PDA

View Full Version : Oplossing vraag 1 en 2


Sennake
09-03-2003, 10:47
De Paddock-quiz begint blijkbaar serieus populair te worden, want niet minder dan 18 mensen nemen deel, en dat is alleen maar toe te juichen! Ik zou zeggen : volhouden mensen, het is leerrijk en de prijzen zijn echt de moeite! En het puntensysteem is zodanig opgevat dat je opeens van de laatste plaats naar de eerste kan schuiven! Je zal wel zien!

Vraag 1 :

Dit waren natuurlijk Jody Scheckter en Gilles Villeneuve in Monaco 1979, het jaar waarin Scheckter wereldkampioen werd en Villeneuve 2e werd. De Ferrari 312 T4 was naar eigen zeggen van Enzo Ferrari de "lelijkste Ferrari ooit", maar hij was wel zeer snel én betrouwbaar!

De meesten hadden dit correct, sommigen dachten misschien dat ik ze wou misleiden met mijn "tip" en antwoordden bewust NIET Jody Scheckter (ploegmaat van Gilles Villeneuve, de man van de litho) maar ik wou jullie echt helpen hoor :)

Vraag 2 :

En de gezichten waren van de volgende personen :

[list=1]
Martin Donnely (niet zo bekend, en dus door velen verkeerd ingeschat)
Jean Alesi
Nelson Piquet
Allesandro Nannini
Ricardo Patrese
Thierry Boutsen
[/list=1]

Vooral Donnely en Nannini bleken moeilijk herkenbaar te zijn, wat waarschijnlijk ligt aan hun iets mindere bekendheid...

Toch knap gedaan iedereen, en de stand die je ook hier (http://www.depaddock.eu/sennake/quiz_2003/stand.htm) kan nakijken, is als volgt :

[list=1]
Joost, Andy, HHugo, Guy, Schumivill, Fleabite, Lambo, Raceboy, Huudo, Mario, R@ce@holic : 10 punten
Jan, Oneliner : 9 punten
Bart, Marshal : 8 punten
Johan, Obi-Jan : 7 punten
Sledge : 6 punten
[/list=1]

Iedereen "erdoor" dus, en alles is nog mogelijk, gezien het puntensysteem.

Op naar de volgende ronde!