PDA

View Full Version : DVD's rippen naar Divx


Beemer
22-05-2002, 21:07
Wie heeft hier ervaring mee en kan mij vertellen welk programma (of programma's) ik best kan gebruiken in combinatie met welke codec om een goede kwaliteit te bekomen.

Alvast bedankt!

Barry

FleaBite
22-05-2002, 22:10
heb er zelf geen ervaring mee, maar er staan een hoop tutorials op http://www.vcdhelp.com/ , en niet alleen voor DVD- DivX, ook voor VCD, SVCD,...

*mod* schrap die "hoop". Er staat er maar 1 :rolleyes: (of ik heb niet goed gekeken) . Die stata onder "how to" -> "DVD rip". En dan nog ergens onderaan de pagina. Maar die site heeft ook een forum, het ozu mij verwonderen moest er daar niets over staan

TiBo
22-05-2002, 22:32
[bompa mode] In onzen tijd werd dat nog allemaal met de hand gedaan en had ge voor elke stap in de productie van nen DivX een ander programma. De jeugd nu heeft een alles in één programma voor die dingen [/bompa mode] ;)

Op deze site heb ik veel geleerd: http://nickyguides.digital-digest.com/

Hier vind je alles van resizen en bitrates tot rippen ....
Een tijd terug had je nog twee codec om te divx-en; een low-motion en een high-motion codec. Beiden waren ze een deel van de 3.11 codec. Vanaf de 4.0 codec is dat allemaal veranderd. Beide codecs zijn in één versmolten al kan je nog steeds bepalen of het gaat om fast-motion beelden of low-motion beelden.
Vanaf de 5.x reeks is men commercieel gegaan en is het betalen voor de pro versie (nu ja, in principe toch). Ik volg het niet meer op de voet, maar ik neem aan dat 5.02 een hele stap verder staat dan de 3.11 codec.
Ik persoonlijk ben het beste vertrouwd met de 3.11 en heb daar steeds prima films mee gemaakt.

Probeer ook deze site eens voor meer info:

http://www.divx-digest.com/index.html
http://www.divx.com/

Finish
23-05-2002, 00:09
Ik heb net de laatste nieuwe PC-active in de bus gehad mét CD vol met ripprogrammas, decodeerprogrammas, noem maar op.

Zoek daar anders een lekker in ;)