PDA

View Full Version : BKRO-kampioenschap 2003


Flitser
28-01-2003, 17:58
Allé, dan ga ik maar eens van de gelegenheid gebruik maken ;)

Voor het zesde seizoen op rij start Belgian Kart & Racing Organisation met zijn competitie.

In 1998 gingen er wekelijks een aantal piloten een wedstrijdje rijden op het circuit van Inkart te Puurs. Na enkele maanden en heel wat ervaring rijker werd er een ballonnetje opgelaten om zelf met een competitie te starten. Het was vooral Mike Lescrauwaet die de taak op zich nam en heel de organisatie op poten zette. Na heel wat vergaderingen en over en weer getelefoneer was het zover: Mike Lescrauwaet Racing Organisation werd boven de doopfont gehouden. Het kampioenschap zou het enige zijn in België waar er een competitie plaatsvond met huurkartjes in verschillende indoorkartings. Met vier mensen in het bestuur werden er overal piloten gerekruteerd.

Het allereerste seizoen werd er begonnen met 14 piloten. Het kampioenschap bestond uit zowel een piloten- als een teamkampioenschap, een beetje gekopieerd van het Formule 1 principe. Er werd 1 wedstrijd per maand gereden in verschillende kartings in heel het land. In totaal waren er dus 10 wedstrijden waarvan er 1 endurance-race in de zomer plaatsvond op Inkart op het grote buitencircuit. Jaarlijks kwamen er een aantal piloten bij en werd het niveau ook steeds hoger. In 2000 werd er zelfs in 2 divisies gereden, zo’n succes was het geworden.

In 2001 kwam er een grote wijziging want toen stapten de meeste mensen op uit het bestuur daar zij overstapten naar de competitie met eigen kartjes en kwam de hele organisatie op de schouders van Frank Reyniers terecht. De Vzw veranderde van naam en werd Belgian Kart & Racing Organisation. Daar het niet eenvoudig was om zoiets alleen te blijven organiseren werd er beslist om het aantal piloten te beperken en dan ook voornamelijk de wedstrijden te laten doorgaan op Inkart.

Daar er nu een aantal mensen zijn bijgekomen die ook samen met mij een tandje willen bijsteken voor de verdere organisatie gaan we er volgend seizoen terug wat steviger tegenaan en gaan we wat andere locaties opzoeken, andere wedstrijdformules bekijken en eventueel opsplitsingen in categoriëen of divisies. Dit allemaal uiteraard in functie van het aantal leden die zich inschrijven.

Mvg,
Frank Reyniers.



Het is dus Kartgrid die Frank wil steunen met zijn project. Het concept heeft al enkele jaren succes en volgend jaar organiseerd BKRO dus alles in samenwerking met Kartgrid.be

Na dit jaar zelf te hebben deelgenomen aan het kampioenschap hebben we intussen al besproken dat het er volgend jaar anders zal gaan uitzien. In plaats van de helft van de races te laten doorgaan op Inkart zullen er nu slechts 2 x 2 races doorgaan op éénzelfde circuit.

Er zullen dus tien races gereden worden verdeeld over 8 verschillende circuits. Momenteel richten we onze pijlen op JPR, Inkart, Antwerp Karting, Extreme Karting, Indoor Karting Aalst, First Kart 'Inn, Indoor Karting Halle-Beersel en Flanders Indoor Karting.

Enkele nieuwe circuits dus tegenover dit jaar maar we moeten de kartings nog aanspreken dus er kan nog altijd verandering komen in de vernoemde circuits.

Het kampioenschap bestaat uit 8 races van 30 minuten en 2 endurance races van 1u. Deze laatste zullen doorgaan op het 1km circuit van Inkart en op FKI.

Per piloot betaal je voor één seizoen het inschrijvingsgeld van 25,00 €
Per team betaal je voor één seizoen het inschrijvingsgeld van 12,50 €

De wedstrijden zijn afzonderlijk te betalen en kosten 40 € per wedstrijd behalve de Endurance races die kosten 80 € per wedstrijd.


U wil inschrijven of u wil meer informatie?
U stuurt mij een mailtje en bezorg ik u zo snel mogelijk het inschrijvingsformulier en de nodige info.
Flitser@kartgrid.be

De wedstrijd kalender is ondertussen bekend en vindt u HIER (http://kartgrid.be/phpBB/viewtopic.php?t=526).