PDA

View Full Version : Win2k game compatibility


airco
21-06-2002, 00:07
Ok op aanvraag zal ik hier eventjes een paar tips geven die de game-compatibiliteit van win2k serieus kunnen verhogen.

De verplichte dingen:

WINDOWS UPDATE
==> ik kan het niet genoeg vertellen dat dit 100% noodzakelijk is. Niet enkel voor windows 2000 trouwens. Ook voor andere besturingssystemen is het aangeraden dit op tijd en stond eens uit te voeren. windowsupdate vind je standaard in je start-menu.

http://www.depaddock.eu/airco/no remove/win2kcompatibilty-windowsup.jpg

Windows Update zal altijd het recentste service pack installeren (kan tot 100mb groot zijn). deze service packs bevatten vaak grote verbeteringen. Voor windows 2000 zitten we op moment van schrijven aan service pack 2. Het is sinds service pack 2 dat gamen onder win2k toch wel een pak prettiger is geworden.

DRIVERS
==> elke fabrikant van hardware brengt op regelmatige basis nieuwe drivers uit. Deze drivers bevatten verbeteringen zodat een bepaald besturingssysteem beter kan comuniceren met bepaalde hardware (bv videokaart)
Vooral voor een videokaart is het bijzonder belangrijk dat drivers recent zijn. Voor de nieuwste drivers moet je op de website van de fabrikant van je hardware gaan kijken.
Heb je bv een videokaart uit de geforce-familie dan is de fabrikant Nvidia en moet je op www.nvidia.com gaan kijken

de trukjes
probeer onderstaande trukjes niet vooraleer je alle bovenstaande dingen hebt gedaan, en nog steeds geen resultaat hebt.

COMPATIBILITY MODE:
Sinds service pack 2 is er in win2k een compatibility-mode bijgekomen. Win2k gedraagt zich dan alsof het een ander besturingssysteem is. Dit zal ervoor zorgen dat de meeste games zullen draaien, al is er misschien wel een framerate-verlies omdat je in compatibility mode werkt.

Standaard is de compatibility-mode echter niet geactiveerd. Daarom gaan we naar START, kiezen daar UITVOEREN. In het kadertje dat dan tevoorschijn komt typen we regsvr32 %systemroot%\apppatch\slayerui.dll en drukken hierna op OK.

Nu rest ons enkel nog spel per spel in te stellen welke compatibility-mode we willen gebruiken. Dit instellen doe je door in het start-menu bij het gewenste spel op je rechtermuisknop te drukken, en daar eigenschappen te kiezen.

http://www.depaddock.eu/airco/no remove/win2kcompatibilty-eigenscha.jpg

dan kies je het tab-blad compatibility.

http://www.depaddock.eu/airco/no remove/win2kcompatibilty-complayer.jpg

test eerst zowieso of het spel niet standaard draait onder win2k. Pas als dit niet lukt probeer je een compatibility layer te selecteren.

AUDIO HARDWARE ACCELERATION

In tegenstelling tot wat velen denken moeten de waarden van "audio hardware acceleration" niet zowieso op het hoogste staan. Audio hardware acceleration kan je aanpassen als je naar het configuatiescherm gaat, en daar geluiden en multimedia kiest.

Dit zijn de waarden die voor mij het beste werken:

http://www.depaddock.eu/airco/no remove/win2kcompatibilty-audio.jpg

------------------------------------------------------------------------------

Zo ik hoop dat dit voor sommigen een beetje nuttig was. Win2k is zeker niet het beste OS voor gamers, en zal dat ook nooit worden. Als je om welke reden dan ook toch met windows 2000 zou zitten, of omdat je het gewoon een goed OS vindt (zoals mij) dan kan je met bovenstaande tips toch al een massa problemen oplossen.

Elk game dat ik hier heb (en dat zijn er wel een hoopje) draait op win2k. Al dan niet met veel gepruts.

enjoy

airco

TiBo
21-06-2002, 21:19
Prima review dude http://forum.depaddock.eu/images/icons/icon14.gif

Wat ik uit ervaring weet van mijn XP:

1. Gebruik je game-voice, dan wil de afstelling daarvan wel eens moeilijk doen. Schakel daarom 'hardware acceleration' van de audio wat lager (één of twee tandjes) en je bent in staat om alles perfect af te stellen. Later stel je de acceleration gewoon terug hoger in.

2. Bij mij durft DirectX wel eens alleen werken op 7.0 en niet op 8.1. Schakel daarom D3D, Directdraw en AGP acceleration even uit en schakel daarna terug aan. DirectX werkt terug prima!

Voor XP is DirectX af te stellen door via de Start-balk in het Run-menu DXDIAG in te typen.

Bart
20-08-2002, 10:00
ondertussen zitten we aan sp3 => http://www.microsoft.com/windows2000/downloads/servicepacks/sp3/default.asp

airco
20-08-2002, 11:55
plz note dat service pack 3 momenteel nog niet in het nederlands beschikbaar is ... dit kan nog wel enkele weken duren ...
engelse versie installeren op een nederlandse win2k is onmogelijk.

airco