PDA

View Full Version : Wagen die lang stil staat


Jerre
30-07-2007, 10:08
De laatste tijd heb ik zin om mij een oldtimer aan te schaffen, meerbepaald een V8 of V6 ;)
Nu staat er in Wallonië zo'n exemplaar (Camaro V8 :drewl:) dat op 't eerste zicht (moet nog gaan kijken) goed uitziet maar jaren heeft stilgestaan omdat het diende als decor in een danscafé / disco-achtig-iets. Volgens de verkoper zit motor e.d. er nog in, maar ik acht de kans groot dat er geen brandstof meer in zit, olie en batterij.
Mijn kennis in automechanica is zeer beperkt (ik zit wel met mijn neus in 10kg cursussen over automechanica ;)), maar hoe kan ik dus zien dat als ik er eventueel olie of zo moet bij kappen, dat ik er nog mee thuis geraak ?

Verder kan ik ook nog kiezen tussen een Capri met een V6 die enkel wat spuitwerk nodig heeft (dat zal wel lukken denk ik) en een prachtige Ford Taunus bij mij in 't straat waar ik een V6 in kan laten lepelen die op Kapaza staat.
Of dat laatste ook te doen is weet ik nog niet, spijtig genoeg.

McLarenboy
30-07-2007, 19:21
Als hij start en de motor draait dan heb je toch al iets van zekerheid. Mijne Golf II heeft 1,5 jaar buiten gestaan, starten deed hij niet. Gewoon een goed opgeladen batterij erin gezet, bougies gekuist en uiteraard gekeken of oliepeil goed zat.

Daarna startte hij wel, maar rijden kon ik er zeker niet mee. Motor moest eerst rustig stationair draaien om alles goed warm te krijgen en dan rustig beginnen bollen om vooral de remmen weer in orde te krijgen. In het begin had ik maar 30% druk precies - maar na een paar kilometer komt dat inorde.

Nu ja, een oldtimer camaro V8 - zal mss iets minder vlot gaan... maar dat zijn mijn vermoedens gewoon

(ps: ook mijn kennis is puur basis, zeker geen volbloed mecanieker)

PUG(z)OT
30-07-2007, 22:20
kameraad van mij moet zo jaarlijks een kennis zijn corvette van de jaren 70 van stal halen, en em is laten warm draaien, alles in orde zetten, zien of alles nog werkt (wagen staat al lang te koop, maar de verkoper is niet hevig om te verkopen..)

hij vertelde me dat hij vorig jaar dus de olie van die V8 had vervangen en de filter, er kwam toen een heel deel roest mee met de olie
dit jaar liet hij opnieuw de olie af en zat er opnieuw roest bij

hij vertelde mij dat dit is omdat die dikke V8's van die tijd aan de binnenzijde niet gelakt of behandeld zijn, dus het gietijzeren blok gaat op den duur lichtjes roesten binnenin, als je dan na lange tijd start spoelt die olie mee in de kanalen en kan dit wel is in extreme schade aan de motor toebrengen...

nu das maar wat ik gehoord heb he, mss is bij een specialist van amerikaanse wagens langsgaan ofzo en wat tips vragen

grtz en nog succes met je aankoop :gas:

Jerre
31-07-2007, 10:40
Bedankt voor de tips :)

Helaas pindakaas moet ik wegens dikke ambras gisteren mijn plannen uitstellen, ik vrees voor een paar jaar :(
(dat heb je als je nog bij je ouders woont. Neen, ik ben geen tiener ;))