PDA

View Full Version : Lancia Delta HF integrale 16v 1989 - Italeri - 1/24 - Ref 3689


Loeten
31-12-2006, 18:34
Op vraag van Huudo en Dominique plaats ik hier ook eens een review. Eigenlijk meteen twee omdat deze Lancia Delta in meerdere bouwdozen te vinden zijn. Hier (http://forum.depaddock.eu/showthread.php?p=197775&posted=1#post197775) staat de review van Hasegawa. In deze thread komt deze van Protar/Italeri.

Italeri nam een tijdje terug de gietmallen van Protar over om deze kanjer opnieuw uit te brengen. De referentie van Protar is 18222. Ik bespreek hier enkel de kit van Italeri.

Instructies

Net zoals Tamiya en Hasegawa staan deze in een openklapbaar "boekje". er is een duidelijk onderscheid tussen de kleuraanduidingen en de parts. Het is heel duidelijk en eenvoudig opgesteld maar er zijn dan ook heel wat minder onderdelen te plaatsen. Je krijgt ook een woordje uitleg (geschiedenisles) over de wagen en de rally waarin hij meedeed in het Nederlands.

Decals

Alle nodige decals staan op één decalvel en zijn "printed by Cartograf". De kwaliteit ervan is dus heel goed. Er is ook weinig extra draagfilm te vinden. Een groot negatief punt is de cencuur op de "Martini"decals die afgedekt zijn in het zwart. Het decalvel zit in het boekje en is dus goed bewaard.

Banden

Deze zitten in een apart zakje en hebben helemaal GEEN schuurwerk op het loopvlak nodig: prima kwaliteit en detail.

:gas:

Loeten
31-12-2006, 18:48
Body

Ziet en voelt er heel robuust uit. Is ook niet al te stevig en mankeert nogal wat detail Je moet ook nog heel wat onderdelen (deurklinken, bumpers, motorkap, zijdeur) toevoegen aan de body. Vraag is hier wat de pasvorm daarvan dan is? De gietnaden vallen mee maar boven de zijramen is nogal wat schuurwerk nodig. De openingen in motorkap en bumper zijn dicht dus er is werk aan de winkel.

Dat de pilootdeur open kan is positief maar ook hier zal wat werk zijn om het realistisch te doen. Waarom de motorkap open kan is niet helemaal duidelijk aangezien er geen motor te bespeuren valt...

PE-parts

Niks te vinden, dus gordels maken is hier een doe-het-zelf-jobke...

Onderdelen

Net zoals de body is de rest heel bruut, te dik en zonder detail gegoten. Het stuur bijvoorbeeld is een ramp. Op de stoelen zijn de gordels meegegoten maar daar vallen de details dan weer mee. Ook de gril die je in de bumper moet steken is opengemaakt. Net als de velgen. Maar die staan dan weer hol ipv bol.

Het chassis laat ook te wensen over wat detail betreft.

Motor

Die ontbreekt hier helemaal. Zelfs onderaan is niks te vinden en alles wordt netjes afgedekt met een grote beschermingsplaat.

Conclusie

Eenvoud troef bij deze kit. Italeri en Protar wisselen goede zaken met halve rampen af. Velgen en gril zijn open, maar de luchtgaten in de motorkap dan weer niet. Details moet je zelf toevoegen ook al doen ze pogingen door de mogelijkheid van een open deur. Waarom de motorkap dan weer open kan, is mij volledig ontgaan want daaronder is er gewoon niks...

Eigenlijk zou je bijna de twee kits (Hasegawa en italeri) moeten samenvoegen om een prachtig model te maken. De ene vult eigenlijk de tekorten van de andere in...

Foto's volgen nog en gaan door Dominique geplaatst worden.

:gas:

Dominique
02-02-2007, 22:52
Zoals beloofd: bij deze foto's.

Dominique
02-02-2007, 22:54
En de 2e batch foto's: