PDA

View Full Version : phpMyAdmin probleem


FleaBite
29-07-2002, 10:47
ik probeer nu al een tijdje phpMyAdmin (versie 2.2.6, maar heb 2.3.0 ook al geprobeerd, werkt nog minder) werkend te krijgen, maar dat verloopt niet zonder problemen.

Systeem:

Freesco 2.7.0
Apache 1.3.9
PHP 4.2.1
MySQL 3.23.37
en phpMyAdmin 2.2.6 (zoals hierboven vermeld :) )

Nu, na phpMyAdmin geupload en geconfigureerd te hebben, open ik de index-pagina. Geen probleem, werkt perfect. Maar bij het selecteren van een database wil hij niet echt meewerken. Het rare is dat als de database geen tabellen bevat, alles normaal verloopt:

http://users.pandora.be/FleaBite/phpMyAdmin1.jpg


Selecteer ik nu een database die wel tabellen bevat, dan krijg ik een foutpagina te zien (DNS-fout? config.inc is nochtans correct ingevuld):

http://users.pandora.be/FleaBite/phpMyAdmin2.jpg


Ik weet echt niet meer waar zoeken. Help plz http://shrimptalk.spelletjesgarnaal.be/imagesnew/smilies/help.gif

FleaBite
29-07-2002, 15:01
probleem is opgelost. Blijkbaar was de webserver herstarten alles wat moest gebeuren :rolleyes:

ben hier toevallig op gebotst. Ik probeerde apache op een andere poort te laten luisteren. Had hem daarvoor gestopt, het configuratiebestand aangepast, en opnieuw gestart. Dit werkte (oef!). Nu vond ik het alleen vervelend dat ik telkens de nieuwe poort zou moeten opgeven in het adres van de site. Heb dus de poort terug veranderd naar de default poort (80), en alles werkt nog steeds. Mja, ik ben content :D (hopelijk blijft het nu werken, en heb ik niet te vroeg victorie gkraaid)