PDA

View Full Version : Int. Midweekcross Westerlo 26 juli 2006


TommySoprano
23-07-2006, 19:14
BMB Racepreview: Motorcross: Midweekcross, Westerlo, woensdag i 26 juli 2006

De cross op het Rooiveld in Westerlo is altijd al een beetje anders geweest. Al was het maar voor de datum, sinds mensenheugenis is het Rooiveld het decor voor een internationale motorcross op de laatste woensdag van juli. In de loop der jaren groeide deze enige avondcross op de kalender uit tot een niet te missen evenemt voor motorcrossfans uit de Kempen en ver daarbuiten. Of je nu komt voor de sfeer in de tent of voor de spannende wedstrijden op het spectaculaire ciruit, iedereen vindt er zijn gading.

Zoals steeds heeft organisator Jef Bens, ook nu weer een mooie affiche samengesteld. Bij de Inters Open zijn Suzuki-jongens Steve Ramon en Kevin Strijbos, de voornaamste publiekstrekkers. Strijbos won overigens de vorige twee edities en rijdt in eigen provincie. Net zoals Joël Smets, die al vaker op het Rooiveld won, een er één van de publiekslievelingen is. Ook voor Ken De Dijcker, is deze wedstrijd een beetje een thuisrace, want Westerlo ligt nauwelijks op een steenworp van het Hageland. Andere grote namen die aantreden zijn: Danny Theybers, Manuel Priem , Tom De Belder, Kristof Salaets. Voor wereldkampioen MX3 Sven Breugelmans is deze wedstrijd een mooie gelegenheid om zich met zijn MX1 collega’s te meten. Dit sterke deelnemersveld wordt nog aangevuld met rijdersn uit FAM-federaties waarvan Tom Van Loon en Jelle Grade, de voornaamste zijn.

De zijspannen werken in Westerlo, de laatste wedstrijd van hun BK af. Ook nu weer start het duo Daniël Willemsen/Sven Verbrugge als absolute favorieten. Maar wie weet kunnen de Hendrickx teams, Jan Hendrickx/Tim Smeuninx et Joris Hendrickx/Eli Picart voor een verassing zorgen. En dan hebben we het nog niet over Rupeiks/Kurpnieks of de steeds spectaculaire combinatie Nicky Pulinx/Ludo Somers.

Dennis Verbruggen zal dan weer de grote vedette bij de Inters MX2 zijn. Het lijkt wel alsof Verbruggen steeds iets te vieren heeft in Westerlo. In 2005 was hij net junior Wereldkampioen 125 geworden. Deze keer zet hij aan als kersvers Europees kampioen 125cc. Verbruggen zal het onder andere opnemen tegen Joël Roelants (3e in het EK 125cc) en Jeremy van Horebeek (5e in het EK 125cc). Vooral van Roelants mogen we vuurwerk verwachten in deze wedstrijd die door zijn eigen club wordt georganiseerd. Of wie weet kan man in vorm Gilles Dejong, het leven van deze EK-toppers zuur maken. In Westerlos krijgt de Brusselaar een omloop voorgeschoteld waarop hij zijn technisch kunnen kan uitbuiten

Want Westerlo is een schoolvoorbeeld van hoe je op een vlak terrein, toch een spectaculair circuit kan maken. Kombochten, tafelsprongen, snelle bochten, step-up, het Kempense parcours biedt verschillende technische mogelijkheden.

Het is duidelijk dat Westerlo een niet te missen afspraak is voor elke motorcrossfan.

We merken nog op dat in de nevenreeksen de Juniors MX2 uitzonderlijk een aparte wedstrijd betwisten.

De eerste training vangt aan om 9u10 met die van de Beloftenklasse. Zij bijten de spits af vanaf 12u2O.

Meer informatie bij organisator, Jef Bens (Tel.: 014/26.46.53, Fax.: 014/26.44.88, E-mail.: jef.bens@belgacom.net.)