PDA

View Full Version : Porsche 934 RSR - Renaissance - 1/43


Gulfie
15-01-2007, 00:32
De 934 RSR is één van de meest gekende race Porsches uit de geschiedenis van het merk uit Stuttgart. Vele miniaturen zijn hiervan al gemaakt, en Renaissance is dus zeker geen vreemde eend in de bijt, maar deze kit is wel enigsinds anders. Renaissance brengt namelijk een aantal versie van deze auto op de markt, maar deze kit is een kit genoemd 'klantenversie'. Dus het model is volledig gebouwd zoals de fabriek hem aan de klanten aanbood ... dit betekent echter ook dat in de doos geen enkele decal zit! Ook het Porsche logo ontbreekt (een foutje van Renaissance).

Kit inhoud.
Het doosje zit, zoals bij de meeste Renaissance kits, goed vol. Dit is een kit uit de serie 'Integral!' dus dat betekent dat ze een goede vorm van detaillering is. Waar in de meeste kits de carrosserie één deel is en het chassis een ander, is deze kit uit veel meer onderdelen opgebouwd. Alleen de voorbumper bestaat al uit 5 delen.

Gegoten delen.
De gegoten delen zijn van een zeer geode kwaliteit (zoals altijd bij Renaissance) ... totdat ik de motorkap in de gaten kreeg. Hier ontbreekt dus de helft! Het midden stuk van de motorkap is ... WEG! Dat wordt dus de restanten monteren en uitplamuren ... of een nieuwe proberen op de kop te tikken bij Etienne D'Hondt.
De carrosserie is een versie met de deuren dicht, maar er zit nog een aparte deur bij, dus een deur open maken kan. Dit is dus de specificatie voor de versie 'Integral!' bij Renaissance.
Het chassis is ongelofelijk mooi uitgewerkt en de details op de carrosserie zijn adembenemend.
Raar is echter dat de rolkooi ook uit resin gemaakt is. Dit zorgt ervoor dat ze een beetje fragiel en dik is en zeer veel braam bevat.

PE delen.
Kwaliteit en kwantiteit zijn hoog! Kortom ... veel stukskes die er goed uitzien. De delen in metaal zien er echter bijna verchroomd uit (zoals remschijven) ... dat wordt schuren dus.

Gedraaide delen.
Velgjes, koplampen, centrale wielmoeren ... goede kwaliteit en juiste vorm + afmetingen.

Thermo gevormde delen.
De ruiten en koplampglazen zijn gethermovormd en passen op het eerste zicht goed. Ook zijn er geen fouten.

Handleiding.
Verrassing! Er is een handleiding ... ah ja, want als je 's morgens niet opstaat met Porsche en er 's avonds niet mee gaat slapen krijg je de bumpers niet gemonteerd! Voor de rest ... goede referentie naar kleuren, vormen, volgorde, ... maar enkele referentie foto's zijn niet overbodig.