PDA

View Full Version : Circuit Zolder: Report Racing Festival (Deel 1)


P De Sonville
10-10-2006, 09:35
SRT sluit zijn Belcarseizoen af met overwinning
First Motorsport pakt titel in Klasse 3

Zoals beloofd kwam SRT aan de aftrap met twee Corvettes C5R. Eén in Klasse 1 met het duo Menten-Soulet en een tweede exemplaar in Klasse 4 voor het dreamkoppel Heylen-Bouchut. En hoe de wedstrijd ook zou uitdraaien, Patrick Selleslagh was vastberaden: SRT verzaakt aan de Belcar Last Race. En dat ondanks het feit dat ze als grote overwinnaar uit de letterlijke ‘Slag om de Ardennen’ komen en de leiding veroveren in het klassement. Grote verliezer van de dag was Anthony Kumpen die zich verremde aan de Busstop en op de Porsche van Jeuris-Vetters knalde. Een anticlimax na een zéér gesmaakte wedstrijd tussen de tenoren.

Trainingen: vijfde startrij voor snelste trainers

De eerste trainingsessie was meteen de goede. Op een paar regendruppels na werd die verreden in droge weersomstandigheden. Longin toonde zich de snelste, maar GLPK verloor alle verreden chrono’s op vrijdag omdat Bert op het einde van de pitlane het rode licht negeerde. “Niet gezien”, was het antwoord van Longin. “Ik volgde een andere wagen en merkte het rode licht niet op. Spijtige zaak dat we de pole hierdoor verliezen, maar reglement is reglement”. Door de regen tijdens de tweede chronosessie kon GLPK niet opnieuw voor de pole gaan maar het beperkte de schade door de snelste tijd neer te zetten in de regen met een 10de chrono algemeen als resultaat.
Een volledige SRT-bezetting op de eerste startrij dus met Bouchut-Heylen op de pole, geflankeerd door stalgenoten Soulet-Menten. Opvallend was de derde startplaats voor de Stealth waarbij Hillebrand amper anderhalve seconde moest toegeven op de chrono van Bouchut. Guino Kenis parkeerde de bloedmooie Mosler op de vierde plaats en trapte 2/10 sec. sneller over een rondje Francorchamps dan de Porsche van Penders-Lamot. Pas dan vonden we de Marcos van Goossens-Van Dongen die een gans weekend sukkelde met een zwakke krachtbron die maar op zeven poten hinkte. Stef Van Campenhoudt parkeerde de NGT-Porsche GT3 op een schitterende achtste plaats en was de snelste in Klasse 3. Op de BMW V8 van GS Motorsport na, die op papier eigenlijk een GT-wagen is, kwamen geen toerismewagens aan de start. De BMW’s van Euroracing en MSE zullen er terug bij zijn tijdens de Belcar Last Race, terwijl de Daikin-dames met succes hun BMW 120d lieten proeven van de Dutch Supercar Challenge.
Pechvogels tijdens de trainingen waren ondermeer de Dodge Viper van de broers Grouwels. Het differentieel brak en de mecano’s reden dan maar doodleuk richting Marseille om bij Oreca een nieuw exemplaar af te halen. Een tocht van 2100 km. die achteraf bekeken toch de moeite loonde. Ook AD Sport moest forfait geven tijdens de eerste sessie toen Schreurs op koude banden de vangrails kuste. Kris Wauters en Patrick Schreurs moesten zodoende vertrekken vanop de 36ste startplaats. Samen met de Mc Donald’s-Porsche (Bouillon niet getraind) moest de Rudolph-Viper vertrekken vanuit de stands. De Porsches biturbo van S&P Racing met Grutman-Verdonck (30ste chrono) en JMT Racing met Van Roey-Palttala (11de chrono) stonden door mechanische problemen niet op de startgrid.

Yvonne
10-10-2006, 12:14
SRT sluit zijn Belcarseizoen af met overwinning

Dit suggereert natuurlijk wel dat SRT niet gaat deelnemen aan de Belcar Last Race (voorheen Belcar Masters)...

Maar hier Geen SRT Corvette op BELCAR MASTERS ? (http://forum.depaddock.eu/showthread.php?t=14152) wordt gevraagd om niet te speculeren, want SRT was zich nog aan het beraadslagen....:confused: :crazy: :rolleyes:

Dries DS
10-10-2006, 12:58
Is nog niet via officiële weg (perscommuniqué) bevestigd. We kijken uit...