PDA

View Full Version : RTM-Racing: foto-verslag trainingssessie Almeria


karld
13-04-2002, 18:38
Verslag

Eens aangekomen, het was ondertussen reeds dinsdag 2-4, hebben we onze uitrustingen in de box geplaatst.
Een tent is er niet direct nodig, want de accomodatie is er voldoende (voor zij die van beton houden toch ...)


Woensdag 3 april ...
Tijd voor het echte werk.
Na het verkennen van de pistes en een laatste check-up van de wagens kan Marc na de middag met de GT3-R het circuit even aftasten om eens te zien hoe hard het hier wel kan, en ja, direct een 1.41 (t.o.v. de 1.44 van vorig jaar).
Er is dan wel een kleine verandering op de piste met een strookje asfalt op de cruciale plaatsten, maar toch, het laat ons voelen dat de R er klaar voor is !!!
Met de GT3-RS is het eerst wat sukkelen om de juiste basisafstelling te vinden, of de banden te hard, of de experimentele schokbrekers te experimenteel ???? de GT3-RS klokt de eerste dag af op een bescheiden (alhoewel) 1.43.

Donderdag 4 april....
Droog, wel koud en veeeeel minder wind.
De reden van de tragere tijden met de RS werden al vlug gevonden: de banden.
De schokbrekers er eventjes naast laten liggen, blijven spelen met de basis afstellingen, spelen met de rijhoogten (tot vervelens toe), tot plots, efkes opschudding !
Frans eraf met de GT3-R met als gevolg: een goed beschadigde neus !

Ongeveer tegelijkertijd bleken onze mecano's het warm water uitgevonden te hebben op de RS, de tijden tuimelen als het ware naar beneden, Rudi plaatst een 1.42 op de chrono, en Marc, die duikt naar het baan-record van 1.38:03. Als je deze tijd gaat vergelijken met de huidige track-records, gereden door snelheidsmotoren, wel, dan zitten we goed !


Tijdens deze vooruitgang met de RS, hebben we natuurlijk ook nog onze handen vol met Franz zijn neus en omstreken, 't is te zeggen, die van de GT3-R !!!


Vrijdag 5 april ...
Van koud naar heet, droog en geen wind (en dorst dat we hadden !!!)
Franz leert vlug de defecten onderkennen die wij tijdens de herstellingen veroorzaakten en vertrekt op de middag naar Belgie (moest die wel gaan werken zeker....)
Met de GT3-RS testen we vanaf de middag de vlakke bodem en de diffuser.
En wij maar knoeien,knoeien,knoeien, en terug blijken het de banden te zijn.
Al vlug gaat het wat beter maar zeker nog niet goed, het ding schijnt te werken maar brengt nieuwe problemen boven: de temperatuur van de auto gaat te veel omhoog.
Dus, zit er niets anders op dean wat te knoeien met de data en de instellingen.
Tijdens het laatste testwerk hadden we ook nog af te rekenen met wat extra problemen, halfweg de bochten, waarop we niet konden reageren omdat de schokbrekerregelingen onbereikbaar werden door de diffuser .... (technisch hé)
Er zit wel wat potentieel in de bodem/diffuser, maar, door een tekort aan ontwikkelingstijd hebben we die maar voorlopig afgevoerd.

Om 18.00h zit het erop, de geblokte vlag over de wagens, opkuis en terug naar België..


Final line:
Een zeer vruchtbare test, R staat scherp, zo ook de Franz, de RS nog scherper en rapper dan de R (dankzij het vele winterwerk) en Rudi en Marc: zeeeeeeer scherp ! Laat het New Race Festival dus maar vlug beginnen !!!
En de sfeer, moet je niet vragen zeker !!!! wreed gelachen, wreed amusement, wreed ploegske, RTM is een echte, hechte ploeg, en net als de wagens gereed voor de eerste meeting ....


Foto's beschikbaar via
http://www.rtm-racing.be/almeria.html