PDA

View Full Version : Enkel pech houdt Menten-Maes-Lambrecht van de overwinning


Mistery
11-11-2002, 16:25
Jos Menten was weer van de partij bij AD Sport, na zijn overtuigend Belcar-debuut enkele weken geleden. En ook die andere youngster was er weer bij, Ruben Maes, die ook al voor de 24u van Zolder onderdak vond bij AD Sport. Twee snelle jongens, gekoppeld aan de rust en ervaring van Bert Lambrecht : dat zou vonken geven !

En dat deed het ook ! Van bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat wie de race Promotion Night wou winnen met hen rekening zou moeten houden. Bert Lambrecht nam de start voor zijn rekening en reed een knappe eerste stint, behouden tempo, zoals afgesproken. Wegens pech bij de bandenwissels (regenbanden, dan weer slicks en dan nog maar eens regenbanden, en dat alles op 15 minuten tijd) ging er nogal wat tijd verloren en dus ook een drietal ronden, en viel het trio terug naar de 43ste plaats. Maar dat was niet naar de zin van Jos Menten, die er bij het uitrijden van de pitlane een zeer strak tempo op nahield en op iets meer dan twee uur de wagen naar de vierde plaats in de stand piloteerde.

Maar…drama kondigde zich aan…versnellingsbakproblemen drongen zich op, net nu de leider terug in zicht kwam. Een stop van 16 minuten (wat overeenkomt met 9 ronden) dwong zich op, en Ruben Maes reed als 46ste terug de pitlane uit. “Nu is het gedaan met die jonge gasten”, dachten sommigen, maar dan kennen deze mensen onze volhardende AD piloten nog niet. Ruben en zijn makkers reden zowaar opnieuw binnen de top tien, en dachten zelfs nog het podium te kunnen halen. Ze konden hun kans gaan, naderden steeds op de leiders en de anderen in de top drie, en haalden ook die top drie ! Met nog 65 minuten te gaan, had de wagen nog drie ronden achterstand op de leider, en die achterstand verkleinde zienderogen. Uiteindelijk finishten ze als tweede, op amper een dertigtal seconden van de winnaars. Na alle pech die ze hebben gehad, reden deze jongens zomaar eventjes 12 ronden toe op de leiders. Misschien ontgoocheld dat ze net niet het hoogste trapje van het podium haalden, maar deze “wedstrijd van hun leven” zullen ze niet snel vergeten !

Zeer opmerkelijke race van dit trio, en ook aan hen een dikke proficiat vanwege het AD Sport-team !

R@ce@holiC
11-11-2002, 22:25
Idd , schone prestatie van het 3tal , zoveel keren trugkomen en van zo ver, het is weinigen gegeven. Pluim voor die gasten ! Indien ze van pech gespaard gebleven waren of altans minder pech gehad hadden dan hadden ze ongetwijfeld gewonnen...

Mark
11-11-2002, 22:26
volgens mijn gegevens was het pookje afgebroken...............

R@ce@holiC
11-11-2002, 22:30
Originally posted by Marshal
volgens mijn gegevens was het pookje afgebroken............... Dat was ook zo...

Speedy
11-11-2002, 23:40
Hoorde hetzelfde van Sennake tijdens de race,ongelofelijk hoe die mannen hebben gereden!

Proficiat

Piet Konijn
12-11-2002, 04:10
Die mannen hebben idd de wedstrijd gereden spijtig voor de jongens het was net iets te kort!!!