PDA

View Full Version : Gumball in aanbouw: concurrentie op de baan voor Johan's Benz


MFahrer
18-08-2006, 07:44
Zoals Johan al vermeld heeft, wordt de klasse na de nieuwe 70-74 Le Mans klasse op Petit Spa een buitenbeentje... we organiseren een 1/24 editie van de decadente Gumball wedstrijd en proberen er het etappe principe zoveel mogelijk over te nemen. En wat is een Gumball zonder feestje? Dat "principe" gaan we ook zo veel mogelijk op die speciale avond gebruiken.

Ons Gumball idee is vooral gegroeid omdat er zoveel prachtige straat supercars bestaan die we in geen enkele wedstrijd kunnen gebruiken... vandaar dat we dit principe opgestart hebben. Dankzij Flame hebben we nu ook ons eigen Gumball decals! (Bedankt Flame!)

Vanaf het moment dat we aan het Gumball principe dachten, ging mijn voorkeur uit naar een Ferrari Enzo! Onmiddelijk dacht ik aan de prachtige enzo van Tamiya... maar na de doos geopend te hebben, bleek de body uit enorm veel delen te bestaan (deuren, bumpers, vleugels, neus apart). Schitterende doos voor een modelbouwer... voor een slotracer minder interessant omdat de body veel sterkte verliest. Wat later inspecteerde ik de Revell Enzo en zag dat de body in grote stukken gemaakt was... veel beter dus voor onze hobby.

http://www.abcmodelsport.net/images/www.abcmodelsport.net/big/bg260911614056896.jpg

Voorlopig heeft de body dus drie lagen rood gekregen, de motorkap en de achterpoiler zijn apart gespoten om de motor beter te kunnen nabouwen. Vreemd genoeg is dit een beetje een wazige foto:
http://img.photobucket.com/albums/v346/tDI_Fahrer/gumball028.jpg

Wordt vervolgd...

G.

Lester
18-08-2006, 12:56
Super mooi :drewl: Gunther. En denk wel dat het een baanklever zal zijn, zo te zien aan de bouw...

Johan