PDA

View Full Version : VW Spring Race - Perdieus Motorsport


Maarten
23-04-2002, 17:46
jawadde,

het slechtste weekend dat perdieus motorsport ooit gekend heeft. een woordje uitleg:

bij aankomst ging het al mis. Bij onze aankomst in francorchamps hebben we de karter van onze mobilhome kapot gereden op het zeer slechte baantje van de karting naar de paddock

dan ging het beter, de vrije trainingen op zaterdag verliepen redelijk goed, alleen stond de auto niet optimaal afgesteld, toch een evenaring van de snelste tijd tijdens de 25u vorig jaar, nl. 3'12'50

kwalifying op zondag morgen: supertijd gerealiseerd door mezelf, m.n. 2'3 seconden sneller dan mijn snelste tijd tot dusver, 3'10'23, met als gevolg dat we eindelijk bij de eerste loting groep geraakten voor de startposities, dit was de 21ste tijd algemeen. we trokken bij de loting de 18de startplaats, nog beter dus. degene die na ons trokken hadden toch wel de pole zeker, beter hetvolgende kaartje getrokken dus, maar ja, tis loting en dan kan je geluk of pech hebben, of tussenin zoals wij.

de race. Pieter vertrok, omdat ikzelf al menigmaal iets heb voorgehad tijdens een start, en omdat mijn vader iets trager is. de gulden middenweg was pieter dus.
hij vertrok redelijk goed, verloor weliswaar een tiental plaatsen maar verbeterde zijn eigen tijd van de kwalificatie 3'15'00 met drie seconden, gevolg na enkele toeren reed hij constant in de 3'12', de auto stond heel goed en de piloot was in vorm.

maar....

na 9 ronden, een half uur wedstrijd, sloeg het noodlot toe. pieter week af van de ideale lijn om zijn positie te verdedigen voor de source, hij stuurde in, maakte een fout en vloog de banden in. de achterligger (n°49) zat door dit manoeuvre in zijn 'gat' en knalde er vollenbak in, zodat de stukken in het rond vlogen. de achterligger zijn capot lag 20m verder, ge moet niet vragen wa voor ne klap!!!

gevolg race over, schade aan de carosserie van voor en langs achter, linksvoor wiel geraakte en verwrongen, achteraan de auto 20cm korter, oliefilter, echappement en wie weet wat nog allemaal geraakt. dit zijn grote kosten, het budget krijgt ongetwijfeld een flinke deuk, laat ons hopen dat het kampioenschap niet in gevaar komt.

volgende probleem is het feit dat de volgende koers al op 11mei in dijon wordt verreden en dit is voor het europees kampioenschap waarin wij op een 10de plaats staan. nu rest de vraag of wij de auto tegen die tijd kunnen afkrijgen, pieter en ik moeten serieus beginnen studeren voor de examens eind mei, begin juni, en hebben dus niet veel tijd, ons vader, marc, vertrek eind deze week op congé, en onze mecanieker zag het ook al niet zo goed zitten vermits hij onlangs in loondienst is getreden en dus niet meer full time in zijn garage aan het werk is.


laat ons hopen dat het lukt de wagen te herstellen
anders ziet het er niet goed uit voor de beide kampioenschappen waarin wij deelnemen, m.n. het Belgisch en Europees kamp.


een weekend om zeer snel te vergeten, al zijn de wonden diep en de gevolgen nog steeds te merken

groetjes

maarten

ps: flitser heeft het ook verre van slecht gedaan, zij zijn sterk algemeen geëindigd en flitser heeft op het einde van zijn relais een snelle tijd gedraaid, een zeer goede voor een eerste koers meen ik. ik verwacht hier een groot verslag over zijn belevenissen en ga dus niet té veel verklappen. flitser (didier) laat maar van je horen dus!

airco
23-04-2002, 18:00
njammie what een verslag ... better luck nexttime zouek zo zeggen

airco

Flitser
23-04-2002, 18:33
Inderdaad, Maarten, mijn verslag komt eraan, ik zal mijn best doen om zo volledig mogelijk te zijn, in ieder geval bedankt voor de lof ;)
Spijtig van de crash, een geluk dat wij niet met de 49 reden want het was ook een uniroyal-wagen. We zijn jullie nog gepasseerd op de autostrade en de schade was inderdaad groter dan ik gedacht had.
Ik ga mijn verslag bij mijn topic posten zoals voorzien was.

Beter luck next time!

Pascal
24-04-2002, 20:06
Dit is uiteraard ook autosport !!!!

Alleszins veel succes bij de herstellingen en bij de volgende race.

C U

JPMontoya
25-04-2002, 22:56
Komt jullie wagen aan de start in Dijon ?

Wat voor team zijn jullie eigenlijk , ik bedoel zijn da een paar studenten bijelkaar ?
vindt het wel leuk jullie avonturen te lezen !!!
je moet maar is een foto'tje posten van jullie wagen

PS kende gij Olivier Verhulst ?

Maarten
26-04-2002, 13:16
ja, ik ken een olivier verhulst ( van sint katelijne waver geloof ik)
hij en zijn vader en moeder zijn vorig jaar trouwens bij ons komen helpen in de tent en aan de muur. Eric(vader oli) en Olivier zelf hebben toen immens lang aan de muur gestaan, ik geloof een uur of vier vijf aan één stuk door
olivier is toen in de pits op een stoel in zijn slaapzak in slaap gevallen

ons team bestaat uit vader (marc) en twee zonen (pieter en maarten, ikzelf dus)
dit is het vierde seizoen dat we funcup doen, mijn broer en ik zijn er echter pas vorig seizoen als piloot ingekomen

wij hebben onze auto binnengedaan bij dubois om hem recht te zetten, wegens zelf geen tijd, ik moet hem één van de dagen normaal gezien gaan halen, de voor- en achterkap van de carosserie worden morgen opgehaald en gespoten, en dus denk ik dat het wel in orde komt om de auto tegen dijon af te krijgen. de piloten zijn echter nog niet bekend. mijn vader zal zeker rijden, en hij had gedacht aan Jeffrey van Hooydonk als tweede piloot (als die beschikbaar is) of evt zijn broer scott. ik zou het eigenlijk nog eens aan kurt mollekens kunnen vragen, als em tijd heeft natuurlijk.
wij rijden in de light klasse (=klasse van degenen die nog nooit iets anders dan funcup hebben gereden), maar dit telt niet voor het europees kampioenschap waaronder de manche van dijon valt, m.a.g. dat we eens een bekende, goede top-piloot kunnen vragen om voor ons te rijden

to be continued ...

maarten

JPMontoya
26-04-2002, 18:13
Ja die zit bij mij opt school Idd ! en hij was daar is over aant vertellen ! die ateliers van jullie zijn die in Bonheiden (woon zelf in Keerbergen)
---
Trouwens ongeloofelijk leuk zo rijden met vader en broer // is er dan nooit ruzie thuis ? :)lol:) als je iemand als JVH of KM kan strikken chapeau ! dan kom ik zeker wel eens zien

Sennake
26-04-2002, 18:25
We houden jullie in de gaten :-)

Maarten
26-04-2002, 18:25
ruzie proberen we te beperken al zijn er uiteraard regelmatig discussies, maar ik moet toegeven dat het wel iets heeft dat je het rijdersteam binnen de familie houdt. veel gemakkelijker om eventuele problemen op te lossen

onze 'ateliers' om het zo te noemen (eerder garage) zijn in Schiplaken- deelgemeente van boortmeerbeek, bij garage Kris

zeker eens afkomen, evt met de 25u dan zal olivier er zeker ook bij zijn, zijn vader is immers een immens grote liefhebber van 24uurs races in francorchamps (die is indertijd nog met de fiets naar daar gereden met de tent op de bagagedrager)

groetjes

Sennake
26-04-2002, 18:26
Ik kom zeker eens kijken (en foto's nemen voor in het MAK-blad).

JPMontoya
26-04-2002, 18:42
Den olivier rijdt die dan mee met 25u
hoeveel piloten eb je dan voor de 25u é stuk of 5ofzo
Wenn is de 25u eigenlijk alst in de zomer is zen ik er zeker bij !

Maarten
26-04-2002, 18:50
neenee, olivier die komt dan helpen hé, wij gingen immers vroeger samen naar de 24u van francorchamps zien
wij rijden met 4piloten de 25u
nog een extra piloot die erbij komt is manfred verbeke
die vervangt ons ook tijdens de examenperiode
manfred heeft trouwens de laatste kartwedstrijd van de mak meegereden in mijn plaats met mighty M racing
das ne kerel van ne meter 80 met een stevige kas, en zijn haar in ne paardestaart en een baartje als ik mij niet vergis (donkerblond)
die reed trouwens sneller dan dries tijdens die race (naar het schijnt)
gene slechte piloot maw

Maarten
26-04-2002, 18:53
de 25u zijn het weekend van den 21ste juli, vol in de vakantie dus

JPMontoya
26-04-2002, 20:07
Staat er ergens een fototje van jullie VW op de site van www.vwcup.com

Werner333
27-04-2002, 00:02
Toch even opmerken dat tijdens de opbouw voor Dreamcar er al veel belangstelling was voor de Fun Cup op de stand van de MAK.
Ze gaan binnekort nog in manches moeten rijden en daarna een finale. ;)

Maarten
27-04-2002, 12:21
bwah op de vroegere site stonder er niet veel foto's, maar nu is de site in andere handen gevallen en ik moet zeggen dat het een zeer grote verbetering is
het is nu een gespecialiseerde firma die zich met de site bezighoudt en dat is eraan te merken, je moet het zeker eens gaan ontdekken op www.vwfuncup.com
ik heb een verslag naar mistery racing gestuurd dus ik vermoed dat daar ook wel foto's van ons zullen op verschijnen

normaal gezien hadden wij dit weekend zelfs op dreamcar gestaan, maar gezien ons voiture een beetje 'geabimeerd' is hebben we wijselijk besloten dat niet te doen

spijtig maar ja, eigenlijk wel een heel slechte moment om zoiets voor te hebben

groetjes

werner, bedankt voor die sig trouwens, valt wel op vind ik
lekker groot hehehe!

Compact
29-04-2002, 18:14
Maarten,
Vorig jaar reed ikzelf mee in de 25 hr. Ik heb tijdens de nacht iemand van uw team meegenomen voor 1 uurtje in onze tweezitter. (nr 333) Toen ik ging tanken werd hij "kotsmisselijk".
Heeft hij het overleefd??? Ik heb hem nooit meer terug gezien?

Werner333
29-04-2002, 18:38
Originally posted by Maarten
werner, bedankt voor die sig trouwens, valt wel op vind ik
lekker groot hehehe!

Euh, ik weet van niks??????

airco
29-04-2002, 19:40
Originally posted by Maarten
werner, bedankt voor die sig trouwens, valt wel op vind ik
lekker groot hehehe!

Maakt me niet echt uit wie de sig gemaakt heeft ...

Ik heb wel graag dat je ze volgens de regels maakt vermeldt in deze thread (http://209.151.91.210/forum/showthread.php?threadid=1582) ... Je moet dus je sig een beetje kleiner maken ...

airco

Maarten
30-04-2002, 18:16
dan is het sennake die hem gemaakt heeft geloof ik
ik durf me wel eens te vergissen tussen jullie twee werner, vandaar
maar airco, als gij da kunt moogt ge da altijd verkleinen, want ik zou begot niet weten hoe dat ge da moet doen
een leek, ik geef het toe
of anders guy of werner, hij die hem gemaakt heeft, gelieve hem te verkleinen, bedankt

ja, compact (of moet ik raf zeggen)

hij heeft het overleefd
hij is trouwens benklak, ook af en toe aanwezig op dit forum
hij had een half uur voordat hij is meegereden een frietje gegeten en dat is hem tijdens de pace-car slecht bekomen geloof ik

Sennake
30-04-2002, 18:30
Vwala, sig is aangepast.

Maarten
01-05-2002, 12:09
mercikes

Spitty
03-05-2002, 11:17
Schoon otooke da FUN-CUPKE (was)

hopelijk snel gemaakt he weet wat da is

veel succes de volgende wedstrijd

Maarten
19-05-2002, 23:51
en ja hoor
hier zijn ze dan de crash foto's (allee toch de foto's van de gevolgen)

Maarten
19-05-2002, 23:53
en nog ...

Maarten
19-05-2002, 23:54
dit is voldoende zou ik zo denken
ook wel pijnlijk genoeg :(

Maarten
19-05-2002, 23:57
soit ... voor de volledigheid de voorkant er ook nog bij