PDA

View Full Version : Petit Spa interclub SMC @ Merlijn


MFahrer
19-03-2007, 16:00
Zondag 18 maart, de eerste race voor het SMC kampioenschap van 2007! Net op tijd zijn de wagens afgewerkt! De Firebirds zagen er alletwee héél goed uit, Johans wekenlange zwoegen op de bodies heeft echt z’n vruchten afgeworpen! Zoals voorspeld stonden ze ietsje met de kont omhoog, maar het viel uiteindelijk zeer goed mee! Beide waren ze op voorhand kandidaat voor een concours d’éléganceprijs… zelfs zonder dat we de andere wagens gezien hadden! Ze werden dan ook met de nodige “geste” tentoon gesteld naast en op onze aangepaste Petit Spa teamtruck!

De “Birds”:
http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_2.jpg


Tijdens de kwalificaties toonde Petit Spa dat mooie wagens (de originele bodybreedte, de vele lak- en vernislagen, het uitgebreide interieur en de aangebrachte details) niet noodzakelijk trager moeten zijn dan de andere!!! De #13 kwalificeerde zich 2e, de tweede Bird kwalificeerde zich 8ste!

Samen met de concurrentie:
http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_8.jpg

http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_11.jpg


Tijdens de wedstrijd hebben de beide Petit Spa teams zeer verstandig gereden en er zijn weinig onnodige risico’s genomen! Alleen hadden beide teams met hetzelfde probleem te kampen: beide teams moesten telkens op een lane rijden waar de manche ervoor niemand reed en waardoor die lane dus duidelijk vuiler en bij gevolgd ook véél gladder was dan de andere! Ondanks die gladde banen zijn er zeer mooie rondetijden gedraaid en mooie duels uitgevochten… tot de grip weer weg was! Beide Petit Spa teams hebben enorm veel tijd verloren door onnodig te glijden en het stoppen om banden te kuisen! Zonder dat probleem waren we zonder twijfel een stuk hoger in de rangschikking geëindigd. Tot overmaat van ramp is er dan ook nog een stroomkabel losgekomen op de #13 waardoor er nog meer tijd verloren ging. Uiteindelijk strandden de twee Petit Spa teams op plaats 9 en 10! Hopelijk hebben we volgende keer meer geluk tijdens de wedstrijd!!! Het was zowiezo een goede leerschool voor de 24u van binnen 14 dagen!

De baan:
http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_10.jpg

De "rode":
http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_19.jpg

De "witte":
http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_21.jpg

http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_27.jpg


Wat we hadden verwacht is ook uitgekomen! De Petit Spa wagens zijn terecht nummer 1 en 2 geëindigd in de concours d’élégance, waarvoor nog eens proficiat EN bedankt Johan!

De officiële concours d' élégance winnaar:
http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_7.jpg

De oververdiende trofee:
http://ikandeez.net/av-blink/smcrace1/smc_28.jpg

Meer foto's in het Petit Spa album (http://ikandeez.net/gallery-av/smcrace1?page=1)!

Johan zal hoogstwaarschijnlijk een bouwthread over de Firebirds posten!

G.
:gas:

Flame
19-03-2007, 16:49
Knap wat je hier laat zien, een leuke sfeer ook naast het ciruit:gas::applaus::champagne:

Loeten
19-03-2007, 18:20
Proficiat met die mooie beker !! En duidelijk verdiend ook zou ik zeggen...

Walter
19-03-2007, 21:11
Weeral een concours d'elegance winnaar voor PETIT SPA.Proficiat ook aan Johan voor het mooie werk en aan de andere piloten voor het racewerk.Succes verder nog.
Groeten nog.

BMW ...Kraftbayers!:gas: