PDA

View Full Version : Ruben Maes & François Verbist zijn de verdiende Fun Cup kampioenen !


Mistery
02-11-2002, 19:50
Vandaag vond de laatste race van het Fun Cup kampioenschap plaats op Circuit Zolder. Favorieten Ruben Maes en François Verbist vertrokken met enkele punten voorsprong op de wagens met startnummers 12 en 56. Verbijstering alom toen deze keer de lottrekking voor de startgrid achter gesloten deuren plaats vond. Nog grotere verbijstering toen ook bleek dat Maes & Verbist als laatste van de deelnemers uit de eerste groep moesten starten (30ste) ...Lottrekking met een reukje aan dus...

Half wedstrijd lag het duo reeds op de 7de plaats, ruim voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Maar na drie uur wedstrijd brak een alternatorsteun af op hun wagen, wat samen met de gebroken riem en bijgaande problemen met de waterpomp een oponthoud van een 6-tal ronden betekende. François Verbist stoof als een bezetene terug het circuit op, in 41ste positie en slaagde erin de wagen tot de 33 plaats terug te brengen. Maar dit was niet voldoende voor het kampioenschap. Tot overmaat van ramp meldde Verbist aan teamgenoot Maes dat hij het zonder vierde versnelling moest doen...een ramp op het Zolderse circuit !

Ruben Maes bewees dan nog maar eens uit welk goed hout hij gesneden is. Hij bracht de wagen terug naar de 19de plaats, voldoende voor de titel. Als dat de generale repetitie was voor de komende 10-uurs race in het TC Kampioenschap, dan mogen we volgende week vuurwerk verwachten!

Proficiat aan de waardige kampioenen !

Puike prestatie gezien van het Perdieus Trio. Na een goede race eindigden ze op een dertiende plaats algemeen, ook aan hen proficiat !

Sennake
02-11-2002, 21:40
Dat verdient inderdaad een dikke proficiat!!!

Mark
02-11-2002, 22:16
ene mevrouw Dubois wint deze wedstrijd...........die auto zal iets meer gelijk zijn dan al de andere.

schumivill
03-11-2002, 03:47
woehoe,idd verdient,ik ken Ruben,en heb regelmatig tegen hem gekart,maar meekunnen was wa anders :D ,zeer goeie piloot.

Piet Konijn
03-11-2002, 03:51
yep gene gewone kerel!!! Proficiat he ruben en tot op de 10u!! Met ne grote zak wortels he mistery:)