PDA

View Full Version : Porsche 906 LH - Vroom - 1/43


Gulfie
02-01-2007, 15:44
We schrijven 1966 als Porsche met deze wagen in LeMans deelneemt. Piloten zijnHerrmann en Linge die dat jaar 5de eindigen met deze wagen.
De 906, die tot dan zeker al zijn diensten bewezen heeft, wordt voor LeMans omgedoopt tot een LH versie (Lang Heck). De lange achterzijde zorgt voor een grotere stabiliteit en neerwaardse druk op hoge snelheid.

De 906 wordt door velen tot de mooiste racewagens aller tijde gerekend. Voor mij is de korte versie de mooiste, maar de LH versie is zeer exclusief. Ook in miniatuur. De 906 LH bestond tot voor enkele jaren enkel van Provence Moulage en door een beperkte oplage van deze kits waren ze nog moeilijk te vinden en prijzig.
Het Franse 'Vroom' heeft dan het initiatief genomen om deze kit opnieuw uit te brengen. Het moet gezegd zijn dat deze kit van een veel betere kwaliteit is dan de Provence Moulage versie en dat de onderdelen zoals velgen en tank deksels veel beter gedetailleerd zijn.
Naast een hele reeks exclusieve Porsche modelen maakt Vroom ook andere 'rare' kits op 1/43 zoals een heel gamma van Citroen modellen, transporters, ... maar alles uit de oude doos (zowel young- als old timers).

Verpakking.
Zoals de meeste kits in resin op 1/43 is ook deze kit verpakt in een simpel kartonnen doosje. De onderdelen zijn mooi verpakt in bubble plastic en hoe fijn bepaalde delen ook in resin zijn (spiegels, flaps, ...) niets heeft schade. Ik kocht deze kit bij Grand Prix Models in Engeland en na al het transport was er geen schade.
De decals zitten mooi in een grote radius rond de bubble plastic gewikkeld zodat ze niet te erg geplooid zijn.


Resin delen.
De resin delen zijn, hoe klein dan ook, van een hoge kwaliteit. De meeste delen zoals tank stoppen, uitlaten, stoelen, stuur, ... zijn in resin, maar ook de carrosserie, het chassis en de afdekking van het motor compartiment. Opvallend is de kwaliteit van het giet werk. Er zijn nauwelijk of geen luchtbellen aanwezig!
De kit wordt ook zeer proper aangeleverd ... bijna naadloos.


Niet resin delen.
Achterlichten, versnellingspook en wielassen zijn bijna de enige onderdelen die niet in resin zijn. Ook deze zijn van een mooie kwaliteit.
De bijgeleverde PE set van de ruitenwissers is OK, maar zeker niet overgedetailleerd. Deze zullen dus eventueel vervangen moeten worden door een andere set.
De ruiten zijn gethermovormd. De optische kwaliteit is zeer goed, maar de pasvorm wat minder. Hier is dus een klein beetje werk aan de winkel.


Conclusie.
De kits van Vroom zijn voor iedereen een aanrader. De beginner zal zeker gelukkig zijn met de eenvoudigheid van de kit, de gevorderde bouwer stelt dan weer de hoge graad van details op prijs.
De bouw handleiding is ... onbestaande. De bijgeleverde documentatie bestaat uit een A4 kopij met enkele zwart-wit foto's van de echte auto en een indicatie van de te gebruiken kleuren. Omwille van het beperkt aantal delen in de kit is dit echter geen probleem.

Guido
06-01-2007, 00:21
Ik kende Vroom helemaal niet. Ziet er interessant uit. Hier moeten we de ogen eens voor open houden.