PDA

View Full Version : Nieuw wormvirus wist harde schijf


Rrubinio
16-01-2002, 23:43
*Er is weer een nieuwe wormvirus gesignaleerd. 'Gigger' richt op de geïnfecteerde computer serieuze schade aan. Alle bestanden met de extensies asp, htm en html worden geïnfecteerd, alle andere bestanden worden gewist. Bij de volgende opstartbeurt wordt de harde schijf geformatteerd. ’'JS.Gigger.A@mm' verspreidt zich via Outlook en IRC en is geschreven in Javascript en Visual Basic. Het virus is nog niet massaal in omloop. U kan best uw virusscanner updaten.

*Hoop doet leven. Wellicht onder dat motto doen heel wat Japanse bedienden momenteel beroep op een talisman om zich te beschermen tegen gevaarlijke computervirussen en hackersaanvallen. Het kartonnen (!) ‘antivirus-kaartje’ wordt verkocht in de Shinto-tempel nabij het zakencentrum van Tokio. De talisman gaat over het altaar voor zo’n 6 euro en verkoopt als zoete broodjes. Al zo’n 2000 Japanse bedienden hebben er eentje op zal. Veiliger is wellicht toch nog steeds om een goede firewall en virusscanner te installeren.

Bron: Multi Media HBvL 16/01/02

INFO
1) MP3-speler met harde schijf en beeldscherm voor video. (http://www.archos.com)
2) De grootste ?? ( 20ste Hobby & Micro Computerdagen ) (http://www.dipro.be)
3) Freeware computerspellen (http://www.spellenweb.nl)

Werner333
16-01-2002, 23:46
THX voor de info.

Rrubinio
18-01-2002, 01:53
Sinds enkele dagen is er een nieuw virus op het Internet dat zich razendsnel verspreidt en dat bij mogelijke infectie op uw computer grote schade kan aanrichten. Bij deze willen we u meer info hierover geven en enkele raadgevingen in het algemeen. U kan deze info ook terugvinden op de officiële site van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie. (http://www.bipt.be)

Naam van het Virus: 'W32.Goner' of ook 'Gone'

Methode van verspreiding:
- Via E-mail via een attachment 'GONE.SCR' aan een mail. De extensie .SCR is normaal enkel voor screensavers, en op deze manier probeert het virus zich te verbergen voor eventuele anti-virus programma's. - Via Chatprogramma's zoals ICQ en mIRC.

Hoe te herkennen:
- De mail met het attachment heeft meestal dezelfde titel, namelijk 'HI'
- Als tekst in de mail staat er meestal de volgende tekst:
How are you ?
When I saw this screen saver, I immediately thought about you I am in a harry, I promise you will love it

Wat doet dit virus:
- Dit virus probeert een heleboel programma's, en dan vooral anti-virus programma's onklaar te maken. Een volledige lijst van programma's vindt u op de site van het BIPT.
- Het probeert dan zichzelf te installeren op uw C:schijf (uw harde schijf)
- Daarna probeert het zichzelf verder te sturen via uw mailprogramma.

Enkele algemene opmerkingen:
- Open nooit mail van mensen waar u nog nooit van gehoord heeft, en die u opeens een mail sturen
- Wees altijd dubbel waakzaam bij het openen van enige attachment in een mail
- Stel uw Mailprogramma zo in dat hij NOOIT automatisch de attachments opent en installeert. Zo heeft u geen controle meer over wat er met uw e-mails gebeurt
- Het gebruik van een anti-virusprogramma is altijd aan te raden, op voorwaarde dat u regelmatig de nodige updates download van het Internet.

Wat als u toch geïnfecteerd bent:
Op dit moment zijn er geen specifieke mogelijkheden tot het verwijderen van dit virus. Wij raden u aan contact op te nemen met een computerwinkel en/of specialist voor het verwijderen van dit virus.

Bron: Yucom / Tiscali