PDA

View Full Version : Benelux vooraan op FFord Festival te Brnads Hatch


Mark
20-10-2002, 13:05
De Nederlandse rijders hebben zich tijdens de zaterdag verreden voorrondes geplaatst voor de morgen te verrijden halve finales van het Formule Ford Festival. Jaap van Lagen eindigde als derde in zijn heat, Paul Meijer reed een sterke wedstrijd en werd vijfde terwijl Ardi van der Hoek naar een veilige elfde positie reed. Problemen waren er voor Xavier Maassen die daardoor in de halve finale achteraan het veld moet beginnen.
Als eerste van de Nederlanders moest Jaap van Lagen de baan op. Gestart vanuit een tweede positie viel de MP Motorsport-rijder door te veel wielspin bij de start terug naar de derde plaats. Hoewel de regerend Nederlands- en Benelux kampioen sneller was dan zijn voorligger wilde Van Lagen geen onnodige risico’s nemen en eindigde daardoor op een derde plaats. “De zondag ongeschonden halen, dat was het eerste doel, we liggen dus nog op schema.” Omdat de eerste heat tevens de snelste was van alle drie vandaag verreden voorrondes, start Van Lagen in de eerste halve finale vanaf de vierde startplaats. De eerste rij in deze halve finale wordt gedeeld door de Van Diemen fabrieksrijders Wesley Barber (winnaar heat 1) en Jan Heylen (winnaar heat 3).

In deze eerste halve finale start Paul Meijer vanaf een achtste plaats. Meijer reed in de derde heat een zeer sterke race. Gestart vanaf de zesde positie wist Meijer direct een plaats goed te maken, een plaats die hij tot de finish probleemloos wist vast te houden. “Het ging heel goed, ik kon de groep voor me zonder moeite bijhouden. In de race was ik maar 0,1 seconde langzamer dan de winnaar Heylen, terwijl ik geen vrije ronde heb gehad.” In de tweede heat moesten zowel Xavier Maassen als Ardi van der Hoek de Nederlandse kleuren verdedigen. Van der Hoek reed, als twaalfde gestart, een goede race en passeerde als elfde de finish. Bij een poging enkele plaatsen te winnen, raakte de MP Motorsport-rijder even buiten de baan en verloor daardoor de aansluiting. Een hogere klassering had er anders zeker ingezeten. Van der Hoek start in de tweede halve finale vanaf een zestiende positie. Groot waren daarentegen de problemen voor de vanuit een uitstekende tweede positie gestarte Xavier Maassen. Na een slechte start viel de Geva-piloot terug naar een vierde plaats en werd vervolgens ook nog naast de baan gedrukt. Een ronde later was het over toen Maassen in Paddock Hill in de bandenstapels verdween. “Wellicht was de schade die we even daarvoor opliepen de oorzaak van de crash, we weten het niet precies”, aldus Gert Valkenburg. Hoewel de kans op een hoge klassering voor Maassen nagenoeg verkeken is, is de Geva-rijder nog niet uitgeschakeld. Maassen mag in de halve finale vanaf de laatste startplaats vertrekken. Van de twee halve finales gaan de beste elf direct door naar de finale. De verliezers rijden een extra race waarbij de beste zes zich alsnog voor de finale kwalificeren. Maassen heeft derhalve nog twee kansen om tot de finale door te dringen. Spektakel verzekerd. Overigens deden zowel Jaap van Lagen als Paul Meijer in Brands Hatch een regendans. Naar aanleiding van de eerder deze week verreden regentrainingen, dichten zij zichzelf onder natte omstandigheden meer kansen toe. De voorspelling voor morgen eind van de middag is….regen.

http://www.racingonline.nl/cms/show2.php?vervolg=560&categorie=26


ennuh, Xavier Maasen wordt overal als belg gezien, heeft een belgische licentie.

vincentdb2001
20-10-2002, 20:05
Zopas bereikte ons het uitstekende nieuws dat onze landgenoot Jan Heylen winnaar is geworden van het Formula Ford Festival, het officieuze wereldkampioenschap voor deze serie.

Nadat ie de beste chrono in zijn reeks had gelukt en z'n kwalifikatieheat had gewonnen, was onze landgenoot in diens halve finale tweede geëindigd achter Brits kampioen Westley Barber. De zege in de tweede halve finale ging naar Clucas zodat Jan deze namiddag als derde van start ging in de "Grand Final".

Heylen toefde nog steeds in derde stelling toen het na een zestal ronden tussen leiders Barber en Ben Clucas goed fout ging en beide kemphanen met een sterk beschadigde bolide tot opgave werden gedwongen.

Nadat de race was herstart pakte onze landgenoot resoluut de leiding, zij het onder niet aflatende druk van England, de Brit met wie hij reeds het hele seizoen menig duel uitvocht.
Jan plooide niet en overschreed als winnaar de finishlijn om te vernemen dat England wegens een eerder koersfeit tien seconden straftijd aan zijn broek had gekregen. Hierdoor legde Goransson beslag op de tweede plaats voor Noorderbuur Jaap van Lagen.

Eerder eindigde Heylen reeds tweede in het Brits F.Ford-kampioenschap achter, jawel, Barber. Een mooie revanche dus voor dit jonge talent wiens carrière hiermee hopelijk een duwtje in de rug krijgt. Nu men in België toch een jonge Belg naar het F1-walhalla wil begeleiden loont het misschien de moeite om ook dit puur Belgisch kartproduct te promoten.

Jan Heylen is wel niet de eeste Belg die het Festival weet te winnen. Ene Marc Goossens deed het hem voor in 1991.

Uitslag:


1.Jan Heylen; 2.Richard Goransson; 3.Jaap Van Lagen.



bron : www.autosport.be

Scapa
20-10-2002, 21:38
En van welke stad zijn Jantje Heylen en Marc Goossens??? idd Geel, dé stad van de kempen :D

Raceboy
20-10-2002, 21:52
Originally posted by stijnconinx
En van welke stad zijn Jantje Heylen en Marc Goossens??? idd Geel, dé stad van de kempen :D

och zot :p

Scapa
21-10-2002, 14:26
Originally posted by raceboy


och zot :p

Durfde dat de zondag voor mijne neus nog is herhalen, binkske :D

Mark
21-10-2002, 19:01
nu maar hopen dat ie niet de opvolger wordt van de de broertjes van der Ende