tot 9 september. Opgepast: slechts 60 teams toegelaten tot de start!

Meer info?
Nog meer info is er te vinden op onze website (http://www.belgianwesthoekclassic.tk).
Telefonisch contact kan ook op het nummer 056/60 62 57 (Bjorn Vanoverschelde).


Sportieve groeten en tot 16 september!
Rudy Opdenakker - wedstrijdleider
Bjorn Vanoverschelde - parcoursuitzetter

Pinzie
22-07-2006, 17:37
Hoop alvast erbij te zijn, als ik een piloot of co-piloot heb. Maar dat zal wel in orde zijn tegen dan. Kijk er alvast naar uit !

beesie
26-07-2006, 11:40
Wij zijn er (in normale toestand) zeker en vast bij. En blijkbaar heerst er inderdaad een navigatorschaarste hier op paddock. Ik heb mijn vaste piloot en daar hou ik me wel aan, sorry gasten. Want ik rij niet graag dus ik ben wel kandidaat. Nu ik zoek nog iemand om te rijden op 11 augustus. Het is een gewone autozoektocht van Freddy Maveau in Zonnebeke en aangezien mijn piloot dan in duitsland zit voor de wkrally heb ik nog niemand voor aan het stuur. Zijn er mensen die zin hebben om mij te voeren?
groetjes Beesie

Pinzie
26-07-2006, 17:08
@Beesie,

Neem eens kontakt met me op, mss kan ik wel.

Pinzie

Gielen.p@skynet.be (email en msn)

Kaze
22-08-2006, 15:15
vwalla se.. zonet geregistreerd op het forum.. en mij ingeschreven voor deze rit.
Het wordt een eerste kennismaking met de rittensport.

Ik heb ook even de vas site onder de loep genomen en daar vond ik dat een dagvergunning mogelijk was.

verder nog nuttige weetjes? tips/tricks?

BiHorNie
22-08-2006, 15:31
Bedankt Kaze, kheb net je inschrijving ontvangen.

Op onze wedstrijd komt het vooral op "uithouding" aan. Laat je niet opjagen door de tijdsdruk: controlebordjes missen is erger dan enkele minuten straftijd! Controlebordje missen = 30 strafpunten; 1 minuut te laat = 1 strafpunt.
Let op pleintjes op ingetekende kaart en laat je niet afleiden door controlebordjes die 'vals' zijn. D.w.z. dat die bordjes in een weg staan waar je eigenlijk niet moet zijn. Ze proberen je alleen maar te lokken om die weg in te rijden en zo verkeerd te rijden.

Met dit in het achterhoofd kan je al heel ver geraken.

Nog wat verdere tips:
- schrijf de controlebordjes eerst op een kladblad. Maar vergeet ze dan niet over te schrijven op je originele controlekaart telkens wanneer je aan een tijdscontrole komt.
- er bestaan meetlatjes met schaalindeling om afstanden op stafkaarten te meten. Zo'n latje kan je kopen aan onze inschrijvingstafel voor een klein bedrag.

Kaze
23-08-2006, 10:03
als ik dit hier allemaal lees.. oeioei.. ik ben weer aan iets begonnen
als er maar geen :fight: komt met mijne co..

Pinzie
23-08-2006, 18:04
@Kaze:

nog enkele tips:
- neem eerst en vooral deel om je samen met je co te amuseren
- een mooi resultaat komt er meestal niet vanaf de eerste deelname, dat vraagt tijd, dus wees ook niet teleurgesteld als het niet onmiddelijk lukt zoals je hoopte.
- als je iets niet zeker weet, vraag het dan gewoon aan de organisatie of een andere deelnemer. De sfeer onderling is best goed, en er wordt ook niet moeilijk gedaan om een beginneling te helpen.
- Lees het reglement op de vas-site zeker eens goed , voor je vertrekt.
- Als je co zegt dat je rechtsaf moet en iedereen rijdt links, rij dan rechtsaf, in de wagen is de co de baas. De piloot bestuurt de wagen en is eigenlijk een tweede paar ogen van de co, die de weg in de gaten houden.
- klopt een situatie niet met je roadboek, rij dan terug tot ergens waar je 100% zeker bent dat je nog juist zat, en neem dan de draad terug op.


Groetjes, hopelijk tot dan, en alvast veel plezier en succes gewenst!

Kaze
29-08-2006, 10:10
Gisteren even het reglement met mijn co volledig doorgelezen.
Toch enkele vraagjes van mijnentwege:

Hfdst3 art1 :
"de ideale rijtijd tussen 2 TC's is vermeld in het roadbook....uw ideale tijd vragen is niet toegestaan"

waarom zou iemand de ideale tijd vragen als de rijtijd vermeld staat?
starttijd + ideale rijtijd is toch de ideale tijd?

Hfdst3 art3 :
Hoe kan men een stempelcontrole herkennen?

Hfdst3 art5 :
Moet bij een onbemande controle ook een tijdstip genoteerd worden?


dan verder..
ik heb het wedstrijdreglement en het vas reglement volledig doorgelezen maar vind toch dat ik nog steeds te weinig praktische uitleg gekregen heb omtrent de soorten proeven zelf, waar vind ik hier meer over?

waar vind ik meer info omtrent de beschikbare tools? (tripmaster ed..)

alle hulp steeds welkom!!! :bye:

Pinzie
29-08-2006, 18:43
HOi,

Ik doe pas sinds dit seizoen aan rittensport/classics, maar ik ga toch proberen zo juist mogelijk je vragen op te lossen.

Je ideale tijd vragen mag je niet. Tijdens de rit kom je tijdskontroles tegen, die herkenbaar zijn aan een groot rood bord met een chronometer op en een geel idem bord. Het is de kunst net op tijd de zone binnen te rijden, dus op de ideale rijtijd. Ben je vroeger aan die zone, dan wacht je even ervoor, maar wel zo dat andere deelnemers nog het bord zien staan, en ook nog kunnen aanschuiven. Ben je te laat, dan heb je natuurlijk strafpunten ervoor, men bedoeld dus eigenlijk dat je dan niet een betere rijtijd mag vragen als de werkelijk gereden tijd.

Een bemande stempelkontrole is eigenlijk net hetzelfde als een tijdskontrole, maar dan met een stempel op de borden, ipv een chronometer. Een onbemande stempelkontrole, staat gewoon zoals een letter ergens tijdens de rit. Dan is een stempelkussen tegen een bordje gemaakt, en een stempel hangt aan een koord, je moet dan zelf je kontrolekaart stempelen in het eerstvolgende vrije vakje.

Bij een onbemande kontrole moet geen tijdstip genoteerd worden.

Je kan altijd voor een wedstrijd aan de inschrijftafel nog bijkomende info vragen, die mensen helpen je graag. Net zoals de meeste deelnemers hoor.

Vragen over een tripmaster kan ik niet beantwoorden, want heb er zelf geen. Andere mensen hier van het forum kunnen je er wel misschien mee verder helpen. Enige hulpmiddelen die wij eigenlijk gebruiken, zijn de schaal-latjes, om de afstanden makkelijker te meten, die kan je op meeste ritten goedkoop kopen aan de inschrijftafel. Wat kladpapier, een telmachine, een fluorstift, een paar pennen en eventueel extra verlichting voor savonds, is alles wat wij eigenlijk gebruiken. Wij werken voor de afstandmeting gewoon met de dagteller van de auto, of de boordcomputer.

hopelijk heb je iets aan mijn uitleg!

Met sportieve groetjes !

bozo
30-08-2006, 00:48
Voor Kaze :
Welgekomen bij de rittensport, leuk om nieuwe mensen te zien bijkomen.

Alle info die je van Pinzie hebt gekregen is nuttig en klopt, dus niet veel aan toe te voegen.

Juist nog enkele puntjes:
1/ ' het is niet toegelaten juiste tijd te vragen' : daarmee bedoelt men dat je op de exacte minuut moet binnen rijden aan een controle, omgekeerd bij sommige organisaties mag je die ideale tijd vragen om practische redenen, om soort files te voorkomen, bv ook op het einde van een rit om niet als een onozelaar in de auto op de parking te zitten wachten ed.
2/ als ik van u was zou ik mij voor mijn eerste rit niet al te veel aan trekken van die tijd, ben je op tijd zoveel te beter, indien niet geen probleem ( cfr puntenregeling zoals door Bjorn gezegd: 1 controle missen=30ptn, 1 minuut te laat=1pnt)
3/ Als kennismaking met rittensport is een 'classic' misschien niet ideaal ( wel als 'vuurdoop') omdat er maar één klasse is en dus geen beginnersklasse. ( ik spreek uit ervaring want ik heb m'n broer eens meegesleept op de eerste 'classic', vertrek op de Rode Berg, en toen we op de parking van Bellewaerde een soort 'special' moesten rijden wist hij niet wat hij zag, zo'n gekrioel van auto's in't donker over die parking) Het voornaamste is u amuseren ! En op deze rit zal dit zeker kunnen.
4/ tripmaster : is een veredelde dubbele dagteller die gemakkelijk terug te zetten is, eventueel kan aftellen ed. Zeker zeer nuttig maar absoluut niet noodzakelijk om goed te rijden : een dagteller en een chauffeur die die teller in de gaten houdt en op 100 meter weet juiste afstand te rijden is voldoende.
Je hebt mechanische tripmasters ( type Halda ed) en elektonische. Electronische zijn goedkoper, beter en kunnen bv gemiddelden weergeven. Mechanische zijn origineler voor oldtimer en zijn (of waren ?) voor sommige wedstrijden enkel toegelaten. Een fietscomputer kan ook perfect ( zelf heb ik er 2 in parallel op mijn Fiat staan en werkt perfect ( wel moeilijker te herinstellen dan een tripmaster, maar véél goedkoper). (Ik voelde me wel een beetje belachlijk toen ik bij de fietsmaker moest vragen of dat computerke boven de 130 km/u kon tellen) ( voor meer info gerust tevragen).
5/ zoals reeds gezegd door Pinzie, vraag informatie aan organisatie en andere rijders. De meeste helpen u met plezier.

beste groeten en succes bij de rit,
Geert. ( team met een rooie mini)

Kaze
30-08-2006, 13:08
pinzie en bozo.. alvast bedankt voor de uitleg.

ik begrijp wel dat je de ideale tijd niet MAG vragen.. maar lees eens goed mijn vraag.
Ik bedoel : waarom ZOU iemand hem vragen in mijn voorbeeld?

je weet de starttijd, en de rijtijd.. dus mits een simpele optelsom weet je dan toch de eindtijd?
(of zie ik ergens iets over het hoofd)

Jan
30-08-2006, 13:43
je weet de starttijd, en de rijtijd.. dus mits een simpele optelsom weet je dan toch de eindtijd?
(of zie ik ergens iets over het hoofd)

Dat is een correcte interpretatie;)

BiHorNie
30-08-2006, 13:45
@ Kaze

Met "de ideale tijd vragen" wordt het volgende bedoelt:

wanneer je uitgerekende tijd (starttijd + rijtijd; zoals je zei) bijvoorbeeld 13u39 is en je komt om 13u32 aan de tijdscontrole, dan mag je op bepaalde wedstrijden meteen binnenrijden maar vraag je aan de controleur van dienst om 13u39.

Op den BWC mag je dat niet, je wacht tot de chrono op 13u39 springt, je rijdt de zone binnen en de controleur schrijft je tijd op... M.a.w.: je mag je ideale tijd niet vragen

Btw: Bozo = Geert Verdonckt?

:bye:

bozo
30-08-2006, 13:53
Een soort misverstand waarbij te zeggen ' al doende leert men ' het probleempje zou oplossen.

Met 'vragen' wordt niet bedoeld 'vragen omdat je het niet zelf weet' maar wel 'vragen om die te krijgen'

Even recapituleren:
Je start een etappe en rijdt tot op het einde. Je weet inderdaad de vertrektijd en of de rijtijd, of de gemiddelde snelheid en de afgelegde km's (als je niet verkeerd bent gereden). Zoals je zegt kun je daarmee uw ideale eindtijd, dus tijd van binnenrijden kennen.
Als je binnenrijdt 'geven' ze je de tijd waarin je binnenrijdt: die wordt op je blad geschreven.
Welnu, stel dat je de ideale tijd mag vragen (zoals gezegd zijn er wedstrijden waarin dit mag om geen files te hebben ed), dan moet je indien je te vroeg zou zijn niet wachten om binnen te rijden tot aan die ideale tijd, maar mag je vroeger dan de ideale tijd binnen rijden en die tijd 'vragen'. Waarbij dan uw 'gevraagde' ideale tijd opgeschreven ( als die nog niet overschreden is natuurlijk) wordt en niet de reele ('te vroege') tijd waarin je binnenrijdt.

( misschien is nog niet gezegd geweest dat te vroeg binnen rijden ook strafpunten oplevert).

Het klinkt allemaal veel complexer dan het is, zul je wel zien.

groeten, Geert.

Kaze
30-08-2006, 14:11
het begint ietwat tot me door te dringen..thx

nog een vraagje:
alle stukken tussen 2 TC's moeten dus
-of aan een bepaalde snelheid gereden worden
-of er moet een bepaalde ideale tijd gehaald worden.

klopt dit?

BiHorNie
30-08-2006, 14:57
Ziehier een controlekaart van vorige editie. Dit krijg je als deelnemer en moet je bij iedere controlepost overhandigen:
http://users.belgacom.net/vrv/bwc/tk_kaart.bmp

Tussen iedere tijdscontrole krijg je de voorziene tijd. Deze tijd is door de organisatie uitgerekend aan de hand van een gemiddelde snelheid (die trouwens in het roadbook telkens ook vermeld staat).


Voorbeeld:
- tijd op TK 17 = 19u.01
- om 19u.39 moet je bij TK 18 zijn.
- bij TK 19 moet je om 19u51 zijn (=19u39 + 12')
ben je pas om 19u53 bij TK 19, dan ben je 2 minuten te laat en krijg je 2 strafpunten.
In dat geval moet je bij TK 20 om 20u.02 zijn (=19u53 + 9' en NIET 19u51 + 9').


Dit heb ik nog geknipt uit een franstalige site ivm het nodige materiaal:

Le strict minium, c'est:
- horloge affichant les secondes, avec grand chiffres lisibles sous éclairage nocturne.
- chronomètre (la seconde suffit) pour les RT
- Si parcours de nuit, un éclairage intérieur pour le navigateur (discret pour ne pas géner le pilote)
- équipement de secours (trousse médicale, triangle, extincteur, roue de réserve et cric)
- calculette

Hij was wel nog iets vergeten: een meetlatje -> te koop aan de inschrijvingstafel :D

Le grand confort (Hum !):
- éclairage extérieur Longue portées (bien réglés sinon inutiles), puissant phare de recul (Attention à la limite de la dynamo)
- Projo à main (Super lampe de poche portant à 100m) pour dénicher les chemins de traverse en pleine nuit.
- repose pied pour le navigateur
- éclairage intérieur avec variateur d'intensité
- loupe éclairante pour les cartes nocturnes
- Pince pour accrocher la feuille de route en vue permanente: LE détail qui tue.
- les tables de moyennes
- horloge à synchronisation radio, toujours à l'heure ...
- trip-master

Kaze
30-08-2006, 16:16
dankt u!

ik begin het meer en meer te verstaan.

Jan
30-08-2006, 16:19
dankt u!

ik begin het meer en meer te verstaan.


Nu nog rijden:+

Kaze
31-08-2006, 14:51
ik zal allicht de ochtend zelve wel nog een aantal vragen hebben.
Iemand vrijwilliger en aanwezig om daarop te antwoorden?

BiHorNie
31-08-2006, 19:59
Welja, aangezien ik parcoursuitzetter ben...
Geen probleem, gewoon vragen naar Bjorn Vanoverschelde :)

Pinzie
31-08-2006, 22:21
En BiHorNie stuurt je dan wel met veel plezier verder naar iemand anders ;)

Trouwens welkom hier op het forum en in de rittensport/classics

Kaze
04-09-2006, 14:30
En BiHorNie stuurt je dan wel met veel plezier verder naar iemand anders ;)

Trouwens welkom hier op het forum en in de rittensport/classics

thx thx!!

ik zal allicht snel te herkennen zijn
-door mijn autooke hier als avatar te gebruiken
-door constant verkeerd te rijden
-door iedereen de oren van zijn hoofd te reutelen voor meer info

:crazy:

Pinzie
04-09-2006, 18:33
Het valt allemaal best wel mee, neem gewoon je tijd ervoor. Je kan trouwens beter rustig rijden en veel bordjes vinden, dan snel, gevaarlijk en roekeloos, en daardoor ook nog eens bordjes missen.
De mensen van de Paddock kom je meestal ook wel samen tegen in het inschrijvingslokaal. Je bent altijd welkom om erbij te komen zitten. Hoe meer ziel(ig)en , hoe meer vreugd toch ;-) ...

Kaze
11-09-2006, 11:35
officiele deelnemerslijst staat online!

Pinzie
11-09-2006, 18:28
Ik ben nog steeds op zoek naar een piloot of copiloot voor in recreatie, dus als iemand zin erin heeft , zo snel mogelijk kontakt opnemen aub !!! Ervaring is geen must... Of als je iemand kent die dat ziet zitten, laat die dan vandaag nog even kontakt opnemen aub !!!

Met sportieve groeten,

Pinzie

email/msn : gielen.p@skynet.be
0495/24.94.02

Kaze
13-09-2006, 10:16
mijn co heeft intussen post ontvangen.. ikzelf echter niet.
is dit normaal?

BiHorNie
13-09-2006, 11:17
Da's normaal ja. De post stond op naam van het team.

Pinzie
14-09-2006, 21:30
Ik zal helaas niet kunnen deelnemen, want alleen mag je niet deelnemen helaas :'( ...
Veel plezier allemaal, en succes gewenst !
Rij voorzichtig, en rij jullie beste wiel voor he ;),

Met sportieve groeten,

Pinzie

Pinzie
17-09-2006, 20:32
Aangezien ik geen (co-)piloot gevonden had voor deze rit, ben ik dan maar gaan meehelpen. Heb me best geamuseerd eerlijk gezegd. Het was leuk om ook eens een wedstrijd van de andere kant mee te maken. Vond het ook tof om weer nieuwe mensen te leren kennen, en zeker als dat nieuwe rittensporters zijn (Kaze en co). Moest wel lachen eerlijk gezegd dat zelfs ervaren deelnemers nog steeds geen rolletje plakband in de wagen hebben liggen, om hun schildje vast te kleven. Zodoende kwamen er vier/vijf af om te vragen of ze een stukje van de mijne mochten lenen. Wel jammer dat weer enkele teams niet kwamen opdagen zonder verwittigen. Een telefoontje kost toch niet zoveel? De sfeer onder de deelnemers was zoals gewoonlijk weer gezellig en sportief. Toch voor zover ik erover kon oordelen, want rond 20.30u ben ik huiswaarts vertrokken. De snelheid lag behoorlijk hoog tijdens de rit, maar de bordjes hingen dan wel erg gemakkelijk. Jammer dat er weer enkele teams hebben moeten opgeven, maar volgende keer meer succes gewenst he! In ieder geval: ik hoop volgend jaar er bij te zijn als deelnemer, want het kriebelde gisteren toch enorm !!!

Met sportieve groeten ...

Pinzie
17-09-2006, 22:44
Als een van de deelnemers een foto wilt van hun, gelieve dan merk,model en nummerplaat van auto door te mailen naar me. Ik heb aan de tijdskontrole enkele foto's kunnen maken tussendoor, dus misschien ook wel van jullie. Het gaat dus om een frontaanzicht.

Met sportieve groeten...

bozo
18-09-2006, 22:17
voor de geinteresseerden : fotos en verslagje van de Belgian Westhoek Rally op http://t.905330.webbuilder02.hostbasket.com/Page65495.htm

proficiat aan de organisatoren : de rit was prachtig, op elk punt OK.
grootste onderscheiding en felicitaties !
Zelfs aan de controleposten werden er door de officials foto's gemaakt !
(en wij dus maar verblind door de flash moeten proberen verder te rijden)

groeten, Geert.

Pinzie
18-09-2006, 22:53
@Bozo: jullie concurrenten uit eigen kamp betaalden erg goed om jullie te verblinden, bij hun lukte het fotograferen zonder flash ;) ...

Kaze
19-09-2006, 10:02
Onze eerste rittensport was er direct eentje van formaat.

Blijkbaar redelijk wat 'must do points' gemist (gezien onze strafpunten)
maar wel altijd redelijk stipt binnengereden. (totale RT 1.6 ofzo)

Volgende keer beter ons best doen!!!

ALLE PICS : http://images.scooterrace.be/thumbnails.php?album=192

enkele teasers:

http://images.scooterrace.be/albums/sracepics/Rittensport/BWC2006/004.jpg

http://images.scooterrace.be/albums/sracepics/Rittensport/BWC2006/029.jpg

http://images.scooterrace.be/albums/sracepics/Rittensport/BWC2006/033.jpg

http://images.scooterrace.be/albums/sracepics/Rittensport/BWC2006/093.jpg

Pinzie
16-09-2007, 16:18
[/B]Hoi,

Aangezien ik geen piloot of co-piloot gevonden heb voor de wedstrijd, heb ik maar aan BiHorNie gevraagd of hij nog ergens hulp nodig had. Blijkbaar was hij net als verleden jaar nog op zoek naar iemand die de 0-wagen volgde om eventueel een post die te laat op zijn plaats was, te vervangen. Dus ik ben zaterdagmorgen maar om 8u vertrokken richting Deerlijk. Onderweg natuurlijk voorbijgereden door Mr. Holemans. Gelukkig had hij de politiekontroles even verder gezien :) . Aangekomen in Deerlijk waren er reeds enkele teams die aanwezig waren en zich ook al ingeschreven hadden. Eerst even een aantal mensen gegroet, en dan gezorgd dat de groene Suzuki klaar stond achter de 0-wagen om te starten. Toen we dan even later ook vertrokken, begon een tof dagje voor mij. Lekker relaxt rondrijden door een prachtig landschap, en ondertussen toch weer enkele valletjes ontdekken. Het eerste deel zat er best snel op.
Terug in Deerlijk snel even mijn co van de vorige rit gegroet met haar nichtje en dan even gezorgd voor de innerlijke mens en dan maar aan het grote deel van de rit begonnen. Dus onmiddelijk de snelweg op en na een km of 20 begon de rit. Heel knap deel deels door Frankrijk en ook hier weer paar valletjes ontdekt. Deze keer was de pauze op een plaatselijke parking ergens in een klein dorpje. Blijkbaar was er voordien nog een evenement, dus kon alles pas op het laatste moment daar opgeruimd/geinstalleerd worden, wat soms voor rare taferelen zorgde toen de eerste deelnemers arriveerden... Hier kon ik even spieken in de tussenstand na deel 1 en amaai, er waren enorm veel teams die geen enkel bordje gemist hadden !!!
Het derde deel was weer een korter deel terug richting Deerlijk. Was ook weer vlot te rijden, maar het bleef toch weer goed opletten voor de deelnemers. Ikzelf amuseerde me nog steeds goed, maar het begon toch lang te duren in de auto nu, zo helemaal alleen. Terug aan de finish dan nog even gewacht en regelmatig eens wat kontrolekaarten naar de rekenkamer gebracht. Ook hier kon ik de tussenstand na deel 2 bekijken en nog steeds was er een groot aantal deelnemers die foutlees reden.
Ik heb niet gewacht op de definitieve eindstand, want ik had nog 150km voor de boeg richting mijn slaapplekje...
Mijn conclusie: zwaar dagje (600km), goed geamuseerd ondanks dat mijn hulp gelukkig niet nodig was, tof om zoveel gezichten nog eens terug te zien en plezier te zien hebben.

Hopelijk amuseert iedereen zich volgende keer even goed, en keep the good spirit up :gas: :bye:

BiHorNie
16-09-2007, 16:26
Superveel dank aan Pinzie voor de aangeboden hulp. Uiteindelijk waren alle posten op tijd op hun plaats, maar dat weet je natuurlijk niet vooraf... Zie vorig jaar trouwens :) Hopelijk vind je volgend jaar een (co)piloot onder het motto "derde keer goede keer". Al zullen we dan wel je hulp missen ;)

Ook bedankt aan de deelnemers en hun positieve reacties terug.

Bjorn

Pinzie
16-09-2007, 18:46
graag gedaan BiHorNie;)

gtr
17-09-2007, 16:28
Mensen die foto's zoeken,sturen me maar een pm.

666
22-09-2007, 20:52
Ook namens ons team felicitaties voor Bjorn en zijn team. Alles meer dan naar wens. Laat dit de standaard worden.
Met 33 tijdscontroles hadden wij ervoor gekozen om vooral foutloos te rijden en minder aandacht aan de tijd te geven. Met in het achterhoofd de tafelritten dachten wij dat de schifting gemaakt ging worden door de navigatie. Blijkbaar verkeerd gegokt want 12 teams reden foutloos. Dan wordt je tijd wel belangrijk en daar schoten we wel wat tekort. :o
Volgend jaar dus het geweer van schouder veranderen en iets meer blazen.:gas:
Daarstraks nog wel even geschrokken want bij het verwijderen van de deurstickers ook "wat" lak meegenomen. Dus toch een minpuntje. Volgend jaar minder sterke lijm Bjorn.:rolleyes:
http://i126.photobucket.com/albums/p87/rallydaf/aaa001.jpg

Guy