PDA

View Full Version : Joël Roelants wereldkampioen MX-18


TommySoprano
14-08-2006, 19:30
Joël Roelants, uit Grobbendonk, is de tweede opeenvolgende junior-wereldkampioen motorcross (-18 jaar) uit dat dorp. Vorig jaar was dorpsgenoot, Dennis Verbruggen, de beste -18 jarige in dit ééndagskampioenschap.



Roelants, die voor het Jacky Martens Racing KTM-team uitkomt, had in het Finse Vantaa, genoeg aan een eerste en vierde plaats in de manches om de junior-wereldtitel binnen te rijven. Daarmee realiseren, Joël en het team één van de vooropgezette objectieven voor dit seizoen. Roelants, die vorig weekend in Namen zijn GP-debuut maakte, kon toen helaas geen punten scoren. Het Junior-WK staat namelijk niet open voor rijders die in het WK MX2 punten scoorden. Na een derde plaats en twee zeges in het Europees kampioenschap kan Roelants met dit WK, weeral een mooie prijs aan zijn, dit seizoen goed gestoffeerd palmares toevoegen.



Dinsdag staat Roelants op de Keiheuvel in Balen al terug aan de start voor de zesde ronde van het BK MX2, waarin hij ook nog kans maakt op het kampioenschap. Roelants zal in Balen wel rekening moeten houden met streekgenoten Dennis Verbruggen en Dennis Dierckx.



Op onderstaande link vind je de eindstand van dit junior WK terug:



http://www.mylaps.com/results/newResults.jsp?id=384498