PDA

View Full Version : Het DTC idee, wellicht een idee voor de procarbende


Mark
08-09-2002, 20:54
In nederland (lees zandvoort) konden ze weleens een goede beslissing hebben genomen

Heb de V8 gezien op Zolder, een van de betere races dit jaar

www.racingonline.nl/2002/index.html
Het Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC) zal voor volgend jaar ingrijpende en spectaculaire wijzigingen ondergaan. De huidige reglementen, waaronder sinds 1996 wordt gereden, zijn dan niet langer exclusief van toepassing. In enthousiaste samenspraak met de Nederlandse Autorensport Vereniging, de rijders en de teams heeft de directie van Circuit Park Zandvoort hiertoe besloten.

Al jarenlang wordt geprobeerd om meer automobielimporteurs te interesseren voor deelname aan het DTCC. Renault, BMW en Mitsubishi maakten zich jarenlang sterk voor het toonaangevende toerwagenkampioenschap in Nederland. Toch bleven de aantallen deelnemers en importeurs, op enkele jaren na, over het algemeen aan de magere kant.
Voor de toekomst lijkt hier geen verbetering in te zitten, waardoor derhalve is besloten het roer om te gooien.



DTCC nieuwe stijl

Vanaf heden start een onderzoek naar de haalbaarheid van de voorgestelde wijzigingen, met als uitgangspunten: betaalbaarder dan DTCC nu, technisch identieke auto’s, rijderscapaciteiten belangrijker dan een hoog budget en internationale uitwisselingsmogelijkheid.

Gekozen is voor de V8STAR, een Duitse raceklasse volgens een uniek concept.
Deze dikke silhouet toerwagenklasse rijdt momenteel in Duitsland voor het tweede seizoen en is een goot succes. De achterwielaangedreven auto’s zorgen voor veel spektakel met dwarse acties door de bochten, zeer snelle rondetijden (Zandvoort rond de 1 minuut 45) en spectaculaire pitstops. De klasse wordt nu in Nederland geďntroduceerd en een verdere verspreiding over Europa ligt voor de hand daar de kosten beduidend lager zijn dan die van de huidige toerwagenklassen. Getracht zal worden de prijs van een complete raceklare auto op circa 100.000 Euro te houden. De V8STAR wordt nu al gezien als de toekomst voor de Europese autorensport en is met name bedoeld voor de ervaren toerwagencoureur.
Verder is er de mogelijkheid dat de huidige DTCC toerwagens volgend jaar ook nog in actie komen. Deze zullen dan starten in het DTCC divisie II. De V8STAR zal starten als divisie I.

Tijdens minimaal zeven weekeinden zal de klasse in actie komen, waaronder vijf op Zandvoort tijdens de A-evenementen, een op Assen, terwijl er ook aan een race in het buitenland gewerkt wordt. Over het algemeen zullen er per weekeinde twee races worden verreden, met een bandenwisselpitstop. De toeschouwers zullen nauw bij de serie betrokken worden middels ondermeer pitwalks, rijdershandtekeningsessies en TV-verslaggeving

Raceboy
08-09-2002, 21:04
mja maar of dat nu gaat lukken in nederland . ik weet het niet. duitsland heeft het voordeel van een grote automobielindustrie.

flugel
08-09-2002, 21:15
Originally posted by raceboy
mja maar of dat nu gaat lukken in nederland . ik weet het niet. duitsland heeft het voordeel van een grote automobielindustrie.

en het bewijs daarvan is dat er naast dat kampioenschap nog een DTM kampioenschap loopt... zich met Duitsland vergelijken is hetzelfde dan appels met peren vergelijken...