PDA

View Full Version : Open Drift Championship 2009


driftreport.nl
22-02-2009, 13:20
Publicatie en bekendmaking Open Drift Championschip 2009

Beste drifters en driftfans, sponsors en relaties,

Er gingen al geruchten en verhalen de ronde.. Maar nu kunnen we toch alvast een tipje van de sluier oplichten zodat iedereen uit het ongewisse komt.
Skylimit Drift en SD Events hebben hun handen in geslagen om de toekomst van het driften in 2009 ook een zekerheid te bieden.
Via een bijzondere samenwerking presenteren wij een kampioenschap dat verreden zal worden op locaties van SD Events en Skylimit Drift in Nederland, België en Duitsland.

Met maar liefst 5 wedstrijden in 2009 presenteren wij u het Open Drift Championship 2009!!



De afgelopen maanden is er veel onduidelijkheid ontstaan over het voortbestaan van het competitie driften in Nederland en België.
Na het wegvallen van Xtreme Drift leek de competitie driftsport een stille dood te bekomen. Vanuit diverse hoeken werd geprobeerd om de driftsport te laten door gaan zoals het is.
En gelukkig is het ook in diverse hoeken gelukt!

In November 2008 is een nieuw bedrijf opgericht genaamd SD Events met Dennis van Orsouw (bekend van Stickerland.nl) aan het hoofd.
SD Events houd zich bezig met het organiseren van driftwedstrijden, driftdemonstraties en drift incentives.
Met partners als Skycell, de Libéma groep en de Van de Most Beheer groep is SD Events in een hele sterke positie betreft locaties en faciliteiten.

Waarom zou men 2 kampioenschappen organiseren met de kans elkaar alleen maar in de weg te zitten als je kan samenwerken.
Daarom gingen SD Events en Skylimit Drift hun bijzondere samenwerking aan om samen een groots kampioenschap op te zetten dat zich richt op het driften en het brengen van de sport naar het grote publiek en gaan SD Events en Skylimit Drift proberen het driften weer een stap hoger op niveau te brengen.

Natuurlijk brengt dat direct een hoop vragen met zich mee. Hoe zit het met het reglement? Voldoet mijn auto nog aan de eisen? Word er gereden met licenties? Deze en vele andere vragen worden beantwoord op de website van de ODC: http://www.opendriftchampionship.com


Technische keuring:
De technische keuring blijft de taak van de alom bekende Rudi.

Licentie?
Er is geen licentie nodig om deel te nemen aan het kampioenschap. Wel is aantoonbare drift/competitie ervaring vereist!


Tussen het ODC kampioenschap door blijven wij ook op andere Skycell events driftdemonstraties geven zoals Speed en Gein Kalkar. Deze evenementen hebben geen invloed op het ODC.

De eerste ronde is al op 25/26 April in Zandvoort. Deze ronde zal worden gehouden tijdens Speed en Gein Vuur & Water.
Inschrijven voor deze ronde of meer info? Neem dan snel een kijkje op http://www.opendriftchampionship.com




Voor meer info ga dan naar http://www.sdevents.eu, http://www.opendriftchampionship.com of http://www.skylimitdrift.be
Of neem contact op met Dennis van Orsouw – info@stickerland.nl
Of neem contact op met Andy Jaenen - info@skylimitdrift.be