PDA

View Full Version : modelbouwbeurs Eeklo


kevjef
16-01-2009, 23:16
“Een zondag zonder zorgen in de “Sparrenhof”
12e KLEINE WERELD MODELBOUWTENTOONSTELLING EEKLO
ZONDAG 1 FEBRUARI 2009
http://home.euphonynet.be/modeleeklo/beurs-2009.jpg
Wederom heeft het bestuur van de modelbouwvereniging Eeklo kans gezien een attractief programma samen te stellen voor alweer de twaalfde “open huis” dag.

Een tiental verenigingen uit België , aangevuld met drie uit Nederland zullen u gastvrij ontvangen in een prachtige zaal. Modellen die het afgelopen jaar gereed zijn gekomen, zullen met voorrang ten toon gesteld worden. Zo bent u er van verzekerd altijd weer nieuwe schaalmodellen te kunnen bewonderen.
Figurines, schepen, vliegtuigen, militaire voertuigen, motoren en burgervoertuigen in diverse schalen, waaronder ook de grote op afstand bestuurbare schepen zullen de tafels sieren.

Hieronder twee zaken die wij u zeker niet willen onthouden.

PRIMEUR
Stadsgenoot en tevens vooraanstaand clublid Freddy Lippens, heeft de primeur een geheel zelf vervaardigd fregat van de Belgische Zeemacht te tonen. Het handelt hier om de BNS Wielingen (F911) Bijzonder aan dit werkstuk is dat het hier geen bouwdoos betreft, maar het in zijn geheel vanaf bouwtekening is vervaardigd in de schaal 1/65. Het schip is “gezet” in een watermassa die het diorama compleet maken. U hoeft er niet naar te zoeken, want gezien de afmetingen kunt u er gewoon niet omheen. Voorwaar een knap staaltje vakwerk.
http://home.euphonynet.be/modeleeklo/_wp_generated/wpe1896cdb_0f.jpg

Vanuit Vlissingen zal de beurs worden aangedaan door een heuse vlootvoogd. Deze admiraal uit de 16e eeuw, presenteert zijn zelfgebouwde houten zeilschepen, die tot in de kleinste details zijn nagebouwd van originele tekeningen. Hij heeft het leven aan boord diepgaand bestudeerd en weet er dan ook van alles over te vertellen.
http://home.euphonynet.be/modeleeklo/_wp_generated/wp92e1dbef_0f.jpg

De opening van de clubbeurs zal worden ingeluid door het afvuren van een stuk geschut uit lang vervlogen tijden. Ook de geschutsbemanning zal gekleed zijn in het juiste uniform. Mocht u dit niet willen missen, kom dan op tijd naar de beurs en beleef het allemaal mee.


Al met al reden genoeg om met uw gezin of individueel een bezoek te brengen aan deze manifestatie.

Mocht u als inwoner van Eeklo en omstreken zo in de ban zijn geraakt van deze materie dan verwelkomen wij u natuurlijk ook graag als lid.


Datum: Zondag 1 februari 2009
Locatie: Feestzalencomplex “Sparrenhof”
Adres: Brugsesteenweg 183
Plaats: Eeklo
Tijden: 10.00 tot 17.30 uur zaal open. Gratis toegang / Mogelijkheid tot het verkrijgen van een verfrissing en een hapje behoren tot de mogelijkheden
Contactadres: Luc De Dapper – 09 377 95 17
Website: http://home.euphonynet.be/modeleeklo/
E-mail: modeleeklo@euphonynet.be of luc.dedapper@pandora.be