PDA

View Full Version : GPL Monza


krikke
27-07-2001, 18:26
wow, juist onder de 1:30 gedoken in Monza! (1 29 502) Heeft me wel twee weken gekost, en waarschijnlijk meer dan 200 rondjes, van voldoening gesproken.
Welke krakken hier zitten met nog betere tijden, en willen me wat raad geven?

Oneliner
27-07-2001, 20:12
just zeens gaan zien in men files, waar kan ik een map vinden die men tijden bijhoudt?
Vind em in de map monza nergens......

Mario
27-07-2001, 20:23
Oneliner --> ge moet in 'Players' gaan kijken en daar de 'player.ini' open doen. Daar staan je snelste tijden in. Maar wat vervelend is dat ze niet in minuten, maar seconden staan. Dus 95 seconden is 1.35 minuten.

Het is makkelijker GPL open te doen en daar in het menu naar 'Fastest laps' of zo te gaan kijken.

Krikke --> met de Cooper 1.32.46, met de BRM 1.31.58
De Cooper-tijd dateert wel nog van m'n pantoffelperiode. Nu rij ik met sokken en dat gaat toch wel sneller.

Oneliner
27-07-2001, 20:39
1.35 is de mijne.
gene vette, i know

mor as ge weet dak dar nog maar 10 rondes gereden heb, dan is da eigenlijk ni ozoooo slecht :p

krikke
27-07-2001, 22:20
Een goeie tip als madam lastig is als je weer eens achter je stuurtje zat. Maak er de gewoonte van om 1 keer per week (bv vrijdags) tot een kot in de nacht te spelen. Dan kan je echt eens gaan ronden vergelijken met spygirl of de replay analyser. Héél nuttig!
Sta de volgende ochtend wel als eerste op, en zorg dat de vaatwas al leeggemaakt is als ze opstaat.
Nee serieus, soms heeft ze het hier toch lastig om hare voet niet tegen mijne athlon te zetten.

Mario
27-07-2001, 23:11
LoL, ik ken dat. Ik doe het zo: ik probeer een week niet te racen (verdomd moeilijk en lukt me niet altijd) en dan een week weer wel, maar da's meestal hoogstens een uur per dag (toch tijdens werkdagen).

Ja, ja, ik heb al dreigementen moeten aanhoren van computer buiten smijten en zo :rolleyes:

Sennake
28-07-2001, 00:35
Allee, ik zit toch al aan de 1.33 in Monza. Het is nog vroeg, nog maar half 1 's nachts, ik denk dat ik nog een sessie van 2 uur ga rijden...
Mario, ge moet me wel eens die setups leren, want ik zit hier altijd te rijden met default settings en ne volle naftbak!

krikke
28-07-2001, 01:52
dieje naftbak wat leger te maken zou ik zeggen. Kap er genoeg in voor 8 of 10 laps, en begin maar te vlammen met de default setup. Daarmee zijn al héél deftige tijden te rijden. Kzal morgen eens een adresje achterlaten waar goeie uitleg staat van ideale lijn zoeken, (niks met dieten te maken) en setups aanpassen enzv.
Alles geven, en bonne chance...

Mario
28-07-2001, 09:10
Ja, afstellingen...

Snelle tijden hangen eigenlijk meer af van je rijstijl. Ik heb een afstelling gekregen voor de BRM waarmee hij op Monza 1.29.4 rijdt, terwijl ik voorlopig blijf plakken op 1.31.5. Dus twee seconden trager op 1 rondje Monza, met dezelfde afstelling :eek:.

Velen verwachten dat ze ooit de magische afstelling gaan vinden die hen plots veel sneller zal doen gaan. Het geheim is eigenlijk gewoon: je eigen rijstijl gecombineerd met heeeeeel veeeeeel oefenen.

Maar hier enkele nuttige sites om afstellingen te gaan halen:
http://koti.mbnet.fi/ghuttu/ (de website van de Jim Clark onder de GPL'ers; hij is de allersnelste GPL'er ter wereld en daarbij niet enkel een hotlapper, maar is ook snel over een hele GP en bovendien een gentleman (zoals vele GPL'ers trouwens). Hij heeft twee soorten set ups: 'GH1', die naar het schijnt nog te doen is en 'GH2', die voor de meesten gewoon onberijdbaar zijn, maar waarmee hij heel wat wereldrecords heeft gevestigd)
http://www.moses-pmr.com/ (nog een website van een alien, met set ups)
http://stop.at/GPLsetups (hier zul je ook wel iets vinden)
http://www.setup-shop.com/ (wordt niet meer aangevuld, maar je kunt er nog steeds set ups halen)
http://www.sim-replays.de/ (website van Andreas Wilke, een andere alien)

http://website.lineone.net/~richardn/ (bijzonder nuttige info over hoe een afstelling te maken)
http://eaglewoman.simracing.dk (idem dito, vooral de tekst 'sweet red candy', maar ook de teksten over de andere bolides en eigenlijk een goudmijn ivm GPL)
http://geocities.com/n_heusink/gplsetupgids/setupgids.htm (nog een gids voor afstellingen, van een bliksemsnelle Nederlander deze keer)

Tot slot nog deze: http://www.legendscentral.com/LOR/ Deze site heeft niet enkel afstellingen voor Lotus en Ferrari, maar bovendien ook uitgebreide gidsen voor alle officiële GPL-circuits en enkele add ons. Interessant en zeker de moeite waard.

Ah ja Sennake, ik denk er nu aan: heb je eigenlijk al FF bij GPL ? Het zit namelijk niet standaard in het spel en je moet enkele wijzigingen aanbrengen in je 'core.ini'. Laat me maar iets weten.

Sennake
28-07-2001, 10:29
Neen, dat was eigenlijk mijn volgende vraag ja. Hoe doe ik dat?
En dan die setups : als je ze een setup download, waar zet je die dan om effectief te werken?

Mario
28-07-2001, 13:02
Bij elke rijder die je gecreëerd hebt, zit in de map met zijn naam een andere map 'set ups' geloof ik. Daar moet je ze circuit per circuit in zetten.

In het configuratiemenu van je stuur zelf (los van GPL, maar algemeen voor je stuur) kun je het best split axis aanvinken en bij 'Gain settings' het balkje voor 'OVerall device gain' kun je op 100 % zetten. De twee volgende worden door GPL niet gebruikt, dus kun je op 0 % laten of een andere waarde instellen. 'Default spring' staat bij mij op 22 %. Je moet zelf maar zien wat het beste bij je past. Let wel, deze waarden stel je in los van GPL, maar zijn wel specifiek voor GPL. Andere spelletjes hebben misschien een andere instelling nodig.

Dan de wijzigingen die je in je 'core.ini' moet aanbrengen:
- eerst ervoor zorgen dat je 'core.ini' daadwerkelijk zo heet en niet 'core.ini.sample'. Ik denk dat ik je bij de installatie van Vroc die '.sample' al heb doen wissen. Mocht dat niet het geval zijn, nu doen, want anders helpen de veranderingen die je aanbrengt helemaal niets.
- dan staat er ergens de volgende regel:
allow_force_feedback = 0 ; Use FF if device has it
Die 0 moet 1 worden
- je verandert het best de volgende regel ook:
steer_ratio = 1 ; Enable low speed ratio override
waarbij de 1 een 0 wordt
als je dat niet doet, werkt het spel evengoed, maar het schijnt lastiger te zijn als je FF op je stuur hebt
- mijn instellingen voor de FF heb ik gekopieerd van iemand anders en ze zouden goed moeten weergeven wat je achterwielen doen. Je kunt uiteraard zelf experimenteren.

force_feedback_damping = 2.000000 ; force feedback damping coefficient
force_feedback_latency = 0.020000 ; force feedback latency (secs)
max_steering_torque = 200.000000 ; steering torque in N*in giving max device forc

Ik denk dat je op de site van Alison Hine nog wel heel wat info betreffende FF vindt. Ik moet hier ook nog ergens een link hebben, maar vind hem niet direct.