PDA

View Full Version : XTREME DRIFT stuurt XD DRIFTMASTER 2007 REMMO NIEZEN naar D1 All Star USA


XD crew
17-11-2007, 10:00
De kogel is door de kerk gedrift, Remmo Niezen gaat definitief deelnemen aan de D1 All Star Match op 25 november a.s op de Irwingdale Speedway in de Verenigde Staten.

Op 8 oktober jl. stelde Remmo Niezen zijn officiële Benelux titel veilig door het Xtreme Drift kampioenschap op zijn naam te schrijven op Raceway Venray. In april 2007 was er emailcontact tussen D1 en XD, maar kort na het behalen van de XD titel door Remmo Niezen ontving XD wederom een email van D1 USA. Op basis van zijn behaalde resultaat bij XD, ontving Remmo een invitatie voor de D1 ALL Star Match. Voorgaand aan de All Star Match vindt ook plaats de D1 Finals, waarvoor Remmo op vrijdag 23 november moet deelnemen aan de Ikaten om een plaats af te dwingen in de Finals op zaterdag 24 november.

XD stelde direct een bedrag van 1500 euro beschikbaar, maar wat er toen gebeurde was werkelijk fantastisch. Een spontane inzamelingsactie, opgezet door Driftforum.nl, resulteerde in een bijdrage van bijna 2000 euro gestort door driftfans en drifters.

Grootste obstakel was het huren van een competitieve driftauto. Een aantal aanbiedingen werden naast elkaar gelegd. Christof Vanderlinden van XRP wendde al zijn contacten aan in de USA, XD contacteerde diverse team, AVB Sports contacteerde diverse team en op woensdag 7 november kwam het verlossende bericht dat de Toyo Tires RX-7 van team BRS beschikbaar was.
http://www.brs-autodesign.com
Een 530 pk sterke, slechts 1100 kg en met een sequentiële versnellingsbak driftmonster. Met dank aan XRP voor het contacteren van de juiste persoon. Een paar hobbels moesten de afgelopen week nog genomen worden. Er moest een huurcontract komen, een crew, een bandensponsor, reserve-onderdelen etc. Afijn, alles is nu in kannen en kruiken, Remmo kan 2 dagen vrij trainen op 21 en 22 november en het lijkt ons sterk als ie alle banden opgereden krijgt.

Andy Jaenen van XD zal Remmo bijstaan als spotter, alsmede natuurlijk het Teuling Racingteam. XD is nu nog druk bezig om ook Joris Hoefakkers naar USA te laten afreizen, aangezien Joris de aangewezen persoon is om een vette reportage te maken van deze unieke trip. Dankzij de samenwerking tussen Xtreme Drift en Pro Drift zal ook Darren McNamara Remmo bijstaan. Darren rijdt al 1 jaar professioneel in Amerika en behaalde in 2007 de titel Rookie of the Year.

Tijdens de XD Fanday en XD Awards op zaterdag 29 december 2007 op Circuit Zolder hoopt XD de reportage te tonen.

Via deze weg bedankt Remmo en XD iedereen die deze trip heeft mogelijk gemaakt en dan in het bijzonder alle driftfans en drifters die belangeloos een financiële bijdrage hebben geleverd.

Brecht
17-11-2007, 17:50
Go Remmo go :worship:

http://www.xtremedrift.com/img/DSC_5157.f32f5b_640_480_wh_photo1.jpg

http://www.xtremedrift.com/img/DSC_5558.5b4d3f_640_480_wh_photo1.jpg

Thomaske
18-11-2007, 13:06
Succes Remmo!!!

Mvg...