PDA

View Full Version : Sainz denkt aan Hyundai!!!!


Rallyloverke
09-10-2002, 11:56
Bron van het artikel : WorldRallynews

Sainz considers Hyundai
October 8, 2002
Spain’s double World Rally Champion Carlos Sainz could drive for Hyundai next year if he fails to piece together a deal with Ford.

Sainz has repeatedly stated that he wishes to remain with Ford, but Malcolm Wilson’s team is facing a severe financial squeeze and it is far from certain that the money can be found either for Sainz or to run a third Focus. In contrast, while Hyundai’s budget is not yet fixed, team director David Whitehead is pressing hard to run three cars and has said that he likes the idea of recruiting Sainz.

“I am talking with them,” Sainz replied when asked if he could join Hyundai. “If Ford is not giving anything, I don’t have any option. You can say nothing till everything is done.”

If Sainz were to join Hyundai, Juha Kankkunen’s future with the team could be called into question. The Spaniard has also talked with Subaru, but team director David Lapworth emphasised that an extra driver would not be recruited if doing so compromised the development programme


Ik weet niet of dit effectief een verbetering zou zijn voor Loix dan ... Loix en Sainz reden nu niet bepaald graag met dezelfde afstellingen. Bij Toyota waren ze al eens ploegmaats.
Hyundai gaat dus proberen constant 3 wagens in te zetten volgend jaar.

Bart
08-11-2002, 01:57
Sainz wellicht niet naar hyundai... http://www.eyes-e-tools.com/customer/pitstop/nieuws/NEWshow.asp?seq=5169

(Bron: pitstop.tv)

Rallyloverke
08-11-2002, 12:27
Ik heb ook al hier en daar gehoord dat bij Hyundai blijkbaar de budgetten worden teruggeschroefd ... :(

Rallyloverke
08-11-2002, 14:53
Op Rally-action net gelezen :

Hyundai gaat volgend jaar inderdaad 2 wagens inzetten, voor Schwarz en Loix, voor een derde wagen is blijkbaar geen budget meer. Dus : geen Kankkunen meer , en zeker geen Sainz.

Bart
08-11-2002, 17:03
De Hyundai Motor Company heeft zopas haar WK-plannen voor 2003 bekend gemaakt. Het team zal aan al de 14 proeven deelnemen met twee wagens. Eentje voor Freddy en Sven, de andere voor Armin Schwarz en Manfred Hiemer. De mogelijkheid bestaat dat er tijdens sommige rally's drie auto's worden ingezet, maar het is nog te vroeg om daar meer informatie over te verstrekken. Er is immers nog niet uitgemaakt tijdens welke wedstrijden en met welke piloot die zou gebeuren.
Teambaas David Whitehead: "We zijn natuurlijk heel tevreden dat Hyundai ook volgend jaar weer met ons wil verderwerken. Zeker na het goede seizoen dat we achter de rug hebben. Door voor maar twee wagens te kiezen, kunnen we al onze aandacht richten op het maximaal ontwikkelen en verbeteren van deze wagens. Het is de bedoeling om de kloof met Subaru en Peugeot zo goed mogelijk te dichten. Dit jaar hebben het team en de piloten immers al bewezen dat de Accent beweeglijk en snel is. We hopen dan ook om volgend jaar steeds in de top vijf te vertoeven."

"Het feit dat we er op amper drie jaar tijd in geslaagd zijn om een wagen te bouwen die zich kan meten met de Ford's en Subaru's, toont aan dat we over een zeer goed team beschikken. De volgende twaalf maanden gaan we er alles aan doen om het verschil met Peugeot zo klein mogelijk te maken."

“Freddy heeft getoond enorm snel te kunnen zijn. Met zijn speed moet hij volgend jaar zeker in staat zijn om enkele malen het podium te behalen. Armin van zijn kant, heeft een getoond dat hij een vruchtbare bijdrage kan leveren tot de verdere ontwikkeling van de wagen. Ik zou zeker en vast viervoudig wereldkampioen Juha Kankukunen niet willen vergeten. Hij heeft een in 2002 een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan het team. Het was enorm bemoedigend om Juha bij ons te hebben tijdens de gravelwedstrijden. Zijn typische manier van werken en zijn bijzondere vaardigheden hebben iedereen ertoe aangezet om nog harder te werken. Een bewijs hiervan zijn de punten die we behaalden tijdens onze allereerste deelname in de Safari Rally"

( Bron: Freddy Loix newsletter - webmaster@freddyloix.com )

Rallyloverke
08-11-2002, 17:23
Ge waart me net voor, Bart! :)

Werner333
08-11-2002, 18:30
Goed voor Freddy. Nu al zeker voor 2003.